АВГУСТовските бебоци правят първите подскоци - 8

• 11 996
  • 299
  •   1
Отговори
# 240
Котката Марта дано успееш да следваш плана,който си си начертала Peaceна мен лично ми се струва много оптимистичен и нереален.Защото колкото сме майки,толкова сме и хора.Аз лично съм си оставяла детето и само в креватчето и в проходилка(дори само за една цигара Wink) и не мисля,че е пострадало от това.Също така за спането в кревата на родителите съм твърдо против.От малък си спи в креватчето и живот и здраве и другото бебе ще е така.

А на мен ми се струва "лесен и ефективен начин за гледане на бебе"  Mr. Green
Предстои да узнаем.
Дес, а креватчето във вашата стая ли е или в отделна стая?

# 241
Гледам тук си коментирате ритничета и "помествания", а аз засега нищо не усещам.
Ама абсолютно нищо Rolling Eyes Допреди две седмици, едно странно къркорене такова имах и винаги
съм си мислела, че е от бебчо, миналата седмица пък едно "притреперване" усетих, но оттогава досега - нищо. Не е ли време вече и аз да го усетя Sad На преглед съм на 4-ти и дотогава ще пукна. То пък май аз само да се оплаквам друго незнам, егати отвратителния човек Confused дано не ви досаждам (сега Котето ще ми се скара Heart Eyes, знам аз, ама ще гледам по-ведро да го давам, доколкото мога). Коте, ама ти си с мен горе-долу като гледам два, три дни разлика, я кажи ти усети ли твоето бебче Grinning

# 242
Привет на всички!
(казвам го с дълбок гръден глас и добре запушен нос  Simple Smile)

didi-2, не се притеснявай.  Heart Eyes Не си само ти в очакване на сигнал от човечето в теб.    Hug
Аз съм вече в 15 седмица, но няма никакви признаци на притреперване, припърхване, а пък за ритване и дума не може да стане...
Добре, че бях на ехография миналата седмица. Това е единственият момент, в който се уверявам, че в мен наистина има нещо живо.
И то си мърда и подскача най-безметежно, но като внимава да не ме "притеснява". Като прибавим и факта, че се крие срамежливо, почвам да си мисля, че такава деликатност може да прояви само момиченце  Grinning

По темата за пренаталното възпитание: преди няколко години гледах един невероятен документален филм по тази тема - Светът според бебето.
Френско-германска продукция на канал АРТЕ.
В него проследяваха бременностите на няколко жени с различен начин на живот, които участваха в няколко експеримента по време и след раждането. Опитите се правеха от психолози и се състояха точно в това - да наблюдават как бебето реагира на различна музика, на гласа на майката, която му го говори на него... Резултатите наистина бяха невероятни и абсолютно ме убедиха в това, че бебето чувства и усеща много преди да се роди. И че връзката с майката започва да се изгражда много много рано... 

За това започвам вече да му говоря и обяснявам (като Марта  Simple Smile) някои неща, въпреки че не усещам нищо  Simple Smile
Слушам различна музика, която ме кефи и се опитвам да се чувствам позитивно настроена, въпреки лудницата около мен в този момент.

Да добавя само, че на сайтът на АРТЕ има дълга библиография с книги по тази тема. Марта, предполагам биха те заинтересували.
За съжаление са все на френски и не знам дали нещо е превеждано на български...

Последна редакция: ср, 27 фев 2008, 12:02 от Mika

# 243
здравейте на всички, да се включа и аз - като прочетох колежката малко по-горе и аз да се оплача.. Sad не съм усетила бебето още..кога е нормално да се усети всъщност- може и да ми е рано - 16 седмица, но като чета тук как другите подскачат и се радват и си казвам-нещо да не ми е наред ли какво...бях на ЖК миналата седмица и всичко беше наред, другата ще ходя да премерят бебо за БХС и ще питам.
по отношение на бебето знам едно - мисля, че ще разбера как и колко да го нося, галя гледам храня повивам гушкам когато го видя.
но съм съгласна, че трябва да си има някаква самостоятелност, ако е възможно ще си го оставям да си спи самичко в кошчето.
не знам, малко се плаша като ви чета, чудя се откъде знаете всички тези неща, ако сте бременни за 1ви път....аз нямам ни най-малка представа от нищо за бебета, нито какво ме очаква точно освен представата за някакъв умопомрачителен режим на непрекъснато  въртене около малкия човек..за съжаление нямам и приятелки близки с бебета около мен за да видя какво точно се прави. явно ще си остана с чететенето тук и с борбата да откривам всичко сама.  Peace
айде сега хубав ден ви пожелавам.   bouquet

# 244
Здравейте, момичета!  Laughing
Диди, спокойно, всяко нещо с времето си!  Sunglasses Аз пък при първата ми бременност, го усетих много рано - 16 г.с. - и от този момент за една седмица и вече започна да помръдва редовно и по-осезаемо. За разлика от сега - пак го усетих в 16 г.с., но вече повече от 1 седмица се чудя няма ли да почне по-често да мърдоли, от време на време усетя нещо, но после 2-3 дена нищо. Явно това ще е по-мързеливо и не много въртеливо.

Само да ви кажа, че поставката за повиване е може би най-полезното (според мен) съоръжение за майките. Макар и да се ползва само 4 месеца, докато почне бебето да се върти, то е точно в тези 4 месеца, в които кръста е вече на изнемогване. Аз лично си пригодих една маса дето не я ползвах, но важното е да е по нависоко, а не на леглото превита от три.
А колкото до другите бебешки принадлежности и например креватче - да ви кажа моя опит. Решихме да използваме стари неща - почти всичко от племеницата ми, а креватчето от мъжа ми - поизчистихме го от паяжините, залепихме му ново фолио и стана за ползване. Но... когато Ники стана на 8 - 9 месеца и започна да се изправя сам в леглото и то му стана малко. Започна да се прехвърля през решетката надолу с главата и така стигнахме до нуждата от ново легло, достатъчно дълбоко и достатъчно устойчиво (поне сега си имаме за второто).

LaughingЛек и приятен ден на всички ви!  Laughing

# 245
Няма да се карам  Heart Eyes
Аз съм на преглед на седми, ама то съвсем наближило вече. А до 4-ти няма и седмица Simple Smile

Не знам дали усещам нещо, едно странно такова, като притреперване, ама е все на едно и също място и ми е малко съмнително, ще чакам по-еднозначни обаждания.

бубка, при първа бременност се усещало по-късно - между 18-та и 20-та седмица. Споко  Grinning
Иначе аз имам предимството да съм гледала двама по-малки братя, а после да съм била гледачка на безброй бебета и деца още в гимназията. И професията ми е такава, че бебета около мен - бол. Явно имам някои предимства. На тебе ще ти е полезно да посещаваш лекциите на списание 9 месеца или някое друго училище за бременни, ще се почувстваш по-уверена в себе си.
Иначе не се настройвай за "умопомрачителен режим", това страшно зависи от собствената ти нагласа. Аз съм се настроила за много лежерно майчинство и много кеф с бебето. Ще се чисти, мие, глади и пере, когато таткото си е у дома. През останалото време ще се разхождаме, спим, ядем и играем Simple Smile

Мика, завиждам за АРТЕ, беше ми любимият канал в Германия.

Валени, аз пък бях по едно време толкова хилава, че се измушвах между пречките  Mr. Green А с кошарата редовно се прекатурвах с главата напред - тя беше от онези старите, с мрежата. Имам ясни спомени, колкото и да е странно Simple Smile

# 246
хехехе промушвала си се през пръчките, това беше вупер сладко Laughing
мерси за съпорта дет се вика, да думата е неуверена, но тя се появява само във връзка с някакви практични неща за ккоито нямам представа, малко съм си паднала от марс. права си, марта за училищата за бременни...вече трябва да се ориентирам къде кога какви има и да ходя сериозно Sunglasses

аз пък ще си купувам всичко, което може да е скъпо ама ме кефи като идея Mr. Green

въпросче - тези шезлонги за бебета, които продават са като столче за вкъщи нали така? обаче онзи ден видях такова, на което пишеше, че е шезлонг, но става и за кола..видя ми се добът вариант, хем ще си стои в него вкъщи хем ще си го возим насам натам Sunglasses
какво мислите? става ли? единственото, което ме накара да се съмнявам беше, че беше май-евтиното столче в магазина, а имаше доста, повечето за кола, и комбинирани. дайте акъл.

# 247
хехехе промушвала си се през пръчките, това беше вупер сладко Laughing
мерси за съпорта дет се вика, да думата е неуверена, но тя се появява само във връзка с някакви практични неща за ккоито нямам представа, малко съм си паднала от марс. права си, марта за училищата за бременни...вече трябва да се ориентирам къде кога какви има и да ходя сериозно Sunglasses

9 месеца имат и съвсем практични лекции, например "Къпане на бебето", "Грижи за бебето след раждането" и подобни.

# 248
 Hugблагодаря, звучи полезно и "информационно" Simple Smile ще поровя, бях влизала в страницата на 9месеца и си спомням, че пишеше за тези лекции.

# 249
аз пък бях по едно време толкова хилава, че се измушвах между пречките  Mr. Green

Ха ха!  Laughing Аз пък съм пример за обратното - толкова дундаво бебе съм била, че съм се заклещвала ръчичките редовно  Mr. Green
Веднъж майка ми дори се видяла принудена да отчупи една от дървените пречки, за да ме освободи  Joy

malkabubi, това е нормално да се чувстваш неуверена и объркана. Но имаш още толкова време пред теб, в което можеш да четеш и да събираш информация. И на мен ще ми е за пръв път и въпреки, че доста неща са ми ясни, от време на време и аз изтръпвам, като си помисля каква отговорност ще нося за напред  Crazy Но и аз си мисля, че ще обръщам внимание най-вече на бебето.
А изпълнението на разните там досадни битовизми ще оставям за времето, когато таткото е вкъщи. 

# 250
Харесах си кошарка за бебо,засега ми харесва като модел ,незнам дали до август ще остане тя като идея или ще си променим мнението.
Хвърлете по едно учо Grinninghttp://dizainbaby.com/bg/products.php

# 251
браво цветелинка, сладки са креватчетата, щом те кефат давай Wink
аз за себе си представям нещо далеч по-маломерно и простичко, обикновена кошарка с възможност за повдигане и плот за повиване. по възможност бяла и абсолютно изчистена от разни орнаменти. маика ми каза, че намерила даже за към 100 лв много хубави:)

пак въпросче: Момичета бях чела някъде, че не е хубаво бременните да ходят на места с висока надморска височина, аз обаче умирам за планина, съб-нед ще ходя на Банско, искам да ви питам - мога ли според вас да се кача на пистата с лифта ей така за разходка или е опасно, т.е. не на пистата ами преди пистите, там където се взимат влековте, който е ходил се сеща, забравих името била съм преди 3 год Embarassed
та ако знаете споделете, ззащото мно ми се иска

# 252
буби, нищо няма да ти стане, това да не са Хималаите. Няма да практикуваш високопланинско изкачване, а ще се разхождаш, нали?
Една приятелка си е изкарала цялата бременност по планините, до последно. Включително тъкмо се е била залетяла да качва Вихрен, когато се е изповръщала пред палатката и се е сетила, че й закъснява с десет дни  Mr. Green, ама преди това е била минала целия Пирин с екипировката и тежката раница. Давай смело, аз даже мисля април-май, преди да настанат жегите да се кача до заслона на Мусала и се пазарим с любимия, защото той искал да ме остави на хижата  Laughing

# 253
Привет, момичета !
Ние тъкмо обзаведохме едната спалня като стая за гости и сега ще трябва да я префасонираме в детска. Но тъй като има още време, а и за да не са ни били напразни усилията, гледаме да каним колкото се може по-често приятели с преспиване!
Нарочно не си купувам кантарче, за да не се вманиачавам, но вчера ходих на лекар и се оказа, че не съм качила нито един килограм! По принцип имам добър метаболизъм и съм си стройна, въпреки, че една приятелка твърди, че ям като мъж  Embarassed
Дали пък не му е развален кантара на човека, се замислих сега. Той е изродил приятелят ми и нищо чудно да си го пази от тогава....бая автентичен ми се видя  Laughing
На въпроса ми какви витамини да пия, докторът отвърна дълбокомислено: "Ами Франция не е много бедна държава и хората се хранят добре." Прозвуча ми като: "Бедни сме, ама не чак толкова..."   Laughing
Дебна, дебна, но никой не скача и в моя корем. Иначе за успокоение младежа/девойката ми махна от разваления телевизор (ехографа).

Цветелинка, кошарките ми се виждат функционални, после като гледам стават за креватче с матрак и ще се ползват по-дълго.

Приятен следобяд  Hug

П.П. Нямам вече афти !

# 254
tsvetelinka, Много симпатично легло. Почти същото го има и в АИКО. Дърво и беше някъде около 400 лв. но не съм много сигурна. На него съм се спряла. Извинявайте че ви занимавам, но ако някои може да ми препоръча чистачка за вкъщи, моля да ми пише, защото ми е много трудно да открия вече изпробван човек. Нямам доверие на тези по обявите. Просто, ако имате някоя позната, моля да ми я препоръчате. За София става въпрос. Кв. бели брези

Общи условия

Активация на акаунт