Световна кухня-рецепти и превод!

  • 93 389
  • 253
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 293
Juturna, много, много, много благодаря  Hug  love001 newsm51

# 166
Здравеите ние сме семеиство сладкари (по настоящем живеем и работим в Канада)
Очаровани сме от информацията която имате и ползвате.Ще се радваме да се включим с каквото можем и ще пуснем някои нов и интересен саит.

http://blog.pinkcakebox.com/party-dress-cake-2008-05-17.htm
ето нещо наистина интересно което ще привлече жниманието ви надяваме се

http://uktv.co.uk/food/homepage/sid/5939  chef

# 167
  • у дома
  • Мнения: 258
Милички, страхотни сте!
Благодаря за прекрасната темичка.
С интерес ще я следя и практикувам  bouquet

# 168
  • Мнения: 13
Момичета, давайте насам. С радост ще попреведем нещо за благото на всички.

# 169
  • Мнения: 54
Момичета отново ще помоля за превода на товаhttp://www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitchens/smore-b … recipe/index.html,опитах с гугъла но нищо не се разбира Cry,разбирам чат-пат,но за по сигурно ще изчакам помоща ви.Предварително благодаря Hug
Намерих и още няколко интересни рецепти,ако някой иска,едната е с банани: видях,че Дезидерата Куха търси такиваhttp://www.foodnetwork.com/recipes/paula-deen/moms-banana-desser … ecipe2/index.html,другата е за апетитно изглеждащи поничкиhttp://cocinaconsabor.blogspot.com/2007/02/donuts-mcarmen.html,третата е за пай с интересен кремhttp://www.videojug.com/film/how-to-make-boston-cream-pie-4.
И да попитам встрани от темата,могат ли рецепти за термомикс да се нагодят така,че да не се използва този уред.Благодаря  newsm51

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 18:19 от kalateya

# 170
  • Мнения: 39

Ммммм, това изглежда бързо, лесно и вкусно Hug Да взема да го пробвам а  chef Hug

# 171
  • Мнения: 54
Ще чакаме отзиви и ако ти е харесал сладкиша и рецептата newsm51

# 172
  • Мнения: 39
 ooooh! Нещо не мога да се справя с тоя превод http://www.foodnetwork.com/recipes/paula-deen/moms-banana-desser … ecipe2/index.html
Някой да удари едно рамо  Praynig 
Утре наш бати има рожден ден и мисля да се пробвам с този десерт  smile3539

# 173
  • Мнения: 1 777

Дезидерата Куха заповядай

   Банановия десерт на мама

2ч.ч. готварска сметана
2с.л.захар
15 бисквитки Oreo натрошени
4 нарязани на филийки банана
1/4ч.ч. нарязани/натрошени печени пеканс или орехи
шоколадов сироп

Разбиваме сметаната със захарта.В купа или чашки за парфе слагаме на дъното половината бисквити след това бананите ,ядките и  сметаната ,поръсваме с шоколадовия сироп и след това слагаме останалите бисквити,банани,сметана и малко от шоколадовия сироп и завършваме с ядките.

# 174
  • Мнения: 2 241
Ето рецептата за двойно шоколадовия чийзкейк, много благодаря на Бъни за това, че преписа превода на рецептата от списанието. Hug

Двойно шоколадов чийзкейк - източник GoodFood

ето линк към оригинала: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/8248/double-chocolate-cheesecake

за бисквитената коричка:
85 гр горещо разтопено масло плюс допълнително за намазване, 14 бр шоколадови бисквити от пълнозърнесто брашно, фино натрошени
за чийзкейка: 900 гр пълномаслено крема сирене, 200 гр захар, 4 с.л какао - пресято, 2 пакетчета ванилия,3 с.л ликьор Тиа Мария, 3 големи яйца,280 мл заквасена сметана, 100 гр черен шоколад с вкус на кафе разтопен, 2 - 3 с.л прясно мляко, 280 мл гъста сметана, шоколадови стружки за украса

Загрейте фурната на 180 градуса.Застелете с хартия за печене разглобяема форма за торта - диаметър 25 см.
Разбъркайте разтопеното масло с натрошените бисквити докато се смесят хубаво.Изсипете сместта на дъното на формата и подравнете.Запечете я за 10 мин.
Увеличете температурата до 240 градуса.Разбийте крема сиренето и захарта с миксер до гладка и кремообразна смес.Добавете какаото, ванилиите и ликьора, яйцата, заквасената сметана и половината от разпотения шоколад и разбийте добре.
Смесете остатъка от разтопения шоколад с достатъчно количество мляко така, че да добие консистенция на сос и го оставете настрана, докато дойде времето за украса.
Сложете малко разтопено масло върху парче кухненска хартия и намажете стените на формата.Изсипете вътре сместта с крема сиренето и загладете повърхността.Печете 10 мин. след което намалете температурата на 110 градуса и печете още около 25 - 30 мин.
Пълнежът трябва да се втвърди, но в центъра да остане малко по мек - като желе.
Изключете фурната, отворете я мъничко и оставете кейка вътре да изстине за около 2 часа.После го сложете в хладилника, докато дойде време за сервиране.
За украсата на кейка - внимателно го извадете от формата и махнете хартията за печене от основата му.Разбийте сметаната, докато леко се сгъсти, след което я нанесете на вълнички върху чийзкейка и полейте с шоколадовия сос.С дръжката на лъжица размесете соса със сметаната - да се получат вълнички.
Сервирайте или както си е или го поръсете с шоколадови стружки.

Ето и снимка отвътре (с лошо качество, за което се извинявам Embarassed):




Аз се оплаквах от резултата не защото рецептата е лоша, а защото аз първо нямах достатъчно бисквити, получи ми се твърде тънка основа, а и я забравих и попрепекох, съответно тя после при рязането се ронеше на мазни черни трохи като сгурия. Оказа се, че сирене Филаделфия имам по-малко от необходимото и сложих едно пакетче обикновена крема, което далеч не допринесе за добрия вкус, а и съм пропуснала момента, че в сместа се слага само половината от шоколада, а другата се оставя за отгоре, и го бухнах целия. После за отгоре трябваше да разтопявам допълнително шоколад и т.н. да не продължавам с неволите си, но като цяло се получи нещо ужасно. Не правете моите грешки. Laughing

# 175
  • Мнения: 145
Намесвам се в темичката ви с един превод
kalateya,това е рецептата за браунис,която ти трябваше
Crust:Основа
6 tablespoons unsalted butter, melted 6 с.л.безсолно масло
1 1/2 cups crushed graham cracker crumbs 1.5 ч.ч.ситно натрошени грахамови крекери (най-добре смляни),мисля че обикновени бисквити ще свършат работа
2 tablespoons sugar 2 с.л.захар
Pinch fine salt Щипка фина сол
Brownie:Брауни
8 tablespoons (1 stick) unsalted butter 8 с.л. безслоно масло
4 ounces unsweetened chocolate, chopped 120гр несладък шоколад натрошен с нож на малки парчета
1 cup packed light brown sugar 1 ч.ч светло кафява захар,пълна
3/4 cup white sugar 3/4 чаша бяла захар
1 1/2 teaspoons pure vanilla extract 1.5 ч.л. течна ванилия,пакетче ванилия на прах е горе-долу толкова
1/2 teaspoon fine salt 1/2 ч.л фина сол
4 large cold eggs 4 големи яйца,студени
1 cup all-purpose flour 1 ч.ч обикновено брашно
Topping: Заливка
4 cups large marshmallows 4 ч.ч. големи маршмелоу(това са тези меките,пухкави бонбони

Приготовление
20/20цм квадратна форма се покрива с фолио,така че то да излиза отгоре над стените,с около 2 см.Фурната се загрява на около 165 градуса.
Основа- с малко от маслото се намазва фолиото,двсички продукти се смесват,притискат се добре към дъното на формата и се пече около 20 мин.

междувременно се приготвя браунито,в съд за МВ се слагат шоколада и маслото за 2 мин на 75% мощност,разбърква се и се слага за още 2 мин ,до напълно стапяне.Това може да се направи и на водна баня.
След това се добавят двата вида захар,ванилията ,солта и внимателно ,при непрекъснато бъркане,яйцата до получаване на гладка ,гъста смес.Добавя се пресятото брашното.Изсипва се върху основата и се пече,около 40-45 мин,или докато клечката е суха.
Решетката на фурната се качва на около 15 см от горния реотан,превключва се на слаб грил.Върху готовия сладкиш се нареждат маршмелоу бонбоните и се слагат за около 2 мин във фурната да се разтопят,като се внимава да не изгорят
Охлажда се върху решетката,като се изважда от формата,трябва да се внимава да няма полепнали маршмелоу върху фолиото,и се издърпва нагоре,реже се на 12 парчета.

Една идея от мен,вместо маршмелоу,може да се направи заливка от шоколад,или разбит белтък,който се доближава по форма и консистенция до тези бонбони.

Звучи добре!

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 12:25 от Nyala

# 176
  • Мнения: 25
 Grinning Здравейте момичета колко е хубаво че Ви има  БЛАГОДАРЯjavascript:void(0);

Моля някоя  френскоговоряща  мама да ми преведе тази рецепта
Alizé
Recette proposée par
Gilles Refloc’h Formateur à l’I.N.B.P. de Rouen
Pour 4 entremets en forme de larme    
Argumentaire de vente
Cet entremets se compose d’un macaron et d’un biscuit cuiller chocolat.Il est garni d’une onctueuse mousse chocolat framboise et renferme en son cœur des framboises entières.Chocolat et framboise : un délicat mariage, 100% gourmand.

 
Biscuit cuiller chocolat (pour 1 plaque)
Blancs d’œufs    250 g    Monter les blancs et les serrer avec le sucre
Sucre    250 g    Ajouter rapidement les jaunes battus
Jaunes d’œufs    160 g    
Farine    175 g    Incorporer, dans ce mélange, la farine et le cacao poudre tamisés ensemble
Cacao poudre    50 g    
Sucre glace    QS    Dresser des bandes à la poche à douille.
Sucrer 2 fois au sucre glace.
Faire cuire 15 minutes à 200°C

 
Macaron chocolat
Blancs d’œufs    150 g    Monter les blancs et les serrer avec le sucre
Sucre semoule    30 g    
Poudre d’amandes    120 g    Ajouter le mélange poudre d’amandes et sucre glace, puis la couverture noire hachée
Sucre glace    300 g    
Couverture noire    50 g    Tracer au crayon des larmes sur une feuille de papier cuisson.
Dresser le macaron en respectant la forme de la larme.
Faire cuire à 210°C pendant 10 minutes environ.

 
Mousse chocolat framboise
Blancs d’œufs    250 g    Cuire le sucre, le glucose et l’eau à 120°C
Sucre    250 g    Verser sur les blancs mousseux
Glucose    80 g    
Eau    70 g    
Jaunes d’œufs    150 g    Pocher au bain-marie les jaunes et la pulpe de framboise et les monter au batteur
Pulpe de framboise    300 g    
Beurre    170 g    Mélanger le beurre pommade à la couverture fondue
Couverture noire    700 g    Ajouter la pâte à bombe et la meringue italienne délicatement

 
MONTAGE
 
Chemiser les cercles-larmes d’une bande de biscuit cuiller chocolat.
Disposer au fond le macaron chocolat.
Garnir à mi-hauteur de mousse chocolat framboise.
Répartir des framboises.
Etaler le reste de mousse chocolat framboise et lisser.
Disposer au froid négatif.
Glacer l’alizé au chocolat pistolet
Décorer avec des flammes en chocolat, des gouttes de glaçage et des framboises.
javascript:void(0);

# 177
  • Мнения: 54
Nyala много благодаря за превода Hug newsm51,със сигурност ще  направя сладкиша(е,ще почака до неделя,защото само тогава съм свободна).Да си призная, така по снимката като го гледах си мислех,че е нещо без печене.За заливката отгоре предполагах,че са белтъци и три дена се чудя как са им придали такава форма Joy Joy Joy,пък то били бонбони.Имам въпрос относно тези грахамови крекери,ако ги заменя с бисквити няма ли да им дойде много печенето,общо около час?

# 178
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 639
Monadaria - ето!
Само ако може, следващия път да дадеш директно линк към рецептата, защото текстът така копиран, с разбъркан формат и изваден от контекста е доста труден за превод.  Simple Smile
Ако не се лъжа, това е оригиналът : http://www.boulangerie.org/journal/cont_fiche_recettes.php?id_recette=159

Ализé
(Рецептата е предложена от Жил Рефлок преподавател в Националния институт по хлебарство и сладкарство в Руан)

За 4 десерта във форма на сълза (бел на прев - количествата ми изглеждат доста големи, не за 4 индивидуални порции, а по-скоро за 4 сладкиша)

Този десерт се състои от макарон (вид сладки на базата на бадемово брашно и белтък - бел. прев.) и шоколадови бишкоти. Гарниран е с наситен шоколадов мус, в който се крият истински малини. Шоколад и малини - деликатно 100% вкусно съчетание.

Шоколадов бишкотен блат (за 1 плака)
250 г белтъци
250 г захар
160 г жълтъци
175 г брашно
50 г какао на прах
пудра захар за поръсване

Белтъците се разбиват на сняг с малко пудра захар. Бързо се добавят разбитите жълтъци. Брашното се пресява с какаото и се добавя към яйчената смес. С помоща на шприц се оформят ленти. Пoръсват се два пъти с пудра захар. Пекат се 15 мин на 200°С.

Шоколадов макарон
150 г белтъци
30г кристална захар
120 г бадемово брашно (много ситно смлени бадеми)
300 г пудра захар
50 г шоколадов кувертюр (тъмен шоколад)

Белтъците се разбиват на сняг с кристалната захар. Добавят се бадемовото брашно, пудрата захар и накълцаният шоколадов кувертюр. Върху пекарска хартия се рисуват подложки с форма на сълза. Макароненанта смес се шприцова върху формите, спазвайки контурите. Пече се на 210°С, около 10 мин.

Шоколадово-малинов мус
250 г белтъци
250г захар
80 г глюкоза
70 г вода
150 г жълтъци
300 г малиново пюре (без семките)
170 г масло
700 г шоколадов кувертюр (тъмен шоколад)

Захарта, глюкозата и водата се загряват до 120°С. Изсипват се върху разбитите на пяна белтъци ("италианска целувчена смес" - meringue italienne - бел. прев.). Жълтъците се загряват почти до завиране на водня баня заедно с малиновото пюре и се разбиват с миксер до увеличаване на обема им (този тип смес се нарича "бомбено тесто" - pâte à bombe- бел. прев.). Размекнатото (но не разтопено) масло се смесва с разтопения шоколадов кувертюр. Добавят се внимателно разбитите белтъци със захарта и жълтъчно-малиновата смес.

Монтаж
Сълзовидни форми (предполагам, става въпрос за тортени фрми с форма на сълза - бел. прев.) се облицоват отвътре с лента от шоколадовите бишкоти. На дъното се поставя шоколадовия макарон. Запълва се до половината с шоколадово-малиновия мус. Гарнира се с малини. Покрива се остново с шоколадово-малиновия мус и се заглажда. Оставя се във фризера да се стегне. Отгоре се глазира с шоколадов кувертюр с помоща на сладкарски пиостолет. Украсява се с шоколадови пламъци, капки кувертюр и малини.

# 179
  • Мнения: 145
kalateya,крекерите пак са бисквити(с тях се сервират сирена),но безвкусни или солени,няма ли такива в Бг?Поне някакви пълнозърнести бисквити,за да е по-близко до оригинала.И нещо от мен,което не пише в рецептата,браунито по традиция е леко влажно,така че ,не го печи дълго,добре е да е леко мокра клечката.Дай отзиви после!

Общи условия

Активация на акаунт