Важно - машина за хляб.

• 215 960
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Здравейте, мами,
в сайта на Иван Звездев има една машина която се рекламира там някой знае ли дали си струва иноксовата мисля че беше 139 лв. и доколкото мога да видя от картинката е кръгла , не четох всички статии и се надявам да не се повтаря мойта питанка newsm47. Аз сйщо съм се навила много на такъв уред но още не съм си избрала марката, надявам се да ми помогнете newsm53

# 706
Здравей, morgancheto! Аз си взех такава машинка, понеже не ми се чакаше за ФИФ. Но Клатроника се оказа добър вариант. Доста добре се представя машинката. Контейнерчето й е по-малко и хлебчето се получава по-височко. Вместимостта й е до 900гр, което значи че мах брашно може да се сложи до около 670гр. Препоръчителното й ниво на влажност на тестото за добра обработка е 67-70% и ако се спази не е проблем, че е само с една бъркалка. Също така заема и по-малко място. Овална е, а програмите и са 12, включително и за мармалад.Има си и таймер.
Ако те интирисува още нещо, насреща съм Simple Smile

# 707
  • София
Здравейте, мерси за информацията Biridonchella ,
може би ще си взема такава, искам само да те попитам за влажността на тестото, как успяваш да го спазиш всеки път newsm12
И аз предположих че е добра, за да я рекламира Иван Звездев не ми се вярва да е някой боклук smile3503

# 708
Ами просто изчислих съотношението между течността и брашното в оригиналните рецепти и получих 0,70%.И обратното - като знам колко брашно е необходимо в рецептата, го умножавам по 0,70% и получавам количиството течности. Под течности се разбират - вода, мляко, яйца, аромати, но без маслото или олио*зехтин. Намерих и готови таблици за пропорциите за различните типове брашна, така че ако ги искаш мога да ти ги пусна. Като цяло е мн лесно
Всичкото това е необходимо, защото така най-лесно се приспособява една рецепта за конкретен тип машина( а тук ФИФ са по-разпространени) без да се налага да експериментираш безброй пъти, а резултатът винаги е перфектен  newsm10

# 709
  • София
Да ще ти бъда много благодарна да ми ги пуснеш тези таблици, че от няколко дена навивам мойто магаренце да ми я купи и ако нещо объркам ще каже че нестава за нищо както и сега твърди че нямало смисъл имало хляб във всеки магазин, ама после като почне да яде всеки дин топла и вкусна питчица пак ще го питам за смисъла newsm62
благодаря ти предварително  bouquet  bouquet  bouquet
най вече ми харесва товаче прави козунаци които аз лично обожавам ( личи ми де #2gunfire) и сладка които ми е омръзнало да им вися на главата пред печката докато станат а в нас се ядът в промишлени количества eat

# 710
  • Paris
Защо не потърсиш Фиф, ралзиката в цените не е никак малка?

# 711
  • София
ми незнам аз съм малко скиптично настроена към по-евтините неща патила съм си и затова като купувам нещо осовено уред винаги гледам да е изпитана марка или нещо по-скъпо...Не са проблем парите въпроса е да си купя нещо качествено

# 712
  • ГОре на черешата...
morgancheto , и Мулинекс, и Северин, и Клатроник се продават с книжки с упътване на български, в които има много рецепти - не се притеснявай, ще се справиш!

# 713
  • София
 newsm47 уж съм оправна в кухнята ако е за месене на ръка няма проблем дори мога да ви споделя мойта тайна на месене, която използвам доста често когато ми се налага -замесвам тестото и го увивам в яколко найлонови плика като им изкарвате въздуха, след това слагате в пералнята но само ако имате електронна везна , че иначе може да тръгне след вас newsm62 и пускате на последна центрофуга мойта е 12 минути на 1200 оборота, става перфектно тесто не лепне, пухкаво и се надига 2 пъти над тавата, но това е разбира се ако нямате машина за хляб, бързате, мързи ви да месите или нямате право на грешка и второ замесване, като си взема сега и аз машина за хляб ще си оставя перялнята само за пране newsm44

# 714
  • Paris
От Фифа по-изпитана хлебопечка няма Peace

# 715
  • София
има ли някъде сайт да разгледам тази машинка на Фиф да видя с колко програми е и всичко останало?само в магазините на ТСМ ли я продават, це с такова впечатление останах като четох из форума?

# 716
Аз пък да се оплача - след почти 2 години употреба, моята ФИФ-ка се умори. Когато контейнерът е празен, и двете бъркалки се въртят, но като сложа продуктите, едната бъркалка спира да се върти и работи само другата. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво да направя? Има ли някъде в София сервиз за такива машини?
Как реши проблема с бъркалките? При мен се получи същото.

# 717
  • Paris
Това е таблица за някой от моделите на Фиф, имат малки разлики при различните модели. За сайт не знам, но тук във форума доста са обсъждани тези машинки, така че може да намериш много инфо относо тях.
http://foto.bg/data/1460/Image3.jpg

# 718
  • София
jaklins  благодаря ти много за таблицата, да поразрових се из темата и попрочетох доста, като се обзаведа ще се похваля с какво newsm53

# 719
Ох, форумски мами, толкова много чета вече за тази машина за хляб, че все повече се навивам да си  купя и аз. Започвам да събирам инфо откъде мога да си я поръчам или избера. Зная, че и аз като вас ще се увлека и за готов хляб няма да помисля, а тогава се обезсмислят всичките ми диети и напъни да задържа теглото си за момента, остави да го смъкна. Но съм категорична, че ще си я купя. То с месене с ръце нищо не постигам освен едни кифлички, но заради усилието и старанието ми дъщеря ми и съпругът ми ти  предъвкватуж с" голям апетит". Надявам се в скоро време и аз да се похваля с новата придобивка.

Общи условия

Активация на акаунт