Примерна схема на захранване (11)

• 50 464
  • 701
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,трябва ли да се добавя ориз към зеленчуковите пюрета(домашно приготвени)?И моля за още един съвет:Захранвам вече 70 дни.На обед давам зеленчуково,а от 3 дни и месно пюре,следобед-каша с плод.Искам да въведа и закуска но не знам с какво.Не съм въвела глутен и млечни.

П.П. Всъщност кога се въвежда трето хранене?

И аз искам да питам същото - кога се въвежда трето немлечно хранене, както и кога глутен и млечни  newsm78

# 361
Аз на закуска давам каша с плод. Тепърва почнахме глутена.

т.е. сутрин и следобед каша с плод? А колко дни след захранването въведе трето хранене?

valiok за млечните Косе Босе е дала отговор малко по-нагоре. Доста линкове е дала  Peace

# 362
Балгодаря julielm    bouquet

# 363
Аз на закуска давам каша с плод. Тепърва почнахме глутена.

т.е. сутрин и следобед каша с плод? А колко дни след захранването въведе трето хранене?

valiok за млечните Косе Босе е дала отговор малко по-нагоре. Доста линкове е дала  Peace

Да. Но давам различни каши за деня. Освен това като я направиш с плод даваш 1/2 доза само от кашата. Почнахме на 6м захранване, през 7м дадох следобедно, а някъде през 8м закуска.

# 364
  • ул. "Мечтание"

Добавих трето твърдо хранене на закуска преди няколко дни, когато започнах глутена. Захранен е на 4 месеца и 6 дни. Давам му глутеновата каша. Мислех по-рано да го вкарам, пак със каша, но се отказах. Следобед пак давам някаква каша и/или плодове пюренце с бебешки бишкоти.

# 365
Я кажете сусама алерген ли е и до колко време се появява реакция от него? Моята пакостница си отворила едно пакетче с био бисквитки със сусам и розмарин и си дъвкала ooooh! Сигурно 10-15мин си е яла докато я види баща й Crazy  Това сигурно се брой и за захранване с пшеница...

# 366
Аз пак да си задам въпроса за РИБАТА коя възраст е подходяща за въвеждане,каква риба за начало и колко често се дава ?

# 367
Аз пак да си задам въпроса за РИБАТА коя възраст е подходяща за въвеждане,каква риба за начало и колко често се дава ?
От записките ми по предишни постове на Косе Босе: "Рибата може да се включи около 2 месеца след захранване с основните видове месо. Например около 10 м., ако захранването с месо е започнало около 8 м." Можеш да започнеш със сьомга, хек, за предпочитане от пюре. За честотата не знам препоръките, но 1-2 пъти седмично ми се струва съвсем разумно (аз давам 2в пъти в седмицата сьомга от пюре). 

# 368
JeniB ,  Lady Frost  благодаря!  Hug

Я кажете сусама алерген ли е и до колко време се появява реакция от него? Моята пакостница си отворила едно пакетче с био бисквитки със сусам и розмарин и си дъвкала ooooh! Сигурно 10-15мин си е яла докато я види баща й Crazy  Това сигурно се брой и за захранване с пшеница...
ooooh! може и да се е захранило детето. Нямам представа за сусама  Rolling Eyes Дано да се включи Косе Босе.

Тук нещо видях от Косе Босе по друг повод:

"Рафинираният хляб може да бъде от всички основни видове брашно.
 Едно наум за сусамова или макова поръска, тези семена са силен алерген, често се препоръчват след 1-2 год.
  Разумен избор при чувствително стомахче. "

Дано да няма реакция.

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 18:51 от julielm

# 369
# 370

Сусам

Сусамът е силен алерген, освен това реакцията обикновено е тежка.
Реакцията би трябвало да се прояви доста бързо.

# 371

Сусам

Сусамът е силен алерген, освен това реакцията обикновено е тежка.
Реакцията би трябвало да се прояви доста бързо.
И аз си мислех, че е силен алерген като ядките.. За сега няма реакция (минал е час и половина) и дано да няма. Тя май си е хапнала 2-3 бисквитки ooooh! Не мога точно да преценя, защото по цялото легло има парчета и трохи.

От 2 дни давам овес(за първи път глутен) и акито ни е едно зелено.. Не знам от овеса ли е или някакво съвпадение. При някой получавало ли се е такова нещо?

# 372
  • ул. "Мечтание"
При нас от някои храни акото му става зелено, но по-тъмно такова. Обикновено от месото, май и от овеса е така понякога.

# 373
  • София
Здравейте, и на мен скоро ми предстои захранване. Прочетох настоящата тема (за съжаление нямам физическа възможност да прочета предишните) и общо взето ми се поизясни картинката. Решила съм да започна със зеленчуково пюре - морков, картоф, тиква... Имам няколко въпроса, на които се надявам да получа отговор от вас Simple Smile:
1. Мога ли да въведа ориз с пюре от зеленчуци, които вече съм въвела, съдържащо ориз? Ако е така, после като започна да давам оризова каша, какво трябва да е количеството и? Счита ли се, че ориза ще е въведен с пюрето?
2. Колко е трайността на домашно приготвените брашна?
3. На етикета на готовите пюрета от 125 мл пише, че трябва да се използват до 48 часа след отварянето. Тъй като първите 3 дни се дава малко количество - 1+2+3 лъжички, какво правите с останалото количество? Мога ли след отварянето да отделя 6 лъжички примерно, а останалото количество да замразя, не ми се иска да хвърлям Thinking.

# 374
В предвид на сезона, искам да попитам мога ли да давам сок от накиснати сушени плодове - сини сливи, кайсии, круши. Трябва ли да се разрежда? И ако може, пак ли се почва с количества от 1-2 лъжички?

Общи условия

Активация на акаунт