Ужасна аритмия! Помощ!

• 353 992
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Ивелина, пиши на кирилица! Peace

# 451
Здравейте,
нова съм тук и прочетох всичко преди да се реша и аз да пиша.
Имам чувството, че който не го е преживявал не знае колко е ужасно.Аз съм с екстрасистоли от миналата година, но  не постоянно. до сега се е случвало 4-5 пъти но ме държи по 2-3 седмици, ежедневно и по много.после изчезват за 3-4 месеца. Ходих на 2 кардиолога и ендокринолог. За ендокринолог нямаше нищо, първият кардиолог каза че имам вегетативна дистония, а втория, че съм с лек пролапс на митрална клапа и може да е от там. Правила съм си 4 ЕКГ-та за една година и 2 ехокардиографии. изписаха ми бетаблокер, който отказах категорично да пия. От една седмица съм с постоянни екстрасистоли, с изключение на часовете в които спя. нямам ускорен пулс и не получавам тахикардии с изключение на по-ускорения пулс сутрин. Опитвам се да си го обесня за мое успокоение с това, че съм с дете на 2 години и всичко е от преумора и стрес, но лошите мисли че ми има нещо не ме пускат. Мисля да ходя на холтер тази седмица, защото нито една ЕКГ не ги хвана тия пусти екстрасистоли, само на слушалка ги чу кардиолога веднъж. взимам валидол или глог и валеряна, но не помага особено. имам и постоянна болка в стомах, все едно се е свил на топка и като че ли ме натиска нагоре към диафрагмата. Забелязах че като изпия вечер 1-2 чаши вино и се поуспокоява сърчицето. Не знам вече какво да пия и да правя. чувствам се като в омагьосан кръг.

# 452
  • в джунглата
   Щом си прочела темата знаеш че изписват магнезий или някакво успокоително, други пък са доволни от омега3 /аз също сам доволна/. Безобидни са можеш да пробваш.  И моите се получават на такива периоди като при теб.  Със сигурност съм забелязала че идват след напрежение и стрес.  Като се започене няма спиране освен по време на сън и няколко часа след ставане пак започват.  Мойте са много на брой, сигурно хиляда че и повече.  В момента имам единични прескачания, но като цяло благодарение на рибено масло/омега 3 скоро не ме е хващал продължителен период на екстрасистоли, но пък на 8ми март имах аритмия.
 При проблеми със стомаха може да се получат екстрасистоли, затова най често след храна се засилват.

# 453
със сигурност след стрес ме връхлитат! като ехо са, ден-два след някакво напрежение и се почва. Почнах да пия магнезий, ще видим дали ще има резултат. Все пак си записах поредния час за кардиолог утре. ще го помоля да ми сложи холтер. вече имам чувсттвото, че докторите ме мислят за луда. Не е ли той начина да се установи от какво е, а не ЕКГ и ехокардиографията?

# 454
Зависи.
Ако се случи да си спокойна, може и холтера да не отчете нищо. Wink
Но все пак вероятността е по-голяма от кардиограма.

На мен ми помага рибеното масло, спра ли го, веднага ми се увеличават екстрасистолите.
И аз съм на кардиолог утре.
Контролен преглед, слава Богу, нямам оплаквания! Grinning

# 455
Но да знаеш, че лечението на екстрасистули е бета блокер по принцип. Ако ти изпишат, не се шашкай, то ще е в малки дози, успокоява сърцето много добре.

# 456
Гала, ти как си? Hug

# 457
Със  сърцето съм горе долу добре, да чукна на дърво, ама на тройна комбинация, корлентор, норваск и бета блокер. Опитах се да спра бета блокера, но ми почнаха болките и пак го почнах. Няма значение, важното е да действат и да се чувствам добре. Я си представете ужаса, ако нямаше лекарства или не действаха.

# 458
Браво, радвам се много за теб! Hug  bouquet

# 459
  • Русе, у дома
гала - чудесни новини, дано нещата се поуспокоят около теб и кардио-проблема. Може би са ти налучкали точната комбинация най-сетне.
ob0 - Момичетата са ти казали всичко, а и назад има доста инфо, дано намериш решение на проблема (аз също доста съм писала назад как при мен бяха нещата).
Не знаех, че Омегата - 3 помага за това. Аз сега съм си поръчала добавка, мисля да я пия, заради това да си запазя кожата свежа по-дълго време, а то щяло да ми помогне и на сърцето значи, доволна съм.... благодаря ви  bouquet

# 460
Магнезий и Q10 също много помагат на сърцето

# 461
Търсих помощ за позната и случайно попаднах в тази дискусия. Но да споделя опит. И аз получавам още от малка екстрасистоли (а вече съм бая голяма Wink), даже както си лежа, без никакви натоварвания или сутрин, при събуждане (всъщност, това ме е събуждало). И тъй като съм мед.работник...
- Естествено, първото обяснение на мързеливите лекари е - "на нервна почва". То на такава почва се и умира. Както сте открили сами - рядко се хващат на кардиограма, дори и на холтер. Всъщност, има си "нормални", т.е. прието е, че определен брой на час и на денонощие са нормални, важното е дали са камерни или надкамерни. Но и това не се хваща лесно дори на удължен холтер - повече от 24 часа.
- Обясненията за нервността са доста тъпи, защото има истерични и агресивни хора, които хич нямат екстрасистолия. Вегетативно-съдовата дистония пък дава проблеми с оросяването, често ниско кръвно и още доста други симптоми, но като диагноза е... пак същата неяснота - сиреч неправилна работа на вегетативно-съдовата система. ПРИЧИНИТЕ?!?!? - НЯМА ГИ ОБЯСНЕНИ!
- От моите себенаблюдения (и аз съм психолог) и разговор с лекари, с които можеш да говориш диалогово - екстрасистолите са си все пак ритъмно-проводни нарушения и имат някаква основа, за да се случват. Може да са безобидни (до известен момент), но са си показател, симптом, че нещо все пак не е съвсем в ред. Обикновено са симптом на проблеми с митрална клапа, но може да са от т.нар. превъзбуждане на вагусовия нерв - т.е. нещо като вагални кризи. Е тъкмо тях ги определят като "на нервна почва" и още не знаят от какво точно стават. За медицината е новост това, че имаме "стомашен мозък" (ганглийната система, която откриха там) и, че можем да чувстваме доста добре и със стомаха си.
Та.... накратко, че темата е много дълга.
- Често кризите или единичните по-силно осезаеми прескачания са провокирани от преяждане (диафрагмата се надига нагоре и притиска сърцето), от пиенето на вода - пак е вид надуване на стомаха, но стават дори и от една глътка вода, което на пръв поглед е странно - няма никакво надуване на стомаха?! Обаче, когато стомахът е "вързан на топка" дори и глътката вода отключва проблема. А той се вързва по няколко причини - освен нервната, от чисто анатомическа причина - спаднал стомах, неправилна постоянна поза на тялото, системно препълване на стомаха и увисването му. Това се оправя с упражнения и изправяне на стойката. Храненето на малки порции също оправя проблема.
- При някои има и дихателна аритмия - за медицината тя е като природна даденост за някой индивид. Но и този вид аритмия показва, че сърцето не работи както трябва - равномерно при всички условия - няма да е само на спокойно, я?
- Липсата на някои микроелементи, аминокиселини и ензими също съдейства за проблема. Малко е затворен кръг - магнезий помага на сърцето, обаче многото плодове, понеже са обемни, пълнят стомаха и той притиска сърцето. Пиенето на добавки - малко и за кратко, аз съм за естествените източници. Например, сушени кайсии действат по-добре от ябълките, които обожавам и с чието преяждане ми се случва да ми прескача сърцето. Wink
- ГЕРБ - Гастро-езофагиална рефлуксна болест - е нещото, което май вече е често срещано и от него също се получава "бутане" на сърцето. Т.е. като се надигне обратно газове с киселини (може и само газове), като се върнат обратно към хранопровода - притискат и може да се получи гадно и дълго, но еднократно задушаване с няколко прескачания. Това се получава при навеждане след хранене, при усилие след хранене, при емоции на пълен стомах, дори и положителни да са - смях.
- От моя опит - хомеопатията помага (и в това трябваше да се квалифицирам през годините), ама и тя е временната помощ, ако не се коригира основния проблем.
- Много е важен сънят! Ама много! Той "храни" сърцето. Правени са опити с недоспиване.... ама това е друга тема. (И пак пиша по късни доби!;))
--- Основното, с поред мен, (сигурно ще прозвучи налудничаво като за мед.работник) - ЕНЕРГИЯТА на обкръжението и на собствените мисли+чувства са нещото, на което сърцето реагира! Има хора, които дори и с присъствието си ни въздействат неблагоприятно и тъкмо сърцето улавя това. Има мисли и чувства, които са ни не само непотребни, но и вредни - пак сърцето реагира. То е не само орган, който изтласква кръвта, но и място, около което се улавят и регистрират емоциите. Там вече усеща и влияе слънчевия сплит, който е свързан с хипофизата енергийно и чисто физически (вагусовия нерв - започва от главния мозък и стига до стомашния - инервира, предава импулси до органите в гърдите и корема.)
Ей, искаше ми се да дам някаква яснота от дългогодишни наблюдения, но дано не съм ви объркала повече. Wink)

# 462
  • в джунглата

grown  много ми хареса това което си написала, общо взето такива са и мойте расъждения!  Peace

# 463

grown  много ми хареса това което си написала, общо взето такива са и мойте расъжденияPeace

+10 Peace

grown, поздравления и от мен!  bouquet

# 464
Леле 10 мин не мога да се регистрирам в тоя саит.НО както и да е ,случаино попаднах на вашите проблеми свързани с аритмията(бивши мои).ОТ моя  личен опит ше ви кажа едно- лечение има ,но не с лекарства.За лекарите това състояние е НЕ лечимо поне на мен ми бяха казали така.И аз като вас много години се мотах по лекари и болници и без успех.Сега ше ви кажа истинската причина за аритмията.ТОВА Е ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА.-НЯКОИ МУ КАЗВАТ ЗАШЛАКОВАНЕ.И единствения начин е прочистване на организма.Как става това .Методи доста истина една .Аз се излекувах по метода на ЛИДИЯ КОВАЧЕВА -ГЛАДУВАНЕ .ГАРАНТИРАМ ЗА УСПЕХА.Аритмията ми исчезна на 4 ден от гладуването.Препоръчвам първо да се прочете книгата внимателно и след това да се дииства смело.Друго което искам да кажа е ,че с тоя си пост нямам намерение да влизам в спорове с разни атеисти (не вярваши)Защото такива има много. казвам го от личен опит.ЕДНА жена с която бяхме заедно в една от болниците за иследвания(поредните).и бях казал че съм се излекувал с гладуване но тя не ми повярва и след около 4год, се видяхме случаино и тя все4 още имаше аритмия и то в по тежка форма а аз бях забравил за проблема от дОста време.И ОЩЕ НЕЩО ВАЖНО-СЛЕД ИЗЛЕКУВАНЕ Е МНОГО ВАЖНО ДА СИ ПРОМЕНИТЕ РЕЖИМА НА ХРАНЕНЕ АКО НЕ ИСКАТЕ ОТНОВА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ РИТЪМ-ПАКМ ГОВОРЯ ОТ ОПИТ.  КРАИНАТА ВИ ЦЕЛ ТЯБВА ДА Е ПОНЕ ВЕГАНСТВО А ОЩЕ ПО ДОБРЕ СУРОВОЯДСТВО.

Общи условия

Активация на акаунт