На море в чужбина - 2008 - Всичко по темата!

• 77 424
  • 638
  •   1
Отговори
# 435
Лятото съм разпределила така-Юни или Тунис или Гърция за седмица,Юли -20 дена на нашето море за максимална полза за детето,Септември -Анталия за седмица(след отзива на Асинка ,на чийто вкус вярвам за Риксос и там ще сме с детето)

В Гърция не съм почивала и нямам представа как седят нещата, но в Тунис няма много условия за почивка с деца. Имам предвид, че няма такива развлечения за децата, както в Турция. Не мога обаче да се въздържа и да не ви покажа снимки от любимия ми хотел в Хамамет - IBEROSTAR PHENICIA . Той е един от малкото, които предлагат All Inclusive, въпреки че разнообразието на храна и напитки е някаква бледа сянка на това в Турция. http://www.holidaycheck.com/detail-ch_ub-id_1155919695-ebene_hid.html
Хотелът е 4-звезден, а немците го оценяват 4,5 звезди, което си е показателно.
Ох, заприличах на рекламно лице на хотела, но градината е невероятна - палми, палми... Най-красивите и зелени палми, които съм виждала.

P.S.  Mila mama, чак сега се зачетох внимателно и видях, че май в Тунис планирате да отидете без детето, нали? Ех, още не ми е дошъл мозъка на място след бременността.

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 15:56 от Марги*

# 436
  • гр.София
Влизам в темата да ви похваля този хотелски комплекс в Халкидики Simantro Beach Hotel.
Много хубаво място, обграден от иглолистна гора, със собствен пясъчен плаж. За деца е особено подходящ, тъй като няма в близост големи и натоварени пътища, някак по-изолиран е.

eta, дай повече информация за хотела. Основно ме интересуват цените. До кое селище е близо? Колко време предварително направихте резервация?

# 437
Хотела е в Касандра, Сани. Има указателни табели по пътя, лесно го намерихме.
За другите въпроси не знам до колко мога да съм ти полезна, защото бяхме сега по празниците, т.е. извън сезона. Направих резервация в началото на април.
Цената се определя от много фактори, най-добре виж он-лайн резервацията от сайта им.

# 438
Лятото съм разпределила така-Юни или Тунис или Гърция за седмица,Юли -20 дена на нашето море за максимална полза за детето,Септември -Анталия за седмица(след отзива на Асинка ,на чийто вкус вярвам за Риксос и там ще сме с детето)

В Гърция не съм почивала и нямам представа как седят нещата, но в Тунис няма много условия за почивка с деца. Имам предвид, че няма такива развлечения за децата, както в Турция. Не мога обаче да се въздържа и да не ви покажа снимки от любимия ми хотел в Хамамет - IBEROSTAR PHENICIA . Той е един от малкото, които предлагат All Inclusive, въпреки че разнообразието на храна и напитки е някаква бледа сянка на това в Турция. http://www.holidaycheck.com/detail-ch_ub-id_1155919695-ebene_hid.html
Хотелът е 4-звезден, а немците го оценяват 4,5 звезди, което си е показателно.
Ох, заприличах на рекламно лице на хотела, но градината е невероятна - палми, палми... Най-красивите и зелени палми, които съм виждала.

P.S.  Mila mama, чак сега се зачетох внимателно и видях, че май в Тунис планирате да отидете без детето, нали? Ех, още не ми е дошъл мозъка на място след бременността.
Марги мерси много Hug
Да и аз на хотелите на Иберостар за сега съм се спряла.Утре ще обядвам с тур.агентката и ще се конкретизирам,но за хотела, който и ти препоръчваш видях най добрите отзиви в нета от предлаганите от астрал.

# 439
Zazolinka, видях, че искате да разглеждате Барселона. Ние си избрахме хотел в Коста дел Маресме, защото е най-близо и удобно за самостоятелно пътуване до Барселона. Хотела, в който отседнахме е Aqua Onabrava. http://astralholidays.bg/2005/main.php?pkt=3176&htlm=2
Ако преди това сте почивали в Турция, вероятно ще се отчаете от малката територия - басейна започва почти от входа на хотела, а шезлонгите почти плуват във водата, поради липса на място. Но пък обслужването, храната, стаите са много добри /доста по-добри от същата категория хотел в Марбея, Коста дел Сол да речем/. С две думи - хотелът е страхотен при положение, че пътувате, за да разглеждате Барселона, която е само на около 50 км. Идеален е, защото спирката на влака за страхотния град, спира на не повече от 150 м. от хотела. Пътува се 40-50 мин. и хоп вече сте в сърцето на Барселона - Plaza Catalunya, а от там, където ви душа поиска. Влакове има на всеки половин час.
Коста дел Маресме е евтино местенце за почиване в Испания, 5-звездни хотели въобще не видях, пълно е с испанци и естествено руснаци. Въпреки, че не е особено скъп на фона на другите хотели в Испания, този наистина си заслужава. Не е на първа линия, но в Санта Сузана повечето не са. Лошото е, че влаковите релси минават по цялата дължина на плажната ивица, точно между плажа и хотелите и тези, които са на втора линия имат достъп до плажа на определени места, на които са направени подлези за преминаване.
Когато ние бяхме там, пътувахме абсолютно всеки ден до Барселона - тръгвахме след закуска и се прибирахме малко преди да затворят ресторанта. Незабравимо преживяване.

Много се увлякох, но винаги се получава така, когато става въпрос за хубави преживявания в чужбина /пък и не само/. Simple Smile

# 440
Тъй като не мога да изчета цялата тема, ще позволите да попитам нещо, нали Laughing

Интересува ме някой резервирал ли е някоя от Специалните семейни оферти в Сани на Халкидики. Нещо не мога да се ориентирам в сайта им. Он-лайн резервацията май важи само за редовните цени newsm78

Ета, колко беше нощувката в този хотел, че ми е трудно да я намеря в сайта им. Може и да си писала назад, но ще се радвам да ми отговориш.

Почвам да се чудя, нещо на мен ли ми има, или са им много сложни за вдяване сайтовете Rolling Eyes

# 441
Значи от 28.04 до 03.05, двама възрастни, с 2 деца на 3г и 8г в SUPERIOR ROOM, на полупансион - 540 евро.

Цена отделна на нощувка не знам, системата изчислява крайна сума.

# 442
Хъм, значи вие сте хванали промоция някаква, защото току що чекнах Стандарт двойна стая от 1 до 6 юни полупансион ми излезе 670 евро. Което всъщност си е доста добра цена. Хубав е хотела казваш Thinkingи подходящ за малки деца Thinking

# 443
Датата е причината. Все пак края на април-началото на май е извън сезона. Нормално е юни да е по-скъпо.

Ами на моите деца им хареса, плажа е страхотен (особено като няма хора), въздуха кристален, има зелени площи за игра. Хранеха вкусно  Embarassed
Само вечер ставаше доста студено, все пак наоколо е гора. (добре е да се носи нещо против комари за стаята)
На мен ми хареса, че е изолирано, не минават бясно коли, както е при някои хотели, които видях по пътя.

Не е супер-лукс като Океания и Сани Резорт. Въпреки това останахме приятно изненадани от комплекса.

# 444
Звучи ми много добре. Обичам да има зеленина. А вечер какво правехте? Има ли къде да се разходиш?

Всъщност къде точно се намира, че не разбрах? Има ли някакво по-голямо селище наблизо? Откъде минахте - през Кулата или Илинден?

# 445
Вечер лягахме рано, защото през деня децата капваха - правехме походи в гората, после плаж, разходки на около и прочие. Разходка само с кола, коплекса е изолиран.

А иначе минахме през Свиленград, от Варна това е по-пряк път.
Пътувате посока Солун, има големи табели HALKIDIKI. После следвате табели Nea Mudania. Подминавате Nea Potidaia и влизайки в ръкава Касандра вече има табели за Сани и Симантро.

# 446
И ние миналата година септември ходихме в Симантро за 4 дни. Тръгнахме ей така на майтап и там намерихме места, в Сани резорт нямаше. Хубав е комплекса, два басейна, чудна кухня, анимация, зеленина. Наоколо има селца, може да правите разходки до втория ръкав, има наблизо една голяма пещера Петралона, препоръчвам ви я Peace.

# 447
Много, много благодаря! Ако не успея да резервирам в Сани, мисля да се насоча към този хотел.

# 448
Намерих в Панорамио много хубава снимка на плажа на Симантро:

http://www.panoramio.com/photos/original/2462748.jpg

# 449
Eta, много благодаря за информацията -винаги си точна и полезна. Момичета, а някой почивал ли е на http://www.athena-pallas.gr/english/index_gr.htm?

Общи условия

Активация на акаунт