За Египет-най-важни неща,които да не забравям и съвети.

• 135 227
  • 620
  •   1
Отговори
# 195
Vanche, в автобуса в Кайро с Жоро от Сървайвър ли си се снимала? Grinning
И на мен на него ми прилича.
Като чета Vanche какво е написала, радвам се че избрах прехода Хургада-Кайро да е със самолет. За един час и ще сме в Кайро. Peace
Vanche наистина много хубаво разказваш, ако се сетиш още интересни неща с удоволствие ще ги чета Hug

# 196
Включвам се само за малко. Simple Smile
Радвам се,че разказа ми ви е харесал.
Old Sport, мерси за милите думи,найстина го разкавам така както го чувствам.А твоите съвети найстина ми бяха много полезни, за което много мерси.
Pina, в автобуса найстина се снимах с Жоро от Сървайвър, той беше с нас на обзорната екскурзия на Кайро.Бяха компания от 10-на момчета,но в Хургада не бяха в нашия хотел.На живо е още по-голям симпатяга и бих казала,че славата въобще не му се е отразила,държеше се съвсем нормално и въобще не се е надувал или нещо подобно.За снимката с него се сещам, че малко след това като слязохме от автобуса при Сфинкса и египетския ни екскурзовод веднага дойде,дръпна ни така настрани и хубавичко ни разпита кой е този с когото сме се снимали и много е известен  Laughing.
Ninia, в Хургада бяхме в хотел Albatros Resort 4*, който е от веригата Pick Albatros, както и останалите 3 хотела които го заобикаляха.

# 197
  • София
Офф, най-накрая и аз да направя 50 публикации, та да мога да пиша тук!!

Благодарение на Old Sport на лични се информирах за това-онова, за което й благодаря.

Ние тръгваме сега в събота, исках да питам Vanche колко лири е входа за залата с мумиите, та да си ги набавим предварително? Освен това групата ще ни чака ли нас да влизаме в тази зала и за разглеждаме? Има ли такава възможност?

Срещу каква сума сменят стаята, ако и това се наложи?

На снимките от Кайро ви гледам, че сте с връхни дрехи, нали уж температурата беше висока?

# 198
Не съм Ванче,но отговарям.
Стаята с мумиите струва 100 лири.
Времето в Кайро е по-хладно отколкото на морето.През деня е 20-тина градуса,понякога може и да преавали.Вечер духа студен вятър.Задължително си носете връхни дрехи.Климатът в Кайро и Александрия е средиземноморски.В момента може да се каже,че е пролет там.На морето лятото започна Wink
За другото Ванчето ще ти каже.Предполагам,че за 10 долара биха ти сменили стаята...

# 199
Не съм Ванче,но отговарям.
Стаята с мумиите струва 100 лири.
Времето в Кайро е по-хладно отколкото на морето.През деня е 20-тина градуса,понякога може и да преавали.Вечер духа студен вятър.Задължително си носете връхни дрехи.Климатът в Кайро и Александрия е средиземноморски.В момента може да се каже,че е пролет там.На морето лятото започна Wink
За другото Ванчето ще ти каже.Предполагам,че за 10 долара биха ти сменили стаята...

# 200
  • София
Ние в Събота се върнахме от Кайро, през деня беше 40 градуса.За съжаление ние не успяхме да влезем в залата с мумиите, защото не остана време, работи до 17ч.Билета е 20 долара.

# 201
Браво,значи се е стоплило.Аз миналата неделя щях да замръзна точно в Кайро. Sick

# 202
Аз все още не съм си избрала хотел за Хургада  Rolling Eyes . Сега пък последно ми предлагат Le Meridien Makadi Bay. Някой бил ли е там? В интернет чета противоречиви мнения, но на снимките изглежда добре.

# 203
  • София
Да постопли се, но вечерите си бяха хладнички!
Да по разкажа малко за нашето пътуване до Египет:
В Събота 15.Март заминахме за Хургада с чартърен полет на България Еър.Бяхме само българи, но като кацнахме всеки си го посрещаше различна агенция и се смесихме.Разпръснаха ни по избраните хотели, така стана че ние бяхме единствените българи в Prima life, който всъщност е на около 25 км от Хургада.Много хубав хотел, както ще видите от снимките.Може да се ходи с такси до Хургада на пазар или разходка.Неделя ни беше свободен ден и направихме един хубав плаж, а към 10.30 с представител на агенцията си организирахме екскурзиите.В Понеделник в 6ч дойдоха да ни вземат за Луксор, пътува се по 5 часа с конвой и на отиване и връщане, но си заслужава.Ние пътувахме с бусче и още 4ма българи, с рускоговорящ екскурзовод.Екскурзията до Луксор е цял ден и включва посещение на храма, обяд в местен ресторант, разходка по Нил.Закуската от хотела Ви я приготвят за из път, обяда беше символичен, но като се върнахме към 22 ч в хотела си хапнахме.Във вторник бяхме на супер сафари, което също е цял ден и е по-добре от само сафари, което е два-три часа.Взеха ни в 9ч с джип, събрахме останалите хора и се събрахме около 20тина джипа в пустинята.Там се събрахме с една голяма група българи.Закараха ни навътре в пустинята, видяхме Фата моргана.Сафарито включва: посещение на бедуинско селище, обяд, терариум, гледахме  как  пекат питки и тъкат килими; видяхме им лекарствата, от които може да си купиш; карахме бъги и АТВ; гледахме залеза; видяхме кладенеца изкопан с ръце от бедуините; яздихме камили.Вечерта има шоу програма с вечерята, нергиле и т.н. С телескопи гледахме звездите и после ни прибраха до хотела.В Сряда се бяхме записали на разходка с лодка с прозрачно дъно, но аз препоръчвам разходката до Райския остров.Тя е цял ден с включен обяд и е било по-хубаво, но тъй като на следващия ден си тръгвахме от Хургада ние искахме да направим плаж следобеда.Разходката е два часа, като дойде една кола и ни закараха до Хургада и там вече ни чакаше лодката.Бяхме ние двамата и три рускини.Закараха ни навътре и спряхме, който иска си се се гмуркаше, видяхме много красиви корали и рибки.След като ни взе Хасан с колата не бързаше да ни връща в хотела ами реши да ни заведе в някакъв музей с препарирани животни, и музей за сувенири и парфюми Winkна негов познат.В Четвъртък пътувахме за Кайро.

# 204
  • София
До Кайро ние пътувахме с автобус, който ни взе в 9ч от хотела.Събрахме останалите, с които се бяхме запознали на другите екскурзии и беше доста приятно пътуване.Вярно беше дългичко, с едно спиране за обяд от половин час към 17 ч бяхме в хотел Maadi в Кайро.Искам да кажа, че автобуса беше нов, много удобен, а ексурзовода много точно усещаше кога ни е скучно, за да ни пусне филм или да ни разсейва с нещо.Още по пътя се записахме за вечерята круиз по Нил.Хотела в Кайро е стар, но поне чисто, защото такава мръсотия като в Кайро никъде не съм виждала.От нашата стая се виждаше Нил и Пирамидите.Вечерта бяхме на круиза от който не сме впечатлени!Лудница голяма, явно и за местните е нещо специално вечерята на кораб, сватби имаше на всеки Simple SmileТо те са толкова много, че все една стватба ще уцелиш, а ние две и рожден ден.На сутринта в Петък ни взеха в 8,30ч, събрахме от други два хотела останалите и тпъгнахме към Пирамидите и Сфинкса.Не мога да Ви опиша усещането и вълнението, което изпитах като ги видях.Лудницата там беше почти като на Луксор Grinning,обядвахме в ресторанта на Tivoli - това ни беше посрещащата агенция, и беше страхотно.След това ни заведоха естествено във фабрики за папируси, парфюми и сувенири.Аз си представях  действително фабрики, а то са си магазинчета GrinningТолкова се моткахме, че в музея търчахме по екскурзовода Ахмед като луди!Ахмед е завършил ВИНС във Варна, говори перфектен български и за това кратко време което оставаше до затварянето на музея ни показа и разказа максимално неща.Много е интересно и сигурно трябва около седмица в този музей, златото на Тутанкамон е страхотно LaughingЕстествено беше забранено да се снима и за да не се бавим да оставяме апарати, камери и телефони в гардероб ни накараха да ги оставим в автобуса.Вечерта с другите от хотела ходихме на ресторант близо до хотела, тъй като нямахме вечеря.На другия ден си заминавахме, полета беше в 20,10ч, но ни взеха в 14,30 от хотела.Тъй като стаите се освобождават в 12ч от хотела Ви пазят багажа, до идването на автобуса.След като закусихме и си събрахме багажа с групата направихме един добър пазар!Тогава може да се отиде с такси до пазара Халили, като за цената се договаряш преди да се качиш.Въобще не е толкова страшно, просто трябва да се пазите от колите - движението е уникално, и да внимавате да не се изгубите!

p.c. Линк към снимките ще дам довечера, че не съм качила всичко!

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 16:07 от ofi

# 205
Аз все още не съм си избрала хотел за Хургада  Rolling Eyes . Сега пък последно ми предлагат Le Meridien Makadi Bay. Някой бил ли е там? В интернет чета противоречиви мнения, но на снимките изглежда добре.

Точно ти пиша мейл.
Меридиън е добър хотел,но през февруари там е са се извършвали строителни дейности някакви може да не са приключили...

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 16:33 от Old Sport

# 206
Офф, най-накрая и аз да направя 50 публикации, та да мога да пиша тук!!

Благодарение на Old Sport на лични се информирах за това-онова, за което й благодаря.

Ние тръгваме сега в събота, исках да питам Vanche колко лири е входа за залата с мумиите, та да си ги набавим предварително? Освен това групата ще ни чака ли нас да влизаме в тази зала и за разглеждаме? Има ли такава възможност?

Срещу каква сума сменят стаята, ако и това се наложи?

На снимките от Кайро ви гледам, че сте с връхни дрехи, нали уж температурата беше висока?

И аз пътувам сега в събота! Значи ще се запознаем, ако искаш пиши на лични....
А, на Олд Спорт хиляди благодарности за информацията която ни дава и тук и на лични  bouquet

# 207
А има ли някой, който ще пътува на 03.05  Grinning

# 208
Елфа,Мариголд,аз пък благодаря за милите думи.
Искам да ви хареса Египет,затова го правя.  bouquet

# 209
А има ли някой, който ще пътува на 03.05  Grinning

Да, аз и съпругът:)

Общи условия

Активация на акаунт