Тортено предизвикателство Октомври 2008

• 71 129
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 915
  • Vaudreuil Canada
Искам да се извиня че до сега не се включих в обсъжданията - тепърва имам да чета всичко за тортите - успях само да ги разгледам - страхотна работа момичета!!!! Ако имам питания за вече обсъжданите торти след като изчета всико че питам като приключат коментарите за да не бъркам реда. Нямах достъп до интернет затова ми беше невъзможно да пиша. Не мога обаче да се въздържа да кажа БРАВО ТАНДУРИ!!!!! Тортата ти е изящна.
Ние преди малко се прибрахме предсрочно от Куба поради ураганна заплаха.

# 916
thedragonbg нищичко не помня от тази приказка освен фразата по заповед на щуката да стане на минутата Embarassed  Трюфела ми е любима торта  Mr. Green Но както вече са казали момичета, напукала ти се е сметана, което пък при мене действа разсейващо и все там гледам. Освен щуката и Емеля, какво представлява другата фигурка?  Embarassed 

Люба, другата фигурка колкото и абсурдно да изглежда трябваше да представлява ходещо дървено ведро за вода, нали Емеля заповядва - на ведрата сами да носят вода, на дървата да се нацепят и т.н. А за сметаната направо не очаквах такъв номер от нея, но пък вечерта не ми бяха изсъхнали фигурите и не исках да снимам на тъмно, нямам никакво подходящо осветление. За другия път определено ще знам да си оставям малко крем за корекции и да не чакам последния момент.

Иначе към всички - основната идея беше Емеля да е седнал върху зидана руска печка (торта номер 2, която така и не направих), щуката да се показва от дупка в леда (сняг и дупка от сметана в единия край на тортата) но така и не можах да го направя (поради фин.причини).

Краси.Мира - на мен твоята торта много ми допадна. Единия кусур са ти казали, че човечетата малко плоски седят, другия че дърветата са леееекоо нестандартни, но пък иначе е доста добро изпъление. Тук там има бръчки по фондана, но почти не се забелязва, и общия вид е чудесен. Поздравления. Дървото как го направи? И защо на него няма листа?  Simple Smile

Ще пиша пак по-късно.

# 917
Момичета, аз ще се включа малко по-късно, след малко отиваме да си вземаме звяра и направо главата ми не е тука! Като четях коментарите отгоре отгоре се сетих нещо да предложа като идея....и сега ми изхвръкна от главата! Явно, че акъла ми не е тука, малко по-късно ще пиша подробно, може пък да се сетя! Peace

# 918
thedragonbg, добре си се справила,жалко ,че не е имало финанси да изпълниш целия замисъл.За разлика от моите твоята фигура е къде-къде по-добре направена.  Peace

Дървото до къщата е от бонбони ММ,вътре с тел.А няма листа,защото дълго ги мислих,и когато я сглобявах,не остана време за тях.Щях да ги правя от ГММ и да ги лепя на момента.Но дойдоха гостите и...така си остана.

# 919
  • София
thedragonbg, фигурката е много сполучлива, толкова спокойна поза, естествена, с една самодоволна усмивка сякаш...Подсказва много добър потенциал на тортата в оригиналния й замисъл...Поздравления - лица и израженията им не се правят лесно, камо ли емоции, но ти си се справила!

краси.мира, покрива на къщичката, оградата и голото дърво са ми любимите елементи от твоята приказка...Много добре са се получили, т.е. си ги направила!

# 920
ЕЛЕНА. и  ДЖЕММА много са хубави тортите и на двете. Джемма тази определено си я изпипала докрай. Съжалявам, че не можах да се включа вчера.

thedragonbg съгласна съм с коментара на Дими. Фигурката е мноооого сполучлива. Peace

краси.мира много е хубава тортата. Само Хензел и Гретел може би трябваше да са малко по-ниски.

# 921
9 Ноември
Обсъждане на тортите на Silrai и Barcela.

Малко за правилата на обсъждането:
Форматът на обсъждане ще е свободен, както предния път. Моля както наблюдателите, така и участниците да имат чувство за такт при коментарите си, като се стараят да предложат конструктивна критика!
В първият постинг на всяко обсъждане ще пускам описанието на изработилите тортата точно както са ми го пратили.

Няколко съвета към обсъждащите:
- Моля, уточнявайте към кой е отправен въпроса ви!
- Преди да зададете въпрос, убедете се, че авторката не е отговорила на същия или подобен въпрос. Имаме само по 1 ден за 2 торти, времето не е много, така че постарайте се въпросите да не се повтарят!
- Моля, не обсъждайте други торти и не задавайте въпроси на други участници докато дискусията за настоящите тече!
Благодаря на всички ви за разбирането!

Silrai
Тортата на Silrai можете да видите тук:
http://flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157608430159031/
Описанието на Silrai

Торта-Аз съм Сънчо!

Тортата е направена с готови рула, крема е масло 150 грама, кондензирано мляко 150 грама, пудинг 500 мл.
Покритието на облака  е бял шоколад(това, което е прегърнал Сънчо се води да е облак), по рецепта за шоколадов фондан!Покритието на Сънчо е от бонбони Маршмалоуз.

Приказките на Сънчо са много, но общо взето, представата ми за този герой е как спи обвит във облак!
Ако нещо не е ясно ще обяснявам когато ми дойде реда, сега просто нищо не ми идва на ум, като обяснение!

Barcela
Тортата Barcela можете да видите тук:
http://flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157608441791678/
Описанието на Barcela

торта Неволя
Блатовете си ги пеках сама,то се вижда и от снимките,пандишпанови блатове.Крема е  на д-р  Йоткер  ванилия  смесен  с  малко  крем  Ижел. Отгоре е със сметана оцветена в зелено /май не личи много,от снимките е/.Борчетата са от фунийки за сладолед /май само това е към украсата,което съм използвала/ всички други фигури /ако може да се нарекат така / си ги правих сама.Още докато ги правих си виждах кусурите но неможех по-добре,надявам се и вие да ми кажете къде са ми грешките.Каручката е от шоколадово тесто,фигурките от същото но смесено с малко ММФ.Пътечката е от натрошени блатове.На вкус беше много добре.

# 922
  • София
Silrai, радвам се че ни представи торта в твоя запазен стил - 3d. Сънчо е много сладък, цветът на дрешката му е от любимите ми нюанси на сниньто. Едиствено (без да имам идея как това с техниката на триизмерните торти може да се постигне) бих слохила облак и под брадичката му, че така върху подноса чак на мен ми ръби...може би да не се виждаше поднос, а всичко да беше в пухкави облаци, като този, прегърнатия...Идеята за Сънчо е много мила, топличко ми стана да го видя:))

Barcela, фигурките са ти добре, има дори жестове, някаква ситуация. Не са просто строени там в средтата на тортата. Борчетата също са много симпатични. Това зелено явно те е попредало, първоначално си помислих, че са в снега...Може би ако око беше шприцована тревата...но пък тогава май нямаше да изпъква ситуацията...не съм сигурна в момента...Нещо ми е студено около тях, сякаш са в нереална земя попаднали...Каручката е много, много готина...ако беше малко по-друг цвят от дървата...А как постигна короната на това дърво, което зад единия брат?

# 923
Silrai, много оригинална идея за Сънчо, много добре изпълнена! Няма какво друго да кажа, освен, че е много хубава и да те поздравя за тортата!  Peace

Barcela, човешките фигури и каруцата са страхотни просто!  Hug И идеята за приказката много ми харесва! Поздравления за тортата!  Peace

# 924
Добро утро и от мен-днес уж съм си заделила деня само за вас, да видим какво ще стане  Simple Smile

Дими, да и аз точно така си го представях, с главица легнала на облака, обаче трябваше да носим тортата на около 70-80 км от нас и прецених, просто за безопастност да не си правя експерименти.  Mr. Green Но следващият път когато имам такава торта, ще го метна изцяло върху облака.Мисля, че ще е много готино.Благодаря ти!   bouquet

Пина, благодаря за мнението и на теб, мила!   bouquet

Аз си отчитам като грешка, че самото покритие на облака и малките облачета не са един цвят, по реалистично щеше да ми стои, друго си отчитам, че трябваше малко да заобля тялото на Сънчо, защото така много ръбесто стой.Лошото е, че е малка тортата и трудно става заоблянето, особенно с тия готови рула-чупят се и не стават с тях триизмерни фигури.  Confused

Това е от мен за сега, по късно пак ще пиша и отговарям на въпроси.  Simple Smile

# 925
silrai , тортата ти е много нежна.Откога не бях се сещала за Сънчо...
От какво и как направи косата му?

Barcela, много точно си пресъздала емоцията...на една от снимките,и двамата гледат в различни посоки...сякаш се чува "Невольооо"...Фигурите ти са отлични,запазвам си ги за показно.
И моя въпрос -за кафявото дърво...как го направи?

# 926
  • варненка от София
Пропуснах последните торти, но ще се върна и ще пусна коментар и за тях, а сега за днешните.

Silrai, страхотна торта, нежни цветове, наистина по сънчовски и по детски. Много ми допада изражението на Сънчо, блаженно и спокойно. Единствоното, което ми дразни леко окото е плоския гръб, аз бих метнала малка извивка като дупенце и другото което ми липсва е разрез на тортата. Peace

Barcela, кото видях твоята торта и страшно си паднах по тия братя мързеланковци. Единият е с такава реална чупка в кръста и учудена физиономия, че просто си го представям истински как се мъчи горканчо. Изобщо много идейни неща видях в твоята торта, а за борчетата нямаше и да е се сетя. Каручката е страхотна, абе допада ми много тортата ти. Само на единия другар му се вижда клечката между краката, но на фона на всичко останало мога да го преглътна  Hug

# 927
Краси.мира, косата е направена от тази смес за бонбони Тофифи

1 супена лъжица масло или маргарин
100 грама захар
150 грама прясно мляко, или неподсладена сметана за сладкиши

Маслото се стопява в тефлонова тенджера, прибавя се захарта да се стопи (не се карамелизира). Прибавя се с бъркане млякото, или сметаната и се вари на умерена температута, докато се сгъсти. Непрекъснато се бърка с дървена лъжица. Вари се докато стане светло кафяво. Колкото повече се вари-толкова по-гъсто и кафяво става.След това, като поизстина малко, напълних фунийка и с нея нашарих по косата, да наподобява къдрички.

Марулка, и аз за това писах в предният си пост, че и мен ме издразни това нещо, обаче ми е трудно да работя с тия готови рула, те са твърди и не се поддават на обработка.Пък и фигурата беше малка и нямах този размах на действие.А за разреза  newsm78 , ами след като я подарихме и я разрязахме, хората бяха толкова въодушевени от вкуса и вида, че аз забравих да снимам.   Blush  А пък по време на самото сглабяне нямах никакво време, тъй като трябваше тортата да е готова за 4 часа, заедно с престояването в хладилника за стягане...Извинявам се предварително, че нямам разрез, обаче всичко беше много на скорост.

# 928
Благодаря ви момичета,много ми помагате като ме хвалите за някои неща,но аз искам критика,сама виждам че нещо липсва в целия ми замисъл,но това можах да скалъпя набързо.Дървото е от шок.тесто с клечка за шиш отвътре,а отгоре това са кокосови стърготини оцветени в зелено.Видях че не стана много добре и тогава ми дойде идеята за фунийките.
silrai тортичката ти много ми харесва,ще си я запазя като идея,дано да имам повод че моите деца вече са големи за такава торта.

# 929
Silrai
Ето една от любимите ми тортички. Много сладка, много свежа и много нестандартна. И много в стил  Silrai. И понеже на чужд гръб 100 тояги са малко, да се изкажа: Главичката ако беше на една страна, щеше да е по-добре. Така.... както каза синът ми: Защо това бебе е умряло? Обяснявам му аз, че това е Сънчо който спи по коремче, и той: "Аааааа,, аз пък помислих че се спънало и е паднало" Детска работа - но откровенията на децата понякога навеждат на мисли.... Плоското гръбче и мене малко ме дразни, но не много...  hahaha Имаш там едно разтегнато на наметалото, дето звездичката не е по мярка...... ама.....и то не е болка за умиране... Нали трябва да критикуваме.  Joy. много ти е сладка тортичката......

barcela
Още една любима приказка. Неволята е 5тия член на нашето семейство. От малки децата ми са научени на тая приказка, и честичко ги пращам да  викат Неволята. Особенно малкия, често идва гордо и ми докладва: Това нещо не стана, ама викнах неволята и ... ето го".
Старохтно си изразила момента. Изпипани са нещата... Каручката горката.... нищо не  е останало от нея. Голямо ПТП е било.... И муцуните и настроенията си докарала на братята..... Браво!!!

Общи условия

Активация на акаунт