Питане относно кани за вода Brita

• 335 404
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 210
Имаме от 14 г. стъклена кана Врита и все още я ползваме. Каната е със старите филтри - класик. Никога не съм виждала черна  утайка на дъното.

# 211
  • Бургас
Е, нашата кана е от новите, новата система филтри, пластмасова е. Незнам, може би това да е причината. Може и да е това, че си я купихме от Метро или просто да е паднало качеството. Лошото е, че останах страшно недоволна, както и доста хора около мен.

# 212
  • София
Я да питам нещо, което сигурно ще ви се види смешно. Днес една госпожа от Технополис - Враца твърдеше, че имало много видове филтри за кана БРИТА. Аз останах с впечатление, че в момента всички модели кани са с еднакъв филтър - бъркам ли се  newsm78

# 213
Я да питам нещо, което сигурно ще ви се види смешно. Днес една госпожа от Технополис - Враца твърдеше, че имало много видове филтри за кана БРИТА. Аз останах с впечатление, че в момента всички модели кани са с еднакъв филтър - бъркам ли се  newsm78
Аз зная за 2 вида филтри - старите модели кани Брита имат овален, загръглен филтър. Новите модели са със филтър Макстра.
Повече видове не знам да има.

# 214
  • varna
Ние също използваме каната от 11 години и никога не се е случвало да има черни утайки или каквото и да е нередно.

# 215
http://vikvarna.nat.bg/lik1.php
Тук са поместени таблици с показателите на питейна вода за област Варна. За останалите градове и села ще намерите таблиците в гугъла. Ако случайно не  намерите за вашето населено място или пиете вода от собствен водоизточник, можете да изследвате водата в ХЕИ, но ще ви искат 60 лева. Гледайте показателя обща твърдост. За моят роден край той е 0,64, т.е. водата е мека.  Каните "Брита" премахват само хлора и варовика, а тежките метали си остават, така че ако чешмяната вода е твърда нищо не правите с тези кани.

# 216
Каните "Брита" премахват само хлора и варовика, а тежките метали си остават, така че ако чешмяната вода е твърда нищо не правите с тези кани.
Това не е вярно.
Филтърът пречиства водата от някои тежки метали. Сега не ми се рови в темата назад, за да уточнявам точно кои.

# 217
В рекламата на Брита пише, че пречиства някои тежки метали, но е лъжа и измама. Само дестилатор може да пречисти всичко и обратната осмоза дори е по-добра от каните Брита.
Но всеки сам да си направи избора...

# 218
  • София
Можете ли да ми кажете от къде в София да си купя филтър и колко струва? Благодаря предварително!

# 219
  • Стара Загора
В МЕтро и Била има филтри, Макстра днес ги гледах в Метро 32 лв за 3 филтъра, а  цилиндричните към 36 лв струват

# 220
Можете ли да ми кажете от къде в София да си купя филтър и колко струва? Благодаря предварително!
Филтрите са около 13 лева бройката. Аз ги купувам от Пикадили Сити център, защото там пазарувам най-често. Там се намират до стелажите с бутилирана вода.
В Метро обаче са най-изгодни, но там не можеш да купиш само един, а комплект от 3 броя.

# 221
  • София
Някой ползвал ле е тези филтри за вода, които се монтират напарво на тръбите:
http://www.nicol-n.com/page.php?n=12115&SiteID=388&view_id=12115

# 222
Ние имаме отскоро Брита, но има разни черни точки по дъното! Всъщност по дъното на самата кана, и по дъното на мястото, където стои филтъра.  Shocked Уж четох че не били вредни, но все пак... Не сме хвърляли и удряли каната Rolling Eyes

Бобка, аз не съм ползвала, но ще се радвам да прочета, ако някой даде отзив.  Peace

# 223
В рекламата на Брита пише, че пречиства някои тежки метали, но е лъжа и измама. Само дестилатор може да пречисти всичко и обратната осмоза дори е по-добра от каните Брита.

Не е вярно, никъде не пише, че ги пречиства на 100%.
Не ги пречиства, а ги редуцира до известен процент, като оставя нужните за всеки организъм. Назад поне на 10 места пише, че водата от Брита не е дестиларана, в дестилираната не остава нищо  - нито соли, нито калий......... Брита само намалява тези показатели на метали и менделеева таблица.  И хлора и варовика не премахват на 100%. Хлора - 90%, а варовика - 75%. Като това са показатели, които са валидни в началото на ползавне на филтъра - първите 2 седмици. После малко по малко намаляват, затова на 4 седмици (прибл. се сменя филтъра
Водата от обратната осмоза е друга работа - тя е най-чиста, но НЕ Е дестиларана. Но пък е много скъпа, за да се произвежда в домашни условия.

Но всеки сам да си направи избора...

правилно  Peace

Аз зная за 2 вида филтри - старите модели кани Брита имат овален, загръглен филтър. Новите модели са със филтър Макстра.
Повече видове не знам да има.

Няма други видове филтри. Т.е. има, но те са големи и се поставят в професионални кафемашини, фурни, ледогенератори, които филтри за са хиляди л.вода. В технополис имат двруги модели кани и предлагат и техните филтри за Брита, които могат да станат само на кани със старите филтри - т.е. цилиндричните.  Точно това, че предлагат разни други подобни филтри е една от причините да се смени формата на филтъра.

Е, нашата кана е от новите, новата система филтри, пластмасова е. Незнам, може би това да е причината. Може и да е това, че си я купихме от Метро или просто да е паднало качеството. Лошото е, че останах страшно недоволна, както и доста хора около мен.

Метро си зареждат директно от германия филтрите и при превоз/пренос не се пазят кашоните и кутиите, тъй като в големите вериги хич не им дреме дали ще е начупен активния въглен или не. Както и има много оплаквания ,че са си купили пукнати кани от там.
Активния я въглен лесно се троши и това е причината при невнимателно  транспортиране и пренасяне да  се начупва.
По-назад в темата съм копирала тяхното становище за активния въглен. Щом не си доволна, ползвай други води. Но си помисли кога е бутилирана тази вода, която купваш, дали наистина е такава, а не напълнена от някоя чешма или извор.
Lucrezia , не задължително трябва да хвърляш или удряш каната, проблема е във филтрите - в тях е активния въглен, нямат нищо общо с каната.

На Никол-н филтрите са хубави, но пречистват варовика  и ръждата на механичен принцип.

# 224
Ние имаме отскоро Брита, но има разни черни точки по дъното! Всъщност по дъното на самата кана, и по дъното на мястото, където стои филтъра.  Shocked Уж четох че не били вредни, но все пак... Не сме хвърляли и удряли каната Rolling Eyes

Бобка, аз не съм ползвала, но ще се радвам да прочета, ако някой даде отзив.  Peace

и при нас беше така,когато си купихме каната преди 3 г,но   й "хванах цаката"-всеки път,преди да напълня каната мия  хубаво самия филтър и после първата вода винага я хвърлям и проблемът е решен thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт