Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвя пиле с бира на бутилка?
Защо не е необходимо предварително да се соли пилето?
Как се осолява пилето, когато е легнало в тавата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвя пиле с бира на бутилка?
Приготвянето на пиле с бира на бутилка включва вземането на охладено пиле с тегло от 1,300 до 1,500 кг. Бутилката с бира, обикновено от 330 мл или 500 мл, се мушва в пилето от дупето към шията, като гърлото на бутилката остава малко извън пилето. Дъното на тавата се поръсва с морска сол и пилето се поставя по гръб, за да може бирата, която се изпарява от бутилката, да намокри месото и да предотврати изсъхването му. Печенето става във фурна при 220-230 градуса за около час до час и половина.
-
Защо не е необходимо предварително да се соли пилето?
-
Как се осолява пилето, когато е легнало в тавата?
-
Какви допълнителни съвети бяха дадени за приготвянето на пилето?
-
Трябва ли да смесвам бира с вода, когато готвя пиле?
/ с половин пръст морска сол и поставете пилето по гръб. Гърлото на шишето трябва да се подава малко от горния отвор на пилето и да не се излива. Пече се на 220-230 градуса около час-час и половина, в зависимост от фурната - докато се зачерви хубаво отвсякъде. След като заври, бирата започва да изтича в пилето и не позволява да се изсуши. Не се соли предварително, защото си поема от солта, колкото е необходимо. Йодните изпарения от солта и бирата правят вкуса му превъзходен, като пиле на грил, дори още по-вкусно и сочно!
На вкус много наподобява пиле в амбалажен плик, което съм яла в детството си. Тогава майка ми напояваше плика с мазнина /онези кафявите книжни пликове, каквито вече не се срещат/, слагаше вътре пилето и посипваше отгоре плика обилно със сол. Пликът изгаряше, но не позволяваше пилето да изгори, а то поемаше сол, колкото му е небходимо. Ммммммм, беше много вкусно
Извинявям се за отклонението

Сигурно да,щом казваш че се излива в пилето?Обаче пък същевременно чета,че трябва да се подава извън пилето.Оф,нещо се обърках и аз не се разбирам даже....
Нещо не схващам как, като е легнало, бирата няма да изтече в тавата, а върху месото
.Сега като ти гледам предложението та се чудя - как не съм се сетила да го сложа това пиле легнало с бутилката в/у сол