Алу Гоби е вкусно ястие, за приготвянето на което са нужни картофи, карфиол и букет от аромати. Можете да ядете алу гоби с различни хлябове – като роти, парата и пури.
2-4 порции
Съставки:
• 2 чаени чаши карфиол – на розички
• 2 средни картофа (нарязани на кубчета )
• 1/2 нарязан джинджифил
• 3 ч.л. кориандър на прах
• 1/4 супена лъжица нарязан анасон
• 1/4 супена лъжица лютив червен пипер
• 3 ч.л. вода
• 3 ч.л. олио
• Щипка семена от копър
• 1/2 ч.л. сърна от кимион
• 2 зелени чушлета, нарязани на дълги ивици
• 2 дафинови листа
• 1 чаена лъжица сол – на вкус
• 1 чаена лъжица манго на прах
• 2 супени лъжици нарязан кориандър – зелен
• 1/4 чаша вода
Как да приготвим
В малка купичка смесете настъргания джинджифил, кориандъра на прах, лютивият червен пипер, и 3 лъжици вода, до получаването на кашичка.
Загрейте 3 лъжици олио в тиган. Добавете семената от копър кимиона и след като започне на пука, добавете нарязаните зелени чушлета и дафиновите листа. Добавете 3 лъжици вода.
Сега прибавете пастата и разбъркайте. Добавете карфиола, картофите, 2 лъжици вода и сол.Разбъркайте добре. Похлупете тигана и оставете ястието да ври за 15 - 20 минути, докато зеленчуците омекнат. Разбърквайте на всеки 3-4 минути. Накрая прибавете манго на прах и зелен кориандър. Разбъркайте всичко и похлупете за минута.
Различни съставки
Прибавете малко зелен грах или зелени пиперки, нарязани на кубчета. Ако прибавяте червени пиперки, направете това към края на приготвянето на ястието, тъй като те се сваряват по-бързо.
Съвети
Направете подправките на кашичка – така няма да прегорят.