СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 103 116
  • 1 846
  •   2
Отговори
# 255
  • София
Мерси, Бланк! Дано да е всичко наред и тук в нашата градина! Мога да я нареча така - вече е истина!

Освобождавам място в 120 набор 2006 - да видим дали ще го обяви директорката!

# 256
честито на приетите  Peace

аз пък като гледам Дружба 2 как си вървим назад и все назад... май никога няма да ни огрее тук...нова градина тук не е предвидено да се строи, а кварталът си расте ли расте...само като гледам Комплекс Цариградски как се пълни и колко нови деца ще има...

# 257
  • софия
ЧЕСТИТО НА ВЕНИ Simple Smile

# 258
Съжалявам че ще направя коментар без да съм прочела предните теми!

Според мен при това записване се допуснаха много съществени грешки, затова смятам че през 2009г. ако ще се записват децата пак по този начин е по-добре да е на райони.  На еди коя си дата да се записва Младост примерно, след това др. и т.н. И според мен най важното е с предимство да са майките родени и живеещи в София освен многодетните майки, майките с % инвалидност и майки на близнаци. Нямам нищо против хората от провинцията, знам че на тях даже им е по-трудно щото се предполага че баба те и дядовците са по селата , но и на Софиянци не им е лесно. Смятам също така, че всяка фирма строяща кооперациите си трябва да е задължена да строи в съответния квартал и детска градина. Сигурна съм, че каквато и да е системата винаги ще има недоволни, както и такива които ще намират начини въпреки обстоятелствата да запишат децата си. В това е абсурда!

# 259
  • София

Мерси! Успех на всички тази или другата година.

# 260

Мерси! Успех на всички тази или другата година.
  Peace Честито и от нас! Laughing

# 261
Съжалявам че ще направя коментар без да съм прочела предните теми!

Според мен при това записване се допуснаха много съществени грешки, затова смятам че през 2009г. ако ще се записват децата пак по този начин е по-добре да е на райони.  На еди коя си дата да се записва Младост примерно, след това др. и т.н. И според мен най важното е с предимство да са майките родени и живеещи в София освен многодетните майки, майките с % инвалидност и майки на близнаци. Нямам нищо против хората от провинцията, знам че на тях даже им е по-трудно щото се предполага че баба те и дядовците са по селата , но и на Софиянци не им е лесно. Смятам също така, че всяка фирма строяща кооперациите си трябва да е задължена да строи в съответния квартал и детска градина. Сигурна съм, че каквато и да е системата винаги ще има недоволни, както и такива които ще намират начини въпреки обстоятелствата да запишат децата си. В това е абсурда!
Peace Аз продьлжавам да подкрепям сьщото,защото родените тук /родители/ сме останали мальк % от населението  на София.Една голяма вьлна от наборьт ми плюс набор 64-та и 65-та, от 15 години се пресели в чужбина.

# 262
 Peace Аз продьлжавам да подкрепям сьщото,защото родените тук /родители/ сме останали мальк % от населението  на София.Една голяма вьлна от наборьт ми плюс набор 64-та и 65-та, от 15 години се пресели в чужбина.
[/quote]
 Laughing все пак да не забравяме, че вече и набор 1990 вече имат деца Simple Smile

# 263
Според мен това къде е родена майката или детето не може да бъде никакъв аргумент при разглеждането на молбите за градина и ясла . Защото аз може и да съм 10 коляно софиянка , но по стечение на нещата да съм родена във Варна и примерно около термина ми да съм била на екскурзия в Китай и там се е случило да родя . И какво детето ми в Китай ли да го запиша ????

# 264
Според мен това къде е родена майката или детето не може да бъде никакъв аргумент при разглеждането на молбите за градина и ясла . Защото аз може и да съм 10 коляно софиянка , но по стечение на нещата да съм родена във Варна и примерно около термина ми да съм била на екскурзия в Китай и там се е случило да родя . И какво детето ми в Китай ли да го запиша ????

Joy Joy Joy ХИТРО КАЗАНО  Joy Joy Joy

Мое мнение ,че децата трябва да се приемат по район в най близкото ОДЗ или ЦДГ , а не майката работи в Бизнес парка, а живее примерно  в Надежда или Люлин (т.е. на другия край  ...не че имам нещо против въпросните кварталите) и детето и посищава градина в близост на работното място на майката ,а не по местоживеене Thinkingкоето е тъпото и изяжда правото на нас -които живеем в квартала

# 265

Joy Joy Joy ХИТРО КАЗАНО  Joy Joy Joy

Мое мнение ,че децата трябва да се приемат по район в най близкото ОДЗ или ЦДГ , а не майката работи в Бизнес парка, а живее примерно  в Надежда или Люлин (т.е. на другия край  ...не че имам нещо против въпросните кварталите) и детето и посищава градина в близост на работното място на майката ,а не по местоживеене Thinkingкоето е тъпото и изяжда правото на нас -които живеем в квартала
Точно казано

# 266
  • На черешата
 И с какво някой,който е роден в София и плаща двойно по-малко данъци на общината ще има повече право от този,който е роден в провинцията,но от години живее в София и плаща солидни данъци. newsm78 Нали сами казахте,че общините финансират градините.По тая логика да си покажем данъчните декларации,да видим кой е дал повече на общината.Съвсем се побъркахте.
За протокола,детето ми ходи на детска градина,аз проблем със записването нямам. Peace

# 267
  • София
И с какво някой,който е роден в София и плаща двойно по-малко данъци на общината ще има повече право от този,който е роден в провинцията,но от години живее в София и плаща солидни данъци. newsm78 Нали сами казахте,че общините финансират градините.По тая логика да си покажем данъчните декларации,да видим кой е дал повече на общината.Съвсем се побъркахте.

не че има отношение, но не си в час с данъците. тва, дето ще ни го покажеш от данъчната декларация, е данък общ доход. той не отива в общината и не финансира детските градини.
в общината отиват местните данъци и такси - сгради, коли.

а пък това уравнение, че родените в София плащали двойно по-малко данък от провинциалистите, работещи в столицата ... просто е смехотворно. не знам кой се е побъркал, но на твое място бих намалила звука.

# 268
Никак не ми се ще по неприятно стечение на обстоятелствата тези, които така върло защитават  това прословуто  "местоживеене" и "от поколение софиянка" да се наложи да заминат за чужбина да рабоъят заедно с дечицата си и там "с техните камъни - по тяхната глава!" и да им сервират : "ходете и си записвайте децата в София, където си плащате данъците по ЛК."

Недейте така момичета! Не трябва да се караме и да си вадим очите заради местоживеенето! Някога  част от тези "дошли от провинцията деца"  ще решават нашето бъдеще - така както ние сега (грубо и унизително) тяхното! Sad

# 269
Ясно е, че проблема с детските градини не е заради прираста на раждаемостта, а заради преселници. Ако съм отишла на екскурзия в Китай значи ще имам възможността да си плащам за частна детска градина поне за 1г. докато приемат детето ми!
Не виждам защо трябва да се спори и да се карат хората за въпроси които нямат елементарно решение. Едни искат точки за местоживеене др. за др. и винаги ще има недоволни. Логика в това да не си от провинцията виждам само в това, че днес си тук а утре може и да не си, но наистина има хора дето са тук много от отдавна.
В нашия  квартал искахме да се съберем 5-6 деца да наемем една учителка и да се редуваме за готвенето на децата. Но всичко се оказва пак абсурдно. Помещения с големи наеми. Апартаменти  с недоволни съседи от идеята и т.н.
Сега се чудя колко тъпи и упорити сме хората. Държавата нито дава пари да си седиш в къщи. Нито има място за децата ни. Нито пък заплатите са толкова големи, че човек да избере частна детска градина. Но да са живи и здрави децата ни и дано да не ги спохождат такива времена  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт