Най -после да си купя свестни препарати за чистене!-2

• 236 801
  • 816
  •   1
Отговори
# 195
   Ползвам само  AMWAY .   Заслужава си парите и съм доволна!

# 196
galiushana аз моят плот го чистя основно с Меглио и мека кърпа, в зависимост от замърсяването оставям да престои. Светва като нов. Ако е много леко петното със по - хубав препарат за прозорци, който съдържа спирт. Само със вода се замазва.
Може да става и с тези гъби, които момичетата препоръчват  newsm78 .
Но мене ме навихте и аз да ги търся  Mr. Green .
Не мога да го оценя това Меглио  newsm78....от препаратите на Медикс съм супер доволна.
Аз също не харесва Меглио обезмаслител, за разлика от Медикс с портокаловото масло - ухае прекрасно и много добре чисти. Даже тук като чета да го хвалят Меглиото направо се чудех. Ако има ментета - то е ясно че в момента на нашия пазар има само от тях!

# 197
ginbay

Щом казваш, приключвам диалога с моя отговор.
Почистващите препарати за кухня и баня, които аз използвам / немски продукти от най-високо качество 750 мл + спрей с мрежа за пяна, с органични 100 биоразградими съставки, безопасни за човек, животните и околната среда, безопасни за материaла, който чистят и т.н. /   са в магазините на цена от 4 до 4,50 лева. Което е почти наполовина спрямо цитираните от теб /съизмеримо на литър/ . А чистенето, предполам, за двама ни е еднакво " в пъти по-бързо и по-лесно". Т.е. нещата вече са сравними, нали? Защото тезата ми не бе, че са некачествени, а скъпички. Момиче, вие храните пирамида, аз още по-лошо - мултинационални търговци, които не оставят нищо тук.
Остани със здраве!

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 21:02 от Дедо

# 198
Eli83,

за всичките продукти имам примери, защото правихме преди години един сравнителен анализ за този тип продукти.Той не видя бял свят, защото изводите бяха адски неудобни за поръчителя Laughing

за пастата: Може би вие не помните, но през 90-те години имаше едни продукти на Хаят. Най-големите боклуци на пазара, според мен. От тях сега остана един фалшификат - тест-гел, произвеждан от Сарс, съдени от Хаят. Отнесох се, това е друга тема.
Та както този продукт за чинии, имаше и продукт - универсална паста за почистване на разни повърхности - много икономична, много безопасна. Ощо взето - амонячен препарат, с доста тенсиди, формообразувател и добре ароматизиран. Ставаше и за миене на мноооого замърсени ръце и т.н. бля-бля.  Цена за 250 мл. - около 75 стотинки. Пиша нея, защото може би сте чували марката. Иначе имаше още две -три на различни производители на сродни цени - до 1,5 лв. Някои много по-качествени. Почти всички отпаднаха от пазара.

# 199
Ясно,но в момента ми беше мисълта, че не се сещам да има  newsm78

# 200
Дедо, имам въпрос специално към теб Hug!
Попаднах на немски препарати за бита - Collo им е името, моля те, ако са ти познати, включи се с мнение.

# 201
Дедо, имам въпрос специално към теб Hug!
Попаднах на немски препарати за бита - Collo им е името, моля те, ако са ти познати, включи се с мнение.

Познавам ги отлично.
Едва ли втори път ще се изкажа отрицателно за немски продукти, но тук ме хвана.
И не за качеството, там не се произвеждат некачествени продукти. Е, има компромиси в частните марки на супермаркетите, но не е както тук Embarassed
Та...Collo са малка семейна фирма с асортимент, свързан с ел.уреди. За потреблението и почистването им - филтри, консумативи и препарати. Представителите им тук също са фирма в този бранш-търговия с ел.уреди и ги разпространяват из хипермаркетите за техника. Отрицателното ми мнение е свързано с ценовата политика. Продуктите са три до четири пъти (!!!) по скъпи със сравними 100% аналози на немски фирми. Като това не е свързано с разлика в качеството. По-скоро е инерция от определянето на цените с методиката за техниката. Там се слагат доста големи надценки, обосовано с по-бавната обръщаемост на продуктите, поемането на гаранционно обслужване и още много други. Докато препаратите са в категорията на бързооборотните стоки и нормите на печалба /надценките, отсъпките/ са по-ниски. Принципно всичко е правилно, докато някой от едната сфера не се набърка в другата и оплеска нещата.
Та мнението ми е, че не си заслужава изобщо да купуваш артикул с тази марка. Ако някой си харесала, пиши ми на лични/да не спамим тук и да не правя реклама/. Ще ти посоча поне по два немски аналога с цени и в кой магазин / верига супермаркети / могат да се намерят.
Поздрави...и мерси за вниманието Laughing

# 202
Еее, страшен си, много ти благодаря!
Главно препаратите за съдомиялна ме грабнаха - сол, прах, и течен за стъклокерамика.
Но щом казваш, че не струват - просто ще ги пропусна.

# 203
Здравейте,
Дедо, аз съм се записала към ЕКОпромакс и Амway, буквално от хвалбите по форума. Записах се за да си ги ползвам, но не и за да продавам. ОТ Екопромакс не съм доволна от много от продуктите, а от Amway не съм доволна от цените. Ще се радвам да ми/ни пишеш кои продукти препоръчваш. Ако искаш пиши на лични, ако смяташ че не е редно да ги споделиш със всички майки, които търсят най-доброто на най-ниска цена по ред причини и са изморени и леко фалирали от търсене на препарати с които да подържат домовете си чисти за своите деца.
Чакам с наистина голямо нетърпение, защото аз наистина съм изморена от хиляди проби и хилядите отворени кутии и недовършени, заради моето разочарование.
Поздрави  bouquet

# 204
  • Бургас
Здравейте,
Дедо, аз съм се записала към ЕКОпромакс и Амway, буквално от хвалбите по форума. Записах се за да си ги ползвам, но не и за да продавам. ОТ Екопромакс не съм доволна от много от продуктите, а от Amway не съм доволна от цените. Ще се радвам да ми/ни пишеш кои продукти препоръчваш. Ако искаш пиши на лични, ако смяташ че не е редно да ги споделиш със всички майки, които търсят най-доброто на най-ниска цена по ред причини и са изморени и леко фалирали от търсене на препарати с които да подържат домовете си чисти за своите деца.
Чакам с наистина голямо нетърпение, защото аз наистина съм изморена от хиляди проби и хилядите отворени кутии и недовършени, заради моето разочарование.
Поздрави  bouquet

аз също ще чакам да разбера за качествените почистващи препарати, защото ми омръзна да купувам химикали - от всички категории, които не стават за употреба.

# 205
Хей, момичета, аз не съм всезнаещ Laughing
Натоварвате ме с някакви супер-очаквания, а магически препарати наистина няма. Аз ползвам добри, на добра цена и ги ползвам правилно. Влезте в профила ми, писал съм по доста теми за принципите, по които съм си избрал подходящите препарати и принципите на чистенето. Например ето тук: 
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406496.msg11671499#msg11671499
Но най-добре питайте за даден проблем, аз ще се опитам да помогна. Може в тази тема, може и на лични. Нали не очаквате сега да ви изброя 20-30 препарата с цени и места за купуване и да кажа -ТОВА са, ТЕ са!

# 206
  • Бургас
Дедо  има какво да прочетем в дадената от теб тема във форума  Peace

# 207
Дедо, аз искам да те питам за мнението ти за един немски обезмаслител.
Казва се Алес Райнингер, ако правилно съм го написала.
Ако не те притеснява, сподели.

# 208
Дедо, аз искам да те питам за мнението ти за един немски обезмаслител.
Казва се Алес Райнингер, ако правилно съм го написала.
Ако не те притеснява, сподели.

Хей, побутваш темата да не се забравим приятелите на качествените препарати, а! Laughing
Добре правиш!

И много правилно си го написала Allesreiniger. Но не е предимно обесмаслител, а по-скоро универсален препарат. За да е обезмаслител, трябва да се казва Fettloeser / Фетльозер /.
Алесрайнигер, или Allzweckreiniger /Алцвекрайнигер/в превод "почистващ всичко", имаха доста фирми на нашия пазар преди години - Хенкел с Дженерал, Домал с Пирол, Регина с Райнекс Путц Тойфел. Но всички се загубиха. И в Германия позагубват позиции. Това са универсални препарати с определна концентрация - доза 30-40 мл на 8 л. вода. С готовия разтвор се мият всички водоустойчиви настилки.
Аз не съм фен на универсалните препарати. Писал съм го и по друг повод. Освен за ежедневно обиране на праха на пода и ароматизиране, много-много работа не вършат. Замърсяванията обикновенно са с различен характер - Едно чисти калка, друго мазнините, трето тоалетната, четвърто паркета и дървото и т.н. Бих го използвал наистина само за теракота или гранитогрес в кофата с вода. Ако са ти необходими подробности, пиши името на производителя за да съм по-конкретен в "критиката".

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 20:08 от Дедо

# 209
Здравейте.Интересна тема.
Искам да споделя и аз с какво чистя-мазнини и саждите на прозореца на камината с Полиген.
Много е ефикасен,но се работи с ръкавици.
Интерено ми е ламината с какво почиствате, за да не остават следи.

Общи условия

Активация на акаунт