Кое е най-странното име, което сте чували-8

• 101 342
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Странно ми звучеше името на една бивша колежка-Морава Белоконска.
Съученичка-Олимпияда.Дете в градината-Гизела/нещо немско е май,ама ми е странно/.
Леля ми/бог да я прости/-Перуна.
Клиент-Наньо Нанев.
На една колежка внучето го кръстили Спартак-беше много бясна,може би защото кучето в работата ни се казва така newsm78.
Има и още,но в момента не се сещам newsm12

# 901
То хубаво,ама и ЕГН  да се вижда  не е редно.
Да си нямаш проблеми после?

Ами просто взаимствах тази картинка от интернет ,сега съм бременна и ровя да чета отново имена ,така попаднат на този линк:)

# 902
  • София
Да добавя още едно - Карамфил Здравков Буков

# 903
Лелята на съпругът ми се казва Домничка

# 904
мъдю и кирифилка крантови, честно!

# 905
Понякога името или фамилията не са толкова странни, но съчетани с професията са ...уникални.
Например, знам адвокат, който се казва Тъпов и хирург, с фамилия Касапов.

# 906
Натанаил,защото бащата не искаше просто име.За момичета Златара ми се стори много странно име за момиченце.Не искам да пиша за имената на етническите българи,защото повечето са много странни а за братята роми -no comment!

# 907
  • София
По отношение на фамилиите:
Когато бях студентка, имах преподавателка Мечкарова и колежка - Колимечкова.

# 908
  • сусурлево
Мръвкова .... от мusic idol

# 909
Руска ми е странно име .Не знам може и аз да не съм добре. Thinking

# 910
Бобе Доросиев  Mr. Green
цитат:
"...през XIX в. в този град са живели и работели не малко българи. Л. Ив. Доросиев изброява имената на абаджиите от Копривщица: брат му Бобе Доросиев, Никола Пинджек, Рашко Райчин, Лулчо Куйчин, Ненчо Дишков, Цоко Грозлек, клисурците Киро Червенаков и Делчо Балабана."

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 15:16 от Tina&Bo

# 911
  • София

Сигурно е брат на Яко Доросиев  Laughing

# 912

Май ще излезеш права!  Laughing
цитат:
"През 1872 г. коджабунарци се обърнали към техните познати българи-абаджии в Балъкесир Яким Ив. Доросиев от Копривщица и Иванчо Хаджипетров от Клисура, за съдействие пред Кизикийския митрополит и пред Гръцката патриаршия, както и пред турските власти, за откриване на българско училище в селото. Разрешение било получено, но едва през 1874 г. бил намерен учител. Този учител бил Тодор Доросиев, брат на Яким (Яко, Йоаким), Бобе и Л. Ив. Доросиеви. Така копривщенската фамилия Доросиеви се свързала с малоазийските българи и оставя име в тяхната история."

# 913
  • София

Май ще излезеш права!  Laughing
цитат:
"През 1872 г. коджабунарци се обърнали към техните познати българи-абаджии в Балъкесир Яким Ив. Доросиев от Копривщица и Иванчо Хаджипетров от Клисура, за съдействие пред Кизикийския митрополит и пред Гръцката патриаршия, както и пред турските власти, за откриване на българско училище в селото. Разрешение било получено, но едва през 1874 г. бил намерен учител. Този учител бил Тодор Доросиев, брат на Яким (Яко, Йоаким), Бобе и Л. Ив. Доросиеви. Така копривщенската фамилия Доросиеви се свързала с малоазийските българи и оставя име в тяхната история."

Joy Joy Joy Без да искам съм нацелила! Така се казваше улицата, на която живеех, но я прекръстиха.  Laughing

# 914
Попа на близкото село има близнаци,кръстени Михаил и Гавраил.
Търговишка алерголожка-Д-р Моренова.

Общи условия

Активация на акаунт