Прах за пране и омекотител за дрехи

• 211 948
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Ами тя по принцип налива по-малко/в сравнение със старата/ .Това за мен си е минус,но като не разбираме купуваме.

# 631
Те всички перални са така. И да разбираш, и да не разбираш, нямаш избор.

Ако на опаковката на перилния препарат няма указания (на немските винаги има), при половин пране (2,5 - 3 кг) се слага 2/3 от препоръчаната доза, а за по-малко дрехи (1-2 кг) - 1/2 от препоръчаната доза. Но зависи и колко плакнения прави пералнята на съответната програма. Например моята Уърпул има суперкратка програма за 40 мин, но прави само две плакнения и не изплаква дрехите добре, затова слагам не 1/2 от препоръчаната доза, а 50 мл и по-малко в зависимост колко са дрехите.

# 632
      Днес си взех ето този Скип  http://www.coursengo.com/supermarche/skip-active-clean-lessive-poudre.html  - 8.70 лв за 12 пранета - добре ли е като цена ?  newsm78 Гръцки, на Unilever.  Peace

Мисля че е скъп за гръцки. Цените на немските прахове са между 9 и 15 лева за 20 пранета. Но нека и други момичета да споделят мнение

По-големите разфасовки сигурно излизат по-изгодно, ама сега взех за пръв път, за проба...Значи немските прахове са по-добри, така ли ? Сигурно сте писали, ама не мога да изчета всичко...

# 633
  • Бургас
Благодаря ! Hug
На 30мин.плакненията са 3,като всъщност тези 30 мин. не са толкова,защото когато остане 1 мин отново пълни вода и работи още 10 тина минути без да ги изписва на дисплея.15 минутната не съм я пробвала.

# 634
Най-добре е при кратките програми (най-често производителите ги наричат ежедневни) да се използва течен перилен препарат.
В рамките на късия цикъл на пране, прахът е възможно да не може да се разтвори напълно, да остане по прането или най-малкото да не си свърши работата.

# 635
Благодаря ! Hug
На 30мин.плакненията са 3,като всъщност тези 30 мин. не са толкова,защото когато остане 1 мин отново пълни вода и работи още 10 тина минути без да ги изписва на дисплея.15 минутната не съм я пробвала.

Не знам каква ти е пералнята, но ако е от новите модели, може би открива пяна, т.е., че дрехите не са добре изплакнати, и пуска още едно плакнене. Много модели го правят: плакнат с два пръста вода и след това пускат допълнително плакнене по собствена инициатива.

Най-добре е при кратките програми (най-често производителите ги наричат ежедневни) да се използва течен перилен препарат.
В рамките на късия цикъл на пране, прахът е възможно да не може да се разтвори напълно, да остане по прането или най-малкото да не си свърши работата.

Много си права, но отново трябва много да се внимава с количеството. Минусът на течните е, че трудно се плакнат, защото съдържат по-голямо количество ПАВ.

# 636
  • Бургас
И  аз така си мислех,но всъщност чак тогава взема омекотителя,значи така и е заложено в програмата.Пералнята е Аристон.
Не се бях замисляла за течните.Може би ще мина на тях за кратките програми.Аз след течния наливам някъде около литър топла вода  да се изплакнат по добре отделенията и пътят надолу към барабана.Обаче,като че ли с течния ми е още по-сложно дозирането. Crazy

# 637
Марго, ако прочетеш инструкциите за употреба на пералнята, най-вероятно ще видиш, че производителите отправят тази препоръка към потребителя - с кратките програми да се използва течен препарат.
За дозирането - лесно ще го постигнеш с дозаторна чашка. След няколко цикъла, вече ще си наясно колко да слагаш.

# 638
  • Варна
В едно магазинче предлагат насипен от този прах:

Някой ползвал ли го е? Как е като изпиране и миризма?

# 639
Да ви се оплача, на какво менте съм попаднала!
От Кауфланд купихме Сано, представяха го на промоция. Толква гадно пере, че ми иде да се гръмна. Дрехите ми скърцат, това да кажем е признак, че пере уж качествено, обаче смърди ужасно! Ползвала съм бебешкия преди години, бе прекрасен, а този е ужасно нещо... Crossing Arms Смърди на някакъв химикал, иначе в опаковката ухае!

# 640
А, какво ще кажете за ELIESE?Преди време течеше рекламата му.По скъп е от Тема и Ехо Савекс.Дали си заслужава?В момента съм с Есекс, но нещо не е...Харесвах Омо, но не го откривам и синия Риф за омекотител.

Ползвам течене Eliese за бяло в момента и изобщо не съм доволна. Не си спомням с други течни преди това дали е било така, но с този хавлиите ми още като се намокрят започват да миришат на нещо по-скоро неприятно.

# 641
Сега се връщам от Карфур (за Бургас става дума). Гледам, че са пуснали прах OMO Supreme 12. Опаковката е плик, надписите са на немски, но има превод и на други езици. Страната производител не е написана.
Разфасовките са:
- плик 2 кг за 20 пранета, цена 7,95 лв.
- плик 4 кг за 40 пранета, цена 14,49 лв.
- плик 6 кг за 60 пранета, цена 22,49 лв.

Купих си за 20 пранета. Fткъм аромат го докарва много добре - мирише и през плика. Като го пробвам тия дни, ще пиша как е.

# 642
Гес, Омо-то, за което говориш е произведено в Унгария.
Днес го видях в кварталното ни магазинче за битова химия.
Прахът е универсален.

Продавачката се опита да ме убеждава, че тъй като е универсален прах, става и за цветно пране, без да избелва.
Обясни ми, че това била нова тенденция при големите производители - 1 прах да става за всякакви тъкани, откъм цвят Whistling.

Аз лично бих го изпробвала, но само за бели тъкани.
Като ми свърши Ариел-а, и аз ще го пробвам.

Чакам впечатленията ти Hug.

# 643
Сега се връщам от Карфур (за Бургас става дума). Гледам, че са пуснали прах OMO Supreme 12. Опаковката е плик, надписите са на немски, но има превод и на други езици. Страната производител не е написана.
Разфасовките са:
- плик 2 кг за 20 пранета, цена 7,95 лв.
- плик 4 кг за 40 пранета, цена 14,49 лв.
- плик 6 кг за 60 пранета, цена 22,49 лв.

Купих си за 20 пранета. Fткъм аромат го докарва много добре - мирише и през плика. Като го пробвам тия дни, ще пиша как е.
Има нещо като щампа  за дата на производство и в нея има буква или букви  Някъде със ситен шрифт е обяснено кои на коя държава отговарят. Точо този прах не съм го виждала, но по принцип аз това гледам дори и да пише държава производител, че нещо им нямам вяра.

# 644
Благодаря, Sourcherry! Наистина на опаковката изобщо не пише къде е произведен. Друго си е по малките магазинчета: има кого да питаш, че и да ти каже.
Не ме притеснява, че е унгарски: не съдържа фосфати (ако съдържаше, изобщо нямаше да го купя), пък и като си спомням старото OMO, също унгарско, не беше никак лошо.

Универсален е, но и аз смятам да го ползвам само за бяло. Съдържа ли избелители на кислородна основа, няма място при цветните ми дрехи.  Mr. Green
Те даже на опаковката сложили табличка: цветно пране - 30°, светло цветно пране - 60°, бяло пране - 90°.

Като финал, остава да пуснат и Коколино и вече щастието ще е пълно.  Laughing

Има нещо като щампа  за дата на производство и в нея има буква или букви  Някъде със ситен шрифт е обяснено кои на коя държава отговарят. Точо този прах не съм го виждала, но по принцип аз това гледам дори и да пише държава производител, че нещо им нямам вяра.

Не, не е като при нашенските Ариел, Персил, Бонукс и т.н. При тях е така, както обясняваш, но тук има отпечатан срока на годност и партидния номер, но няма буквен код, нито е обяснено кой код на коя държава отговаря. Просто са описани вносителите и дистрибуторите и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт