Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвя пиле с бира на бутилка?
Защо не е необходимо предварително да се соли пилето?
Как се осолява пилето, когато е легнало в тавата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвя пиле с бира на бутилка?
Приготвянето на пиле с бира на бутилка включва вземането на охладено пиле с тегло от 1,300 до 1,500 кг. Бутилката с бира, обикновено от 330 мл или 500 мл, се мушва в пилето от дупето към шията, като гърлото на бутилката остава малко извън пилето. Дъното на тавата се поръсва с морска сол и пилето се поставя по гръб, за да може бирата, която се изпарява от бутилката, да намокри месото и да предотврати изсъхването му. Печенето става във фурна при 220-230 градуса за около час до час и половина.
-
Защо не е необходимо предварително да се соли пилето?
-
Как се осолява пилето, когато е легнало в тавата?
-
Какви допълнителни съвети бяха дадени за приготвянето на пилето?
-
Трябва ли да смесвам бира с вода, когато готвя пиле?