един ден им сложа мляко, после 2-3 си се киснат във водичка... после пък добитито мляко го забравя във хладилника... изобщо... не е като преди - седяха във вода само ако не съм си била в къщи
Можеш да си ги замразиш, както ги бях приспала аз
слагаш ги на една салфетка и така няколко дни докато станат мънички твърдички. После в статията пишшеш, че се поръсвали със сухо мляко и така се слагало въ камерат, но аз не намерих логика в това със сухото мляко. Те са един вид мъртви - за какво им е храна?!?
И просто в едно пакетче и в камерата
С драйз сме писали едновременно
Аз обаче не съм била никога толкова стриктна. Ползвала съм метални прибори. По спомени ор микробиологията кефира си е симбиотичен огранизъм с неточен състав. Така, че предполагам има естестваена регулация от предпазване от вредни микроорганизми. По мое мнение вероятност от м.о. замързяване има при съхраняване на вече готовото мялко