Важно - машина за хляб.

  • 216 086
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 720
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Успех с покупката! Сигурна съм, че ще останеш много доволна!!

# 721
  • Варна
  • Мнения: 2 133
Аз пък да се оплача - след почти 2 години употреба, моята ФИФ-ка се умори. Когато контейнерът е празен, и двете бъркалки се въртят, но като сложа продуктите, едната бъркалка спира да се върти и работи само другата. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво да направя? Има ли някъде в София сервиз за такива машини?
Как реши проблема с бъркалките? При мен се получи същото.

Мойта се "умори" по същия начин след месец-два работа, но занесох казанчето на поправка в обикновен сервиз за електроуреди, където затегнаха нещо (не знам как се казват тези неща - там, където става контакта с онази част, която се върти от моторчето), май също бяха сменили някакви зегерки, шайби, гайки или каквото там е било - разхлабило се беше.
Преди това отидох и в магазина, защото е гаранционна, там магазинерът се опита да направи нещо, но пред перспективата да я пращат в София и да чакам, избрах обикновения сервиз, за тях не е нищо особено.
Дано вашият случай е подобен и да се оправи бързо!

# 722
  • 7800
  • Мнения: 243
newsm47 уж съм оправна в кухнята ако е за месене на ръка няма проблем дори мога да ви споделя мойта тайна на месене, която използвам доста често когато ми се налага -замесвам тестото и го увивам в яколко найлонови плика като им изкарвате въздуха, след това слагате в пералнята но само ако имате електронна везна , че иначе може да тръгне след вас newsm62 и пускате на последна центрофуга мойта е 12 минути на 1200 оборота, става перфектно тесто не лепне, пухкаво и се надига 2 пъти над тавата, но това е разбира се ако нямате машина за хляб, бързате, мързи ви да месите или нямате право на грешка и второ замесване, като си взема сега и аз машина за хляб ще си оставя перялнята само за пране newsm44

'баси майката. Ще пробвам с великденския козунак.

# 723
  • София
  • Мнения: 375
несава за козунак тази хитринка за съжаление, на козунака му трябва постоянна температура и да е по-височка иначе би било чудесно ако ставаше Mr. Green

# 724
  • Варна
  • Мнения: 2 133
Става за козунак, защо да не става. Аз съм правила, само че пускам първо месене и след това програма "Сладък хляб", така че втасва по-дълго, харесва ми, дори го пека вътре, не го вадя за плитки и т.н. Бухва много, затова правя мин. количество. И стафиди и бадеми съм слагала и т.н. Харесва се от народа, е, може би не разбирам много и има критерии за добър козунак, които пропускам, но.... поне не пречи да опиташ!  Grinning

# 725
  • София
  • Мнения: 375
Става за козунак, защо да не става. Аз съм правила, само че пускам първо месене и след това програма "Сладък хляб", така че втасва по-дълго, харесва ми, дори го пека вътре, не го вадя за плитки и т.н. Бухва много, затова правя мин. количество. И стафиди и бадеми съм слагала и т.н. Харесва се от народа, е, може би не разбирам много и има критерии за добър козунак, които пропускам, но.... поне не пречи да опиташ!  Grinning
Mr. Greenставаше дума че skali4ka иска да пробва месенето в пералня за козунак за това казах че нестава, моя грешка трябваше да пусна отговора с цитат Wink иначе за машина трябва да стане, критерии моите критерии са да е топъл и с вкус на козунак нищо повече smile3503

# 726
  • Варна
  • Мнения: 2 133
Аа, добре, sorry. Ще чета по-внимателно  Simple Smile

# 727
  • 7800
  • Мнения: 243
Е, аз все пак ще пробвам!   chef eat cook

# 728
  • Мнения: 72
Аз пък да се оплача - след почти 2 години употреба, моята ФИФ-ка се умори. Когато контейнерът е празен, и двете бъркалки се въртят, но като сложа продуктите, едната бъркалка спира да се върти и работи само другата. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво да направя? Има ли някъде в София сервиз за такива машини?
Как реши проблема с бъркалките? При мен се получи същото.

Мойта се "умори" по същия начин след месец-два работа, но занесох казанчето на поправка в обикновен сервиз за електроуреди, където затегнаха нещо (не знам как се казват тези неща - там, където става контакта с онази част, която се върти от моторчето), май също бяха сменили някакви зегерки, шайби, гайки или каквото там е било - разхлабило се беше.
Преди това отидох и в магазина, защото е гаранционна, там магазинерът се опита да направи нещо, но пред перспективата да я пращат в София и да чакам, избрах обикновения сервиз, за тях не е нищо особено.
Дано вашият случай е подобен и да се оправи бързо!
Много ти благодаря за отговора  bouquet. Щом става и в обикновен сервиз, няма да я мъкна чак в София. Вече си мислех, че аз съм единственият карък с такъв проблем Simple Smile

# 729
  • Мнения: 2 013
Здравейте, мили момичета!

Случайно попаднах на темата и се зарибих невроятно по хлебопекарните. Тъй като си падам малко Тома Неверни и не мога да разчитам, че хляба, който купуваме, отговаря на написаното на опаковката.

Моля ви, ако някой има поглед върху машинките оттук http://bonapeti.tv/store_tools.php, да пише нещо. Какава е разликата между двете, освен че едната е inox.

Предварително ви благодаря.

# 730
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Момичета да ви питам каква мая ползвате. Аз доскоро ползвах сухата на д-р Йоткер, но един ден реших да пробвам с турската Юва и просто нямам думи. Огромна разлика във вкуса! Тази е много по-добра!!

# 731
  • Варна
  • Мнения: 2 133
Момичета да ви питам каква мая ползвате. Аз доскоро ползвах сухата на д-р Йоткер, но един ден реших да пробвам с турската Юва и просто нямам думи. Огромна разлика във вкуса! Тази е много по-добра!!
Каквато намеря прясна. Досега май два вида съм срещала по магазините. Слагам я във фризера предварително нарязана, иначе не е много трайна. Уж едно кубче, пише, че  е за два кг брашно, но идва много за толкова.

# 732
  • Мнения: 51
Момичета, как разтвяряте прясната мая - със захар и малко брашно да стане като боза и я изчаквате да шупне? Когато е замръзнала, трябва ли да се остави на топло извесно време преди да се разтвори?

# 733
  • Варна
  • Мнения: 2 133
Момичета, как разтвяряте прясната мая - със захар и малко брашно да стане като боза и я изчаквате да шупне? Когато е замръзнала, трябва ли да се остави на топло извесно време преди да се разтвори?

Аз я разтварям само в малко вода, дори и замръзнала на стайна температура след няколко минути става на каша и с малко разбъркване е готова. Доколкото знам, маята в машината не трябва да се смесва със солта и захарта, те се слагат под брашното, а маята - най-оторе (поне аз така правя).

# 734
  • Мнения: 901
malina_m солта забавя или убива действоето на маята... захарта сподпомага на маята... най-добрия начин е да разтоврите маята в малко количество  от топлата течност и захар (мед) и да изчакате 10 минути за да бухне маята..така и проверявате дали е годна маята... вярно е, че в упътването пише маята да е най отгоре.. но аз от мнгоо време насам не ги спазвам, а тестото и става прекрасно.


tzotzi
също може да се добави на горното и 2 с л брашно или повече до образуване на кашичка.. може да се направи направо в машината.. като пуснете да работи 1-2 минути след което я изключете и оставете за 10 минути да втаса.. след което добавете другите продукти според рецептата

Общи условия

Активация на акаунт