Решаваме да идем двете някъде за 2- 3 дни, малко извън София, на скитня и лигня. Тя току що си е купила кола, но е много, ама много лош шофьор и поради тази причина ще карам аз. Аз пък вместо кръв във вените имам бензин, карам бързо, спортно. Та вече с подобаващо бърза и, разбира се надвишаваща разрешената, скорост напускаме пределите на столицата. И ха да ги напуснем съвсем, от едни храсти изкача един полицай и размахва палката. То е ясно за какво съм спряна. Не, че спрях де. Тоест спрях, но на достатъчно далечно разстояние, та ми се наложи да връщам, което допълнително утежни вината ми Дойде служителят на закона, взе ми документите и ме покани на близка среща с кочана за актове. Излизам аз от колата, ама с мен излиза и въпросната ми приятелка. Отиваме до полицейската кола и се започва една словесна канонада от нейна страна:
- Господин полицай, ние бързаме. Едвам се отървахме от мъже, деца, рода и сега сме като отвързани.
- Госпожо, млъкнете и се качете в колата
- Господин полицай, вие от жена си не сте ли искали поне за ден да се отървете? И да избягате с 200?
- Госпожо, моля качете се в колата.
- Господин полицай, вие милост нямате ли? Не ви ли е жал за нас? Не ви ли се къса сърцето?
- Госпожо, ако не се качите в колата ще се наложи да ви арестувам за неподчинение на полицейско разпореждане.
При тези думи моята невероятна и много артистична приятелка най- накрая / и слава на Бога/ се качи в колата. Но тази всеобща радост за нас с полицаите продължи твърде кратко. Само, докато разбере как се сварят прозорците. Изскочи до половината през прозореца и се развика:
- Да ви свърши химикалката, да ви свърши дано.
И така до безкрай.

Тук вече и полицаите се разсмяха. Не, че това отърва акта ми