Как се ползват четки за грим?

• 30 397
  • 150
  •   1
Отговори
# 120
Момичета,а тези четки стават ли за такъв грим,както е показано тук
http://www.youtube.com/watch?v=pWIk5c7jRuw
или трябват някакви по-специални четки newsm78
..........стават

# 121
Четките на ROYAL на мен ми харесват, мекички са, но дължината им е около 12-13 см. Само за пудра използвам друга четка. За сега не са започнали да се скубят. На картонената кутия пишеше, че са произведени в Китай.

# 122
  • София
Записвам се да ви следя, ето едно ревю, което за прохождащ в гримирането като мен беше много полезно  Hug
http://vintageortacky.com/2009/09/04/sigma-brush-review/

# 123
  • София
Бубе, аз поръчха тези от директа.Очаквам ги в началото на следващата седмица. Мога да ти кажа скромното си мнение ..или да се видим на кафе и да ти ги покажа!  Hug

# 124
Куражче, благодаря ти  Hug! ще се удържа да не поръчам белите бонбони до тогава и ако твоите ми харесат, ще имам черни четки  Mr. Green

# 125
  • София
Белите бонбони изглеждат много сладурски..и аз се колебаех между тях, тези които поръчах и още един сет Роял Козметикс. Поръчах горните, защото има повече разнообразни сенки за очи, в другите сетове или се повтарят или пък има прекалено много четки за лице ( а аз си имам и не ми трябват). Исках да си поръчам Екотулс, но не ми се чакаше супер много време.. Blush

# 126
Чета си ви аз и още повече се пощурих да си набавя комплет четки, понеже си имам само 3  Embarassed Мнооого ми харесаха белите четчици на bubanka , регистрирах се онази вечер, турнах ги в кошницата, въведох кодове на карти и т. н. и оп, те май взели, че се изчерпали, или са неактивни в момента  Sad  Sad голяма мъка...  Но съм решена да поръчам нещо, харесах няколко комплекта на доста сносна цена в ebay , като този например http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1104896 … ame=STRK:MEWAX:IT , разбира се на снимка са чудесни  Grinning Със сигурност няма да са най-качествените възможни, но трябва да начешам крастата. Чакам си кода за активиране на paypal се още , надявам се скоро да ги поръчам.  Mr. Green Искам само да попитам по-запознатите- ще ги поръчам от британския ebay, но пише, че артикулът се намира в хонг конг и оттам ще го пратят, в такъв случай минава ли през митница и мита и т.н. ,както пратките от САЩ?  Thinking

# 127
luxx05,първо, стойността е под 15 ЕУ, и от Щатите да идваха нямаше да идат на митница. Второ, азиатците винаги се опитват да заобикалят митническите такси за да  пазаруват повече хората и пишат пратките като 'подарък', обяяват по-ниска стойност и т.н.. Трето,  Хонк Конг - мммм, хич да не са ти високи очакванията за качество. Погледни и  сетове в ибей на Екотуулс и ЕЛФ, качеството е добро, а не са скъпи. Peace

# 128
MissNellie, благодаря за включването  Peace Разбира се, че не очаквам да получа професионални четки  Laughing Трите четки които имам са за руж, сенки и една пак като за руж, но по-малка.Взимала съм ги преди 2-3 години от H&M, съвсен непрофесионални  Whistling Устройват ме де, не са се проскубали много. Ако тези от комплекта са горе-долу на това ниво ще съм мноого доволна  Grinning Все си мисля, че ще са поне по-добри от някои пластмасови стъргалки, които се намират тук... а пък за тези пари ако не за грим, ще зарадвам племенницата със сет за темперни боички  Laughing Ecotools изглеждат наистина приятни, ако си харесам оферта може и да ме огрее...  Heart Eyes

# 129
  • Somewhere far away

Най-добре се нанася ФДТ с пръсти. Така най-точно се усеща къде и колко има.
А не е ли с дюнапренче? Аз преди време го правех с пръсти, но после някой ми каза че трябвало не с пръсти , а с дюнапрен и от тогава го нанасям по този начин Thinking... а сега като чета темата и ми стана странно, вие казвате с пръсти, други ми казват пък с дюнапрен. #Crazy
 На кое да вярвам и кой начин е  наистина по-добрия?? newsm78

# 130
  • БГ
Здравейте,
харесах си този комплект оъч етки на Ecotools и мисля да си го поръчам след нова година, какво ще кажете - струва ли си?

# 131
Ами зависи. Четките са малки с малки дръжки. лично аз предпочитам отделно продаващите се четки, много по хубави са и като косъм и като дръжка, но са и доста по-скъпи. Този комплект е подходящ при пътуване. Четката за сенки е доста по-лоша от другата им.

# 132

Най-добре се нанася ФДТ с пръсти. Така най-точно се усеща къде и колко има.
А не е ли с дюнапренче? Аз преди време го правех с пръсти, но после някой ми каза че трябвало не с пръсти , а с дюнапрен и от тогава го нанасям по този начин Thinking... а сега като чета темата и ми стана странно, вие казвате с пръсти, други ми казват пък с дюнапрен. #Crazy
 На кое да вярвам и кой начин е  наистина по-добрия?? newsm78

Ами казват ти различни неща защото няма универсално и общовалидно правило Grinning Най-важния момент е консистенцията на ФДТ - дали е по-течен, по-гъст, силно или слабо пигментиран, колко силно покритие се цели, каква техника се използва за нанасяне - мазане или потупване, колко добре усвоена е техниката на нанасяне...Пръсти, четка тип за боядисване, четка тип плоско кабуки, четка дуо файбър, дунапренче, бюти блендър - всички тези начини за нанасяне си имат своите предимства и недостатъци и се 'сработват' по различен начин с различните продукти. Аз лично със всеки ФДТ тествам различни начини за нанасяне, за да ми е по-лесно да преценя, даже понякога правя половината си лице по един начин и другата половина по друг и сравнявам паралелно за да видя кой работи най-добре за конкретния продукт.
Като общо правило може да се каже май само че с пръсти се прелива по-лесно, а с четка/дунапрен се постига по-добро покритие по-лесно, като ударението е на по-лесно, т.е. с достатъчно умение няма значение.

# 133
да попитам тези четки добри ли са?...какви са отзивите за тях?...

направи ли си труда да прегледаш темата?

пп за сенки и палитри има друга тема

# 134
ОоОооо Ecotools  и аз имам, и много си ги тача, тоооолкова са мекички....една дама беше коментирала че ги има в България в някой аптеки, на някакви смешни цени като 20тина лева за една четка...а от ибей сс доставката комплектчето от 5 излиза 30!!! много са хубави дааа

Да, и аз много си ги харесвам. Качествени, естествен косъм, мекички...супер са. Wink

Само да уточня, че на моите Ecotools пише, че косъмът е синтетичен, cruelty-free... Въпреки, че са супер меки и приятни.

Общи условия

Активация на акаунт