Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 17-та тема

  • 58 639
  • 497
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 9 451
asyalein, аз за пържолката чакам рецепта  Praynig Praynig

pep-4o, и аз си мислех, че това са съставките, но все очаквам и още нещо като добавка. Наистина е вкусна с орехите Peace, а аз бих добавила и чесънче, за който обича.

обичат не обичат, аз съм сложила  Laughing Laughing ама забравих да го спомена  ooooh! ooooh!

багира пак си на линия  Peace страхотно меню, макар че е диетично     bouquet

# 301
  • Мнения: 2 708
Асе, забравих преди малко да ти пиша, че и аз бях сигурна, че не ще да бугарски тоя твоя мъж. Такива ние си ги нямаме тука Joy Joy Joy Ти затова надалеко си забягнала да го дириш, че тук в наште ширини, такива не се раждат hahaha

Роца - много са ти хубави котлетите.
Бамбинас - ами то това твойто ядене, да ти завиди човек че диетуваш, и на теб като на Еси Joy
Полин-а тъкмо виках на Ася, че такива ги няма в наше село, ти взе че го пофали твоя - и той моля ви се сготвил. Ееееее това вече на нищо не прилича. Joy Той да не би и твоя нещо да не е тукашен Убавец newsm78 Joy
А Котка, не спира със сладостите, не един, ами повече от един спретнала. Wink
А за тортичката, не мислех че ще ви е интересно как се прави бисквитена торта, ама аз си я направих по мой вариант и ще разкажа накратко.

Млечен крем, както и наскоро беше писал някой тук:
1 л пр мляко с 1 ч ч захар на котлона, да се загреят и през това време си джурвате 4 яйца с 4 с л брашно. И си ги смесвате кой както си знае, аз лично слагам от топлото мляко лъжица по лъжица в яйчния бъркоч известно време и чак тогава на слаба струйка при останалото мляко. И да се сгъсти. Слагате му 2 ванилии (аз му турих 1 йоткер и 2 от тия малките българските, дето са си само ванилия, а не ванилена захар, че много обичам да ми "смърди" на ванилия Mr. Green.

И сега, тук е тънкия момент. Имах останало разбито масло със захар от украсата на тортата замразено, което чакаша де бъде оползотворено. Беше 1 ч ч. Леко си го размразих в МВ-та и към него прибавих с бъркане лъжица по лъжица от брашнено млечния крем.
И във формата сложих едно фолио и сипнах малко от крема. После наредих 1 ред бисквити Житен дар (тия дето имат едно масълце на опаковката, защото аз тях харесвам, тия Закуска са ми гадни на мен) предварително топнати в топло пр мляко. Изсипах останалия крем, много орехчета после и върху него още един слой бисквити, ама даже повече от 1 слой, така хубавко си сложих и бисквитки - всъщност сложих общо 3 такива пакета. И в хладилника.
На сутринта, както вече казах, по тъмна доба, го обърнах това чудо в чиния и най отдолу ми остана реда с бисквитите, така да ми е за основа, а най отгоре се появи слоя крем. Върху него шльопнах и една малка кофичка сметана разбита с  1 пак суха сметана на др Йоткер (за да го сгъсти, като сметаната също беше остатък за оползотворяване).
Понеже беше от малките кофички, я сложих по външния ръб и само като един външен кръг, а по средата остана жълто кръгче от крема. Имах един кувертюр от шоколад, който и него за малко в МВта и го изсипах в средата и после поръсих орехчета. Ами много вкусно стана - аз опитах 1 парче - дюканки да не слушат, но аз съм се поспряла вече от стриктно спазване, само се храня по ограничавайки се.

Та това е мойто торте.

# 302
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Кой ме би по главата  bash да влизам толкова късно в тази тема,направо събрах една кофа слюнки от тези сладкиши

Котка,Крисче-страхотни торти,ммммммм.Котка,дай малко инфо за сладкиша с круши  Praynig

bagira_bambinas  -много апетитно диетично меню

# 303
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Моми4ета аз ви 4ета да знаете,големи красоти показвате.
Ето и от предните няколко дни какво се хапваше в къ6ти...
задушени пържоли с кашкавал-
http://media.snimka.bg/1301/008856734.jpg
мързеливките- http://media.snimka.bg/1301/008856749.jpg
гиуве4ета- http://media.snimka.bg/1301/008856762.jpg
рибка от улова на половинката- http://media.snimka.bg/1301/008856774.jpg
и от днес на обяд пържолки със мандаринено сметанов сос-   http://media.snimka.bg/1301/008856820.jpg
и си купих силиконови форми4ки дисни и направих едни канелени сладки с рецепта от книжката която ги спохождаше-

Много сладки муцунки,може ли рецептата?

# 304
  • Мнения: 1 313
Здравейте момичета, тук съм, как без мен Wink
Цял ден зяпам и се облизвам, ама си трайкам, Крисче hahaha
Вие не спирате да творите, браво! Peace
Аз обаче имам да се хваля, за 3 дни имам -2 кг. Party
Не мога да ви изреждам по именно,  знаете, всички сте страхотни и ще трябва да пиша до след полунощ Whistling
Аз от моите неща няма да показвам, освен ако нещо много идейно не ми хрумне, но едва ли .... наблягам на яйца, мляко и пил. пържоли здраво Mr. Green
Крисче, аз съм си определила 7 белтъчни дни, а по указанята спрямо желанията ми трябва 3 дни, но така реших Wink
Сладкишите са ви уникални Peace
Багира, как сътвори това прекрасно тирамису newsm78
Пепчо, то бива канибалска работаааа........метни някоя мръвка Hug
Хайде да не съм съвсем офф Wink да покажа на мъжът ми вечерята  chef
Паста ..........ех, че вкусно изглеждаше и миришеше............ Confused Laughing

И да ви покажа от преди няколко дни правих шипково вино, много е вкусно и за дечица става Grinning

На чашата може да видите цялата ми къща и аз как се гъзурча с апарата... Joy
Хайде лека ви нощ!  bouquet

# 305
  • Мнения: 107
esy , рецепти за диетично тирамису има в Дюканската тема. Блатовете се по рецептата на тричавият хляб, който ти е разяснила Крисче, само че вместо сол се слага подсладител и малко какао. Крема направих с нишесте на д-р Йоткер(те са царевични), по указанията на пакетчето, само че  пак с подсладител и пр. млако 0,1%, след като истина и стегна го добавих към една кутийка разбита Ескуиза. Блатовете сиропирах с малко кола-лайт, мажеш кремче, отгоре поръсих с какао. Моята дъщеря не го изчака много да стегне и бързо бързо го наряза и затова кремчето се е разтекло.
За човек дето доста време не си е хапвал сладичко си е направо пир.

# 306
  • Мнения: 1 313
Благодаря ти много Багира!  bouquet
Аз до тази тема не съм стигнала, мисля да я карам така на своя глава, че няма да мога да стана от компютъра ако и там се включа Laughing

# 307
  • NL
  • Мнения: 520
Привет и от мен.
Колко много сте снимали и все такива вкусни неща bowuu.
Роца добре дошла в темата,много вкусно като за начало.Ето кой ще ни открива тайните на френската кухня  chef
Дина и ти винаги изненадваш с нещо красиво.Питките с босилек и топено сирене ми харесаха като идея.За тирамисуто се нареждам за парче Wink.
Лоис пиле салтимбока с аспержите изглежда много вкусно а и начина по който са поднесени като снимка пък да не говорим,супер.отностно съветите при снимане  bouquet.
Диди,Еси както винаги на ниво.
Питахте ме за рецептата на мини кексчетата.Аз бях дала линк в предишната тема само,че ги правих тогава само с боровинки както си е по оригинално му тук-мъфини с боровинки.Моите си приличат на кексчета обаче и затова така съм ги назовала.
Александра и при мен не се надуха равномерно отгоре.Малко с наклон бяха,че пека в силиконова форма а отдолу подложката беше тясна и  единия край на формата изкочи малко навън.За другият път вече ще знам какво да ползвам за да се пекат равни но човек се учи от грешките си Blush
Пропускам толкова много момичета но просто времето не ми позволява да пиша повече и без това стана дълго.
Снимките от днес ще останат за другият път,че имам проблем с качването.
Лека на всички.

# 308
  • Мнения: 1 116
Изписали сте няколко теми, откакто не съм се отчитала тук Simple Smile, всичко изглежда толкова вкусно и привлекателно!

Ето от днес Орзо с наденица, печени чушки и домати



и Пълнено авокадо с риба тон от вчера

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 22:02 от Tannita

# 309
  • Мнения: 9 451

Пепчо, то бива канибалска работаааа........метни някоя мръвка Hug

дръж се мъжки сега, не се поддавай на провокация  Peace

# 310
  • Мнения: 1 483
Селма,аз за лучника правя обикновенно тесто с мая,разточвам кори.Отдено запържвам праз лук в малко мазнина със сол,поръсвам обилно корите с лука,навивам на рула.Редя в тавата и надрязвам отгоре ролата на порцийки,мятам във фурната и пека.(дано съм обяснила като хората)  chef
    Прекрасно си обяснила!Благодаря ти!  bouquet
    Тестото,предполагам,е от готовите? newsm78
не,не е от готовите Naughty

# 311
  • София
  • Мнения: 3 874
Страхотни сте момичета, както винаги! Hug
Аз вчера бях много зле, направо имах чувството, че ще умра. Някакъв ужасен вирус ме беше лепнал, разказа ми играта. Та в кухнята не съм се вясвала, цял ден пазех леглото. Цял ден бях на чайче. Вечерта само сложих да се изпекат едни ябълчци и това ми беше.


Сега хрупам една препечена филия и ви разглеждам красотите. Simple Smile
esy , дай рецептата за това шипково винце. Hug
Харесах си и диетичното тирамису на bagira_bambinas . Peace

# 312
  • Мнения: 1 483
Да,много хубаво и вкусно изглежда това шипково винце.Искам и аз рецепта Praynig

# 313
  • Мнения: 7 433

    Прекрасно си обяснила!Благодаря ти!  bouquet
    Тестото,предполагам,е от готовите? newsm78
не,не е от готовите Naughty
   Ами,казвай,как го правиш ,тогава! Hug

# 314
  • На небето
  • Мнения: 5 530
zeni този път ги правих по-тази рецепта, но сложих царевица и грах.

ОРИЗОВИ КЮФТЕТА

Сварете 1ч. ориз с 3ч. подсолена вода, в която сте прибавили масло колкото орех, и го оставете да се охлади. Прибавете ½ чаша натрошено сирене или настърган кашкавал, ситно нарязан магданоз и 1 яйце. От сместа оформете кюфтетата. Оваляйте ги в брашното или счукан сухар, потопете ги в разбито яйце и ги изпържете в сгорещено олио.

Общи условия

Активация на акаунт