СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 625
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не разбрах много каква е разликата дали ще ходиш или не като е трети чакащ, а местата са две?

# 181
Ами той е 3та резерва!
Като отидохме на место-показа ни,4е е пуснала 2 места и пред нас вкара 1 -общо 3 свободни!
Ако не бяхме отишли,можеше да си 4ааакамеее....

# 182
Аз не мога да влезна в профила на малката. Вие можете ли в този на вашите деца!? newsm78

А, готово, извинявайте!

# 183
  • София
Ами той е 3та резерва!
Като отидохме на место-показа ни,4е е пуснала 2 места и пред нас вкара 1 -общо 3 свободни!

И каква беше причината след вашето отиване, да се освободи място?

# 184
Ами той е 3та резерва!

И каква беше причината след вашето отиване, да се освободи място?
На мен ми намирисва на подкуп.

# 185
Ами той е 3та резерва!

И как точно ще чакате,като е ваш ред?Нещо не схващам. newsm78

# 186
Ами той е 3та резерва!

Aми нали си пише, като отишли и директорката вкарала още едно място. newsm78

# 187
Ами той е 3та резерва!

Aми нали си пише, като отишли и директорката вкарала още едно място. newsm78

Какво го умувате, нали не е прередила никой, жената иска да каже, че винаги може да се "освободи" едно място.

# 188
Струва ми се,4е съм го написала ясно.... ooooh! Embarassed
Отидохме на место в яслата /3та резерва е детето в момента в системата/, и питам директорката-има ли все още някакъв шанс детето ми да бъде прието ,при положение,4е е 3та резерва?
И тя ни казва-момент да влезна в системата да видиме,как стоят нещата....
Влезе в с-мата погледна и каза-обявила съм 2 места...
Помисли -помисли и каза -ето,обявявам още едно ,проверете си акаунта като се приберете.
Довиждане!!!
Прибрахме се и погледнах в с-мата-наистина бяха 3 обявени места!
Предполагам,4е с новото класиране детето ще е "влезнало" в яслата!
По-ясно не знам как да го напиша...
НЕ СЪМ ПРЕДЛАГАЛА НИЩО-влезнахме и излезнахме...
С 2 думи-не раз4итайте само на с-мата,а идете на место да се поитересувате,как се движат нещата...На мен ми е спешно и предпо4етох да ида на мест,нямам време да 4акам и трябва да знам ,кога ще мога д апусна детето на ясла,ако не-да търся алтернатива...

# 189
  • Върху лъчите на Слънцето.
Че то с отиването на мЕсто и в останалите ДЗ колко дечица над бройката могат да бъдат приети... ето ви още един прием за проверка, защото не са обявени всички свободни места предвариелно!

# 190
  • гр.София
 Що?! Това е едно добро развитие на нещата-видели са се,харесали са се с Дир-ката ,тя си е добавила коректно едно място отгоре,важното е,че никого не пререждат.
 Стискайте палци все пак да не се появи някой с предимство изневиделица.

# 191
ооо,да,това ще е супер интересно ! тогава ще се хванеме за палците дружно!  Joy #Cussing out #2gunfire

# 192
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ооо, нямам нищо против, че детето е прието! Става въпрос за това, че директорката не е обявила това място когато му е било времето!

# 193
Кметът на район "Изгрев" отнема втора детска занималня
Най-новото предложение на Панайот Бончев, избран с бюлетината на БСП, е занималнята в бл.36 в жк. "Дианабад" да стане партиен клуб на СДС
от Лили Границка | 11 октомври, 08:28   

Кметът на район "Изгрев" Панайот Бончев отнема втора детска занималня, въпреки че над 250 деца от квартала не успяха да влязат в забавачките. Кметът не беше открит за коментар, защото не вдига мобилния си телефон. Кметската администрация също се помещава в сграда на детска градина.

Най-новото предложение на Бончев, избран с бюлетината на БСП, е занималнята в бл.36 в жк. "Дианабад" да стане партиен клуб на СДС. В момента искането му се разглежда от комисиите в Столичния общински съвет и предстои да бъде одобрено на следващата сесия. Имотът от 140 кв.м е публична общинска собственост. Предназначен е за детска занималня. Разположен е на партерния етаж и има самостоятелен вход. Според родителите в района в него спокойно може да се отвори филиал на детска градина, така както се прави в други столични райони. Вместо това обаче червеният кмет предлага занималнята да стане частна общинска собственост, за да може той да сключи договор за наем с местното СДС.

Синята партия се е настанила в помещението в края на 90-те години, когато е нямало достатъчно деца. Преди това през юни тази година Столичният общински съвет даде друга детска занималня в съседния бл.37 в жк."Дианабад" за нуждите на Столичния инспекторат. Това стана след като беше излязло първото класиране за забавачките и беше ясно, че не достигат места. В същото време зам.-кметът по образованието Йорданка Фандъкова не спира да обещава как ще строят нови детски градини и освобождавали заети детски помещения. По данни на Столична община 254 деца в район "Изгрев" не са били приети в забавачките за тази учебна година.

Още по темата
http://zagrada.bg/show.php?storyid=565828
http://zagrada.bg/show.php?storyid=562789

СОС ще решава дали в "Изгрев" да има клуб на СДС
Помещението в блок 36 не било подходящо за занималня
от "За града" | 16 октомври, 12:08   

Столичният общински съвет (СОС) ще реши дали помещението в блок 36 да се използва за клуб на СДС, каза кметът на район "Изгрев" Панайот Бончев.

Читателка на "За града" предупреди, че районната администрация иска да вземе занималня, която да предостави на СДС. Имотът от 140 кв. м е публична общинска собственост и е предназначен за детска занималня. Панайот Бончев е внесъл доклад в СОС за промяна на статута на имота от публична в частна общинска собственост.

"Искаме да уредим правно състоянието му", обясни той. По думите му помещението в блок 36 е последното с неуреден статут и в района няма други свободни общински имоти.

Помещението е дадено на СДС преди 15 години като парламентарно представена политическа сила. Договорът за партиен клуб е от 2003 г. и е за три години, като се анексира заради промяната на наема. Сега от партията плащат по 114 лв. месечно. С решение на Столичния общински съвет от т.г. е продължен и договорът за клуб на ДСБ в бл. 7. По подобен начин е решено и настаняването на районното знено на Столичния инспекторат в блок 37.

Според Бончев в помещението на блок 36 е имало занималня преди 2003 г., а децата са настанени там по спешност и в нарушение на изискванията. То не отговаря на нормативите и не може да се използва за занималня сега, добави той. Необходими са места за стоене, за спане, близка кухня, минимален брой тоалетни и т.н.

След като освободихме помещенията, в които досега беше частното уличилище "Александър Дюма", препроектирането ще ни струва близо 20 000 лева, обясни районният кмет. Той добави, че там ще бъдат настанени четири групи, други две ще бъдат разкрити в 29 ОДЗ "Слънце", започва и разширението на 165-а детска градина, където ще има още две групи. Досега при мен не са постъпвали сигнали, че някой родител не може да настани детето си в градина,  заяви Бончев.

# 194
Е просто нямам думи!Тези кметове се оляха вече и не само те.Тези на Московска са за #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт