Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да науча правилните техники за дишане по време на раждането?
Как изглеждат новообразуваните стрии и как да се справим с тях?
Какво представлява водното раждане и къде може да се извърши?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да науча правилните техники за дишане по време на раждането?
За да научите правилните техники за дишане по време на раждането, можете да се запишете в курс за подготовка за раждане. Тези курсове се предлагат в различни здравни заведения и обхващат различни аспекти на раждането, включително дихателни упражнения. Освен това много болници предлагат подготвителни класове за бременни жени, които включват информация и практически упражнения за дишане по време на раждането.
-
Как изглеждат новообразуваните стрии и как да се справим с тях?
Новообразуваните стрии обикновено изглеждат като тънки, червени или лилави линии по кожата, които постепенно избледняват до по-светъл цвят. За да се справите със стриите, можете да използвате специални овлажняващи кремове и масла за подхранване на кожата. Масажът с кубчета лед може да помогне за стягане на кожата, а някои хора също използват масло от животински произход. Препоръчително е да се консултирате с лекар или дерматолог, преди да започнете лечение на стрии, особено по време на бременност.
-
Какво представлява водното раждане и къде може да се извърши?
Водното раждане е метод, при който жената ражда във вана или специален басейн с топла вода. Това може да осигури по-нежен и по-мек начин за раждане както за майката, така и за бебето. Този процес може да се проведе в определени болници или центрове за раждане, които предлагат тази услуга. Препоръчително е да се консултирате с лекар или специалист по грижи за бебето, за да определите дали това е подходящ вариант за вас и вашето бебе.
-
Какво мислите за бабешката инвазия след раждането?
-
Какво е обичаят за извеждане на бебето на чист въздух в рамките на 40-те дни?
Авторката е една от водещите в тази област.
и браво на теб, че не се шашкаш, ще те давам за пример! 
В момента нямам собствен компютър и направо не се трае, всичко ми е неудобно - на гаджето столът, бюрото, мониторът, ад просто. Ама ще спретна новата темичка, просто без много екстри и финтифлюшки.
нормални ли сте...

, но милия мъж нещо се притеснява, как ще пътуваме, ами ако вземе нещо, че ми стане....Но може би ще се разминем за жалост, защото от както съм бременна ми става много лошо в кола
За някякви си 5 км и може да повърна след това, та представям си да тръгнем за морето...ще стигнем след 2 дена и повръщане по цялата магистрала...Но аз си изву'вах компромисен вариант..ако искам вода да отидем за една седмица на Банкя на мин вода, ако искам планина на Витоша на хижа и така...кво да ме прави такава бременна
Препоръчвам ти да си купиш истинско столче за кола. Все пак от него може в дадена ситуация да зависи живота на бебето и не си струва да пестим от това. В началото бебето спи доста включително и в колата и тогава го пренасяш заедно с това столче, т.е. използваш него за шезлонг в къщи, а не обратното. А по - късно ако решиш, че имаш нужда от шезлонг можеш да кажеш на някой да ти подари.