Ужасна аритмия! Помощ!

• 354 390
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Спомням си имах същото усещане когато за първи път почнах бетаблокера, не си усещах сърцето, а дотогава си свикнал постоянно да го усещаш. Но това е нормалното състояние, да не го усещаш. Не се притеснявай за ритъма, нормално е като почиваш да е толкова, за секса също не мисля, че трябва да се притесняваш. На мен като почвах бетаблокера ми каза кардиолога да започвам да тренирам без екстремни натоварвания, йога, плуване, танци. За съжаление нещата излязоха съвсем други и тежки.
Иначе аз след като 3 месеца нямах почти никакви екстрасистули сега пак ми се появиха. Започнах да пия магнезий, че да видим.

# 436
Добре де,при тебе как се откриха сериозните неща,след като казваш,че в началото  не е изглеждало това,което е?какво изследване от всички направи,за да видят,че има причина от сърдечен характер,която те тревожи?
Как да съм сигурна,че нещо не изпуска кардиологът?

# 437
Ами точно с тия ст сегменти. При мен имаше промяна, което говори за исхемия, че не се кръвоснабдява сърцето. Но кардиолога реши, че понеже пулса е много бърз затова не се кръвоснабдява добре, а причината се оказа съвсем различна, съдова. Отделно имах и неврологични проблеми, нещо като инсулт, което трябваше да го доведе до правилния извод.

# 438
Здравейте,миналата седмица си взех досието от личния лекар за да го занеса на новия,понеже се преместих.Реших да го прочета,понеже преди като ходих на кардиолога и ми каза ''нищо обезпокоително".Там е написал AV-rientry nodal tahikardy.Незнам как се казва това на бг.Търсих много в интернет обаче нищо не откривам на български,а като го преведа в гугъл става много несвързано.Някой има ли такава диагноза?При мен сърцебиенето започва внезапно и е много силно,вследствие на това получих ПР,мисля само за това и вече ме побърква.Пия Верапамил когато ми стане така.

# 439
Моя случай е сходен. Аз също имам аритмия. Когато забременях със второто си дете обаче, в шестия месец изведнъж сърцето ми започна да бие като лудо. Сложиха ми холтер и се оказа, че пулса ми скача до 220!!! Лекарите се хванаха за главата. Искаха да ме хоспитализират, но кардиото и гинеколога не се разбраха в каква болница трябва да влезна и аз реших да си остана в нас. Мой приятел кардиолог ме посъветва да родя в болница, която не е само АГ специализирана, за да може да има екип който да ми окаже помощ при раждането в случай, че настъпи проблем със сърцето(Родих в Окръжна болница вместо в Тина Киркова, както възнамерявах първоначално). Месец и половина преди да родя всичко изчезна така както и се появи-внезапно. Не съм имала повече проблем с това. Не съм пила никакви лекарства по време на бременността освен хомеопатия. Според мен проблемът е бил, че бебето е притискало нещо. Няма друго обяснение, защото и докторите при които ходих не можаха да установят на какво се дължи.

# 440
пропуснах да ти кажа, че правех едно дихателно упражнение,което много помагаше. По време на кризата( при мен през деня се случваше 15-20 пъти да ми се увеличи толкова пулса) си поемаш дълбоко въздух, но не го издишваш веднага, а го задържаш, като в същото време все едно се опитваш да го издишаш. Не знам дали ме разбра, може и на теб да са ти го казали това упражнение, то беше с някакво сложно име. Това ми го препоръчаха докторите, не е някаква измишльотина;)

# 441
Аз днес направиих и ехокардиография,минимален пролапс на митрлана клапа,което давало това усещане за прескачане,казах,че пия конкор и с него се чувствам като нова,утре ще ходя при моята кардиоложка да занеса изследването и да видим какво ще каже....дано да има край това лумкане и прескачане,че направо ми омръзна.Явно като всички тука ще се наложи да свикна,че сърцето ми ще бие така,докато ме има Simple Smile
Лек и спокоен ден на всички Simple Smile

# 442
На мен аритмията ми се завърна с пълна сила, а беше затихнала за 4 месеца. Не знам от какво се провокира, пия си същите хапчета, нищо не съм сменяла, единствено имах голям стрес и оттам друга болест, може би от това. Явно всичко е като скачени съдове. Искам да ми изчезнат всички симптоми.

# 443
zdravejte,az sam nova,no imam aritmiq ot 2009 godina.vse lekarstva i strah.predi 1 sedmica reshih i otidoh na pregled pri  nash izvesten kardiolog/tuk,v sofiq,kadeto ziveq./ideqta mi beshe da chuq negovoto mnenie za palno izlekuvane na aritmiqta chrez lazer,naricha se ABLACIQ.nqkoj znae li neshto po tozi vapros? tuk v sofiq imame doktori,koito pravqt tazi"operaciq",poema se ot NZOK.molq vi,ako nqkoj znae podrobnosti i veche se e izlekuval,pishete...blagodarq mnogo

# 444
zdravejte,az sam nova,no imam aritmiq ot 2009 godina.vse lekarstva i strah.predi 1 sedmica reshih i otidoh na pregled pri  nash izvesten kardiolog/tuk,v sofiq,kadeto ziveq./ideqta mi beshe da chuq negovoto mnenie za palno izlekuvane na aritmiqta chrez lazer,naricha se ABLACIQ.nqkoj znae li neshto po tozi vapros? tuk v sofiq imame doktori,koito pravqt tazi"operaciq",poema se ot NZOK.molq vi,ako nqkoj znae podrobnosti i veche se e izlekuval,pishete...blagodarq mnogo

Заповядай в темата за аблацията. Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=730723.0

# 445
Здравейте,миналата седмица си взех досието от личния лекар за да го занеса на новия,понеже се преместих.Реших да го прочета,понеже преди като ходих на кардиолога и ми каза ''нищо обезпокоително".Там е написал AV-rientry nodal tahikardy.Незнам как се казва това на бг.Търсих много в интернет обаче нищо не откривам на български,а като го преведа в гугъл става много несвързано.Някой има ли такава диагноза?При мен сърцебиенето започва внезапно и е много силно,вследствие на това получих ПР,мисля само за това и вече ме побърква.Пия Верапамил когато ми стане така.

# 446
do iskra petrova-pi6i mi saob6enie na profila mi vav facebook.6e ti kaja vsi4ko podrobno.samo 6e ti kaja ne se strahuvai.predi 21 dni si napravih ablaciq

# 447
  • в джунглата
Ивелина Георгиева моля те пиши в темата, ще е полезно за всички. Peace
Пиши какви са ти били оплакванията, къде те диагностицираха и къде ти направиха аблацията и най-важното как се чувстваш сега?

# 448
nameri me ti vav facebook-iskra petrova-usmihnata sred zalti laleta snimka,ima i drugi s moeto ime,ta zatova.strah me e za ablaciqta,dano mi kazesh hubavi neshta.

# 449
zdraveite.ot dosta otdavna polu4avah sarcebiene na 2-3 g.vednaj no prez poslednite 3 g.polu4avah pred 6 meseca posle prez 2 meseca i to vnezapno.ne sam pila hap4eta.polu4avah pristapite obiknoveno prez no6ta.kogato polu4avah sarcebiene vedhaga otivah v spe6na pomo6 i tam mi vlivaha venozno injekciq i sled izvestno vreme se opravqh.no bez lekarska pomo6 ne moje6e da spre sapcebieneto.bqha mi kazali 4e imam paroksimalna tahikardiq-av-rientri tahikardiq.Posledniq pristap polu4ih na 14-ti fevruari-bqh na rabota .pulsat mi e stigal do 210 udara v min. kravnoto nalqgane vinagi mi e bilo ot nisko do normalno 120-80.ta pri poslednoto mi hodene v spe6noto na 14-ti.02.14 g.popadnah na kardiolog koito mi kaza da otida v biv6eta 3-ta gradska bolnica tam se izlekuvat hora s moq problem.obqsni mi kakvo se pravi tam.dostra6a me no si kazah me4ka strah men ne strah.Zapisah 4as po telefona za pregled pri d-r Proti4 ot 3-ta gr.bolnica.prie me i na sledva6iq den mi se obadi po telefona i kaza da se qvq na opredelenata data za ablaciq.Otidon prieha me i na sledva6iq den me izlekuvaha po dumite na doktora.i taka v kakvo se sastoi samata manipulaciq:Polovin 4as predi da te vkarat v operacionnata ti davat da pie6 Ksanaks za uspokoenie.vkarvat ti katetri prez venite na krakata do slabinite.tezi katetri otivat pravo v sarceto-ne se strahuvaite ne boli vqrvaite.nad tebe ima rengenov aparat i monitor na koito gleda6 kak se raboti -na men mi be6e interesno da gledam.pri samata manipulaciq NE BOLI .Predizvikvat ti sarcebieneto spirat go pak otnovo i taka dokato nameri doktora tazi dopalnitelna vrazka koqto trqbva da gori.I pri samoto gorene ne boli.ima6 samo use6aneto 4e ti natiskat gardite vse edno ma4kat testo na tqh.trae se -pak kazvam NE BOLI.Vlqzoh v 09 4asa i me varnaha v staqta v 12 4asa.no imah 4uvstvoto 4e bqh malko tam.ka4vat te v staqta na legloto i leji6 4 4asa s pqsa4ni torbi na mestoto kadeto sa vkarvali katetrite i posle o6e 2 4asa leji6 nepodvijno-te 6e ti obqsnqt.Zabravih da kaja 4e predi da ti vkarvat katetrite v krakara se slaga mestna upoika.sedi6 2 di i 2 no6i i se pribira6 4isto nova.Sega mi predstoi da idvam v Sofiq na kontrolen pregled s holter izsledvane .A davat i aspirin da pie6 za izvestno vreme.ako ima dr.vaprosi pi6ete mi ili da me 4akate v Sofiq na 7-mi 04.14 g. kam 12 4asa primerno.Az 6e patuvam s vlaka tam i 6e pristigna kam 11 4asa v Sofiq.i posledno za prestoq v bolnicata pla6a6 11 lv i 80 st.no mn.blagodarq na doktorite tam mn.sa dobri.poklon pred tqh.

Общи условия

Активация на акаунт