В кухнята на педагогически захранващите =2=

  • 27 486
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 1 216
Лелеее, какви вкусотии сте сътворили, дано не ни приобщят към готварския. Ще пробвам от всичко. 

# 91
  • Мнения: 1 947
   Ужас, готвачки такива! Ще се засрамя! Моите яденета са все постни и няма да ви харесат.  Crossing Arms

# 92
  • Мнения: 1 081
Грейс, аз "забученото" пиле го правя, като в бутилката слагам скилидки чесън, розмарин и каквото още харесвате, и вместо вода, вода: бира 1:1...И гледам бутилката да не се показва от врата на пилето, че да може да се свари отвътре:) Верно голяма вкусотия става:)

# 93
  • Мнения: 2 652
Моите яденета са все постни и няма да ви харесат.  Crossing Arms
Нищо, нищо, дай ги насам, пък ще видим.

Кажете от къде намирате хубави, качествени кедрови ядки. Навремето ми носеше една приятелка от Русия (от сибирски кедър), ама сега вече не носи. А от тези, пакетираните, досега не съм попадала на хубави. А как обичааам!

Ето една любима салатка с кедрови ядки (който няма, може и белени семки, леко запечени)"
Зелена и цветна салата - накъсвам
Спанак - също накъсан
Козе сирене - купувам едно вносно, изглежда като руло и нарязвам на големи шайби
Круша - нарязвам на дълги парченца
Манго - също на дълги тънки парченца
И естествено кедрови ядки, предварително запечени на фурна
Овкусявам с малко зехтин и много балсамико.

Има един страхотен сос, който се прави с балсамико и мед и не знам точно как. По заведенията съм го яла, някой знае ли, за да не ровя в готварския.

Деси, това е идейно с подправките, особено с чесъна - ще го приложа следващия път. Аз гърлото на бутилката го правя така, слагам отгоре олио, за да може като извира по мъничко да полива отгоре и да става крехко.



# 94
  • Мнения: 1 947
   Сос за салати с балсамов оцет и мед правя, като добавям горчица и лимонов сок, но не е много за деца.

# 95
  • Мнения: 1 947
   Риба с ориз:
 Оризът направих с листа от червено цвекло, но си го представям вкусен
и с лапад или спанак - стъблата се нарязват на кубчета и се задушават леко,
добавя се оризът, овкусява се със сока на половин лимон, сол и пипер и си ври
до сваряване на ориза; после се добавят нарязаните на лентички листа и се
доовкусява с останалия лимонов сок и настъргана лимонова кора.
 Рибата (използвах треска) - за децата е само задушена, а за възрастните -
оваляна в натрошени ситно печени солени обелени фъстъци и къри запечена или
направо пържена в тиган
.
 Ммм, вкусотия: Детска порция , Порция за възрастни

# 96
  • Мнения: 1 081
АААААААААА, Ани, няма да се разберем така с тебе...С тия снимки дето си ги турнала, си олигавих клавиатурата...Ама туй верно ли ти го направи? Леле, Бу ще ни изтреля в Готварския, ми се струва скоро...

# 97
  • Мнения: 1 947
   Ами в Готварския, в Готварския, ок! Simple Smile Струва ми се, че никой не е показвал
снимки и затова, но добре, няма да показвам повече, че да не ни отрежат.

   Огретен с карфиол:
 Основа от полусварени картофи и попарен карфиол, заливка от извара и/или
заквасена сметана, жълтък, зелени подправки, настърган кашкавал
.

# 98
  • Мнения: 2 616
Ризото със спанак

1 с.л. зехтин и мъъъъъъничко масло (за аромат)
2 ситно нарязани глави лук
200гр ориз
4 шепи спанак
100гр настърган пермезан

всякакви зелени подправки, които имате под ръка

Пермезанът се слага накрая Wink Можете да го запечете леко, а може и не, и в двата варианта е вкусно.

Същото нещо правя и с коприва. Обаче там добавям и малко пресен и стар чесън и черен ориз.

# 99
  • Мнения: 2 652
Ох, Анна, и аз завъздишах по твоите блюда. Инспирирана от тях направих ориз басмати (към час и половина се задушава) и накрая прибавих пресен лук. Напоследък все на ориз го караме, ама... дойде ми музата, за да го оформя в чинията като теб Simple Smile За основно - печено агнешко бутче, салата - зелена.

# 100
  • Мнения: 700
 Днес приготвих по рецептата на Анна треска с фъстъци и къри.Стана чудна!Ани,благодаря ти!Изглежда,че вкусовете ни си приличат,защото всичко каквото съм приготвила по твои рецепти ми е харесвало.
 По късно днес направих крем Ванилия с извара.В тенджера слагам 3-4 яйца (аз сложих 8 пъдпъдъчи),800 мл пр. мляко,кафява захар на вкус,500 гр. извара и 4 с.л. с връх нишесте.Разбивам всичкото с пасатора до хомогенност и варя на слаб огън като непрекънато бъркам с лъжица около 15 мин.Накрая слагам и 2 ванилии.Разпределям в купички и отгоре смлени орехи.

 На мен пък много ми допадна да се показват снимки на рецептите и реших да попитам директно Бу дали може да ги публикуваме и ето какво ми отговори тя:
цитат: Два варианта: снимките да са малки (thumbnails, не по-големи) и да са линкове към по-големите или пък може да публикувате албум с тези снимки, който да се слага в началото на всяка тема Smile

# 101
  • Мнения: 1 216
  На мен пък много ми допадна да се показват снимки на рецептите и реших да попитам директно Бу дали може да ги публикуваме и ето какво ми отговори тя:
цитат: Два варианта: снимките да са малки (thumbnails, не по-големи) и да са линкове към по-големите или пък може да публикувате албум с тези снимки, който да се слага в началото на всяка тема Smile

Иеееее! ( за снимките)
Аз това кремче ще го пробвам -м----м-м

# 102
  • Мнения: 1 947
   Ами пускайте линкове към снимки във ваши албуми -
много сложно ми се види това с общия. Laughing

   Бърза манджа за нямащи проблеми с доматите.
 2 червени камби се задушават кратко, добавя се една консерва
домати или пресни (по-добре) на парчета, овкусява се с малко сол
и пипер
, прибавят се начупени спагети (или друга паста, но тънка,
защото няма да се варят в много вода) и се захлупва за 10-15 минути.
След това се добавят нарязани на кубчета 2 тиквички (с кората, витамин К)
и се задушават кратко, за да не се разварят. Става за обяд, но и за вечеря,
като сос към спагети или макарони, ако ги сварите отделно. Нямам снимка,
защото в момента е на котлона. Simple Smile Да живее сп. Eltern, за което забравих
да се "отабонирам" и чета само рецептите в него.

# 103
  • Мнения: 1 947
   Фалшива пица (Rösti) - за един голям и един малък човек.
За семейна порция, удвоете количествата, но ще печете на 2 пъти:
 -500г картофи и 300г моркови се настъргват и овкусяват със сол,
пипер и кимион
(не ким, а кимион, смлян) - ароматът е невероятен и
силен и се слага пестеливо. Сместа се пече в тиган с капак върху 1 с.л.
загрята мазнина около 10 минути, като се заравнява отгоре, да не е
много дебел слой. След това се изхлузва върху голяма чиния - вече
добила форма - и в тигана се слага още 1 с.л. мазнина. "Фалшивата
пица" се връща в тигана, наопаки, поръсва се с настърган кашкавал
и се пече още 10 минути. После се изяжда за отрицателно време с
шопска салата. (:

   Домашен конфитюр, бърз и лесен, без захар.
 Сушени плодове - сливи, кайсии - се нарязват на едро и се заливат с
ябълков или друг сок (най-добре прясно изцеден), колкото да се покрият.
Престояват в хладилника през нощта и на другия ден се пасират съвсем
леко с пасатор. Върху пълнозърнест хляб с извара става чуден лек сандвич.

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 23:25 от анна в.

# 104
  • Мнения: 1 081
Айдеееее, пак  ми отиде диетата...Стига, бре мацки...

Ния я караме на салати основно, всякакви мешаници, каквото има в хладилника. Не съм готвила отдавна Sad Но тия дни ще се включа, че иначе съвсем скоро ще ме "изключат" на семейния съвет моите мъже  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт