Гледах... Хареса ми... Препоръчвам! - VIII. Серия

• 46 802
  • 636
  •   1
Отговори
# 135
Хубаво е да има     в началото на всяка наша тема  нещо от сорта  на  " Must see"   Peace    Благодаря на  Tsugumi  вечерта се   очертава интересна   Laughing  bouquet

Не съм съгласна и за двете:
Първо, да благодариш на мен  (не е излишна скромност, а точност) Simple Smile
Второ, must see означава императивност, а киното не е това, то е свободен избор и все пак, лични предпочитания Wink По-скоро, може да се поставя списък на обсъждани филми в предходната тема, за да се избягва повторение или по-лесна ориентация.

# 136
  • Paris
Благодаря Bluevelvet ! Аз днес напправих нещо много полезно, което препоръчвам на всеки решил да намери нещо интересно за гледане-порових из старите теми и там открих страхотни предложения, които преди просто не съм забелязала.
Марийон е разкошна, ще й се порадвам тази вечер. Peace

# 137
Гледах Hard candy и още не съм на себе си Shocked

Peace

# 138

Съгласна  съм и на  списък  със обсъжданите филми ,  така не се налага   да ровиш в старите теми  ...а просто    преглеждаш първа страница  за нещо  добро което си пропуснал или просто  не е останало време  ..за да    му се насладиш   Crazy
А иначе за киното съм абсолютно съгласна  с теб относно   това че  всичко е въпрос на избор и предпочитания   Laughing

Хареса ли ви  The Edge of Heaven на Фатих Акин  ? http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=4e65851a5097f163a … ed68dcc&comms
Hard candy  го гледах още като излезе   много  добра игра на Елън Пейдж    bouquet

Последна редакция: сб, 26 юли 2008, 20:41 от Bluevelvet

# 139
Вчера гледах "No Reservations" и противно на очакванията ми се оказа добро филмче.

# 140
   Искам да помоля някой да сподели как да търся (как се пише) Уоли. Не успях да го намеря в замундата, а напред в темата беше споменато, че там го има. Ще ви бъда много благодарна.   

Не ни остава много време за гледане на филми, но снощи гледахме Аз, Робота с Уил Смит. Много ни хареса.

# 141
WALL·E го търси Simple Smile

# 142
Определено си заслужава да му отделиш време,ама аз съм пристрастна  спрямо филмте на Ф.Акин,та да каже и някой друг.... Wink

# 143
Вчера гледах "No Reservations" и противно на очакванията ми се оказа добро филмче.

Добър вечер на пишещите в тази тема. Не съм заклет фен на европейското кино, нито имам претенции, че много разбирам от филмово изкуство.

Горещо препоръчвам Bella Martha (2001)(Germany) http://www.imdb.com/title/tt0246772/ , филма по който е направен No Reservations. Още преди да започнат снимките на No Reservations, вестниците в САЩ си го казаха.

Не съм гледала последния и не мога да правя сравнение, даже в случая бих била пристрастна - просто първо си харесах Mostly Martha, а и ми напомняше на български филм, обаче по-хубаво направен.

Also Known As (AKA)
Mostly Martha    International (English title) / UK / USA
Bella Martha    Argentina (video title) / Greece
Chère Martha    France
Deliciosa Martha    Spain
Drei Sterne    Germany (working title)
Kaikilla mausteilla    Finland
Martha    Germany (working title)
Martha no shiawase recipe    Japan
Ricette d'amore    Italy
Simplesmente Marta    Brazil

# 144
Горещо препоръчвам Bella Martha (2001)(Germany) http://www.imdb.com/title/tt0246772/ , филма по който е направен No Reservations. Още преди да започнат снимките на No Reservations, вестниците в САЩ си го казаха.

Не съм гледала последния и не мога да правя сравнение, даже в случая бих била пристрастна - просто първо си харесах Mostly Martha, а и ми напомняше на български филм, обаче по-хубаво направен.

Аз не съм голям фен на немското кино (с доста изключения  Mr. Green), но Bella Martha (2001) наистина си заслужава.  Peace
Гледала съм и американската версия с Катрин Зита Джоунс. Не е лоша, но немската на мен повече ми допада.

И като сме на вълна немско кино се сетих да препоръчам Das Experiment (2001), базиран на "Stanford Prison Experiment" проведен през 1971 от Филип Зимбардо.
Главната роля е поверена на един от любимите ми немски актьори - Мориц Бляйбтрой.

Solino (2002) - италианско семейство емигрира в Германия през 60-те години. Пак с Мориц Бляйбтрой.
Дори и да не знаете нищо за ситуацията през 60-те години в Западна Германия, пак ще ви е интересно да го гледате. Много силен филм за взаимотношенията в едно емигрантско семейство.

Lola rennt (1998) (Run, Lola, run). Всеки ден, всяка секунда вземаш решение, което може да промени живота ти драматично. Отново с Мориц и Франка Потенте. Режисьор е Том Тиквер (Perfume: The Story of a Murderer (2006))

Оставам на вълна Бляйбтрой  Rolling Eyes и препоръчвам един филм с Моника Бляйбтрой, майка на Мориц. Marias letzte Reise (2005) (TV)

Съжалявам, ако някой (не) е препоръчвал филмите в старите теми, не намирам за необходимо да проверявам, защото и без друго има нови хора, които не са ги чели.

П.П. Das Leben der Anderen (2006) (с Мартина Гедек от Bella Martha) скоро го препоръчах, но не искам да го пропусна и сега.

Ако някой има проблем с намирането на някой филм в замунда или арена, може да погледне в ввв.торрентс.то (на латиница  Wink). Там са обединени различни тракери, които може да си избирате от падащото меню или да кликате имената им в горната черна лента.

# 145
  • Paris
Зайче, още не мога да насмогна на азиатските филми, ти ме заля с немски предложения  bouquet
Няма да се спи...

# 146

Благодаря.     bouquet   Открих го.

# 147
# 148
 The Edge of Heaven не съм го гледала, казват, че е хубав, но аз може би ще се забавя с гледането му на първо време. В този "дух" е филм на вече споменавания от мен друг турски режисьор, работещ в чужбина - Ferzan Ozpetek. Филмът е HAMAM с Алесандро Гасман (синът на великия Витторио Гасман и не по-малко талантлив млад артист) в главната роля. Става дума също за завръщане към "корените" в Турция.

За No Reservations споделям вече казаното - много слаб в сравнение с оригинала.

# 149
На фона на това европейско кино, да препоръчам един американски Grinning - Crash:

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=93827
 Фрашкан е с известни......и докосва

Общи условия

Активация на акаунт