За добрата козметика

• 88 632
  • 439
  •   1
Отговори
# 420
WHITE DREAM, не си единствената с нулев резултат от това кремче. Между другото е доста стар продукт. Добри отзиви съм чувала само за Diopticerne на Lierac. Ако някой тук го има, няма да е лошо да даде състава, CI да го погледне.

# 421
Ci, какво е мнението ти за тази статия:
http://www.safecosmetics.org/article.php?id=307
пише общо взето, че нанотехнологията не е особено изследвана и не е ясно дли има странични ефекти, препоръчват да избягваме?
Софи също беше писала че не използват наночастици, освен титаниев диоксид.
как можем да познаем дали даден продукт ги съдържа? в съдържанието не пише... пък и по консистенция няма да можем, ако е смесена с други неща?

# 422
WHITE DREAM, не си единствената с нулев резултат от това кремче. Между другото е доста стар продукт. Добри отзиви съм чувала само за Diopticerne на Lierac. Ако някой тук го има, няма да е лошо да даде състава, CI да го погледне.

За този на лиерак който казваш- за сенките ли действа или за подпухнали очи. аз търся за първото. знам,че недоспиването и др. фактори които ги причиняват- няма лекуване на този проблем и само с ФДТ и коректор става,но много ми се искаше ако има и крем за това и се чудя има ли съставка която да е предназначена за този проблем или всичко е само реклама ...? Blush

# 423
имаше една тема за тъмните кръгове/сенките под очите - бях пуснала линк към един крем (може би се води дори лекарство, не знам)  Hylexin : http://www.bremennlabs.com/hylexin/

Не съм ползвала, само съм чела отзиви - все положителни  Peace

Ще ми е интересно да разбера дали всичко не е само реклама, ето състава на крема:

ingredients: Water, Glycerin, Cyclopentasiloxane, Polysilicone-11, Silica, Cetyl Alcohol, Gynostemma Pentaphyllum extract, Helianthus Annuus(Sunflower) Seed Oil, Hesperdin Methyl Chalcone, Palmitoyl Tetrapeptide-3, Dipeptide-2, Hydroxysuccinimide, Chrysin, Palmitoyl Oligopeptide, Steareth-20, Stearic Acid, Polyglyceryl-3 Beeswax, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ehylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben.

# 424
WHITE DREAM, за тъмните кръгове е.
http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=9164

Препоръчват се и кремчета с витамин К, който би трябвало да изсветли кожата и укрепи капилярите. Има клинични изследвания за ефективността му при сини. Предполагам това е причината да се използва и за тъмни кръгове, но не попаднах и на една научна статия конкретно в тази насока. Използвам крем, който го съдържа. Резултат 0.
Различните марки залагат на различни активки. Разните му там пептиди, флавоноиди и т.н. Можеш да прочетеш много за това кое колко би трябвало да помага, но за съжаление до там.
Ако CI може да препоръча нещо, ще сме му много благодарни.

# 425
letsgo, а кой е този крем с витамик К? аз си търся заради това че укрепвал капилярите (за розацеа), но до сега не съм намерила добър крем с вит К?

# 426
Myriad Canaan ,изобщо не съм доволна от крема Hylexin,не помага нито за тъмни кръгове,нито за подпухналост.Цената му е около 100 долара

# 427
Myriad Canaan ,изобщо не съм доволна от крема Hylexin,не помага нито за тъмни кръгове,нито за подпухналост.Цената му е около 100 долара

И на мен ми направи впечатление колко е скъп, за тези пари поне малко да помагаше...  ooooh!

Дано успееш да намериш нещо ефективно - преди време имаше цяла тема за това в КМ, дано ти е от полза   bouquet

# 428
  • Paris
Прочетох, че силиконите добити от нефтени продукти и използвани в продуктите за коса след дълга употреба започвали да "изяждат" косъма. Нали вярвам най-много на CI, та реших да се допитам до него-какво мислиш по този въпрос?  bouquet

# 429
Primavera, той е специално за околоочния контур. На Neostrata. Вземала съм го за 40лв. Хубаво е кремчето. И CI го одобри. За подпухналост помага, въпреки, че рядко ми се е случвал този проблем. Но сенките не мръднаха грам от него.
http://www.neostrata.com/int-neostrata/product_details.asp?prd_cid=79

До колкото съм информирана, козметиката на Neostrata е добра. Нека и CI даде мнението си, ако има наблюдения. Имат и серия подходяща при розацея – Exuviance с полихидрокси киселини. Не съм чувала, обаче отзиви за нея.
http://skin911.com/exuviance.html

# 430
Възможно ли е два продукта с еднакъв състав, да са предназначени за различни части на тялото?

Единствената ми надежда е в количеството. Съставките са абсолютно еднакви и в една и съща последователност.
Имам предвид два ексфолианта - единият за лице, другият за ръце.
Сигурно не са с еднакъв състав, нищо, че реда им е същия:
Например:1 - 8 %, 2-6 %, 3- 4 %
и 1-10 %, 2-8 %, 3-7 %
Кожата на ръцете е коренно различна от тази на лицето - мн по-дебела, и устойчива.

# 431
Взех си два тестера на Guerlain от серията Orchidee Imperiale.

Първият е  Exceptional Complete Care Eye and Lip Cream : AQUA, GLYCERIN, ETHYLENE/ACRYLIC ACID COPOLYMER, BUTYLENE GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE, SQUALANE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, STEARET-21, LINUM USITATISSIMUM(LINSEED) SEED EXTRACT, CETYL ALCOHOL, STEARYL ALCOHOL, STEARALKONIUM HECTORITE, SODIUM POLYACRYLATE, STEARETH-2, GLYCERYL HYDROXYSTEARATE
Не е ли лепкав, остава дълго време влажен усет с тези продукти?  А като се добавят и активките, също тежички масла...Има много полимери, може те да "скриват" това усещане, но не съм вдъхновен.
Втория е Exceptional Compete Care Rich Cream: AQUA, CETEARYL ISONONANOATE, ISOTRIDECYL ISONONANOATE, GLYCERIN,  CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PENTYLENE GLYCOL, BUTYLENE GLYCOL, CETEARYL ALCOHOL, ISOHEXADECANE, SOYBEAN GLYCERIDES, HYDROGENATED COCOGLYCERIDES, GLYCERYL STEARATE, DECYLOXAZOLIDINONE, POLYMETHYL METHACRYLATE, STEARET-21, ORCHID EXTRACT, BUTYROSPERMUM PARKII(SHEA BUTTER) UNSAPONIFIABLES, CERA ALBA, CETERYL GLUCOSIDE, OCTYLDODECANOL, PHENOXYETHANOL, DIMETHICONE, SODIUM POLYACRYLATE, HYDROLYZED SOY FLOUR, PARFUM, IRVINGIA GABONENSIS KERNEL BUTTER, TOCOPHERYL ACETATE, TETRASODIUM EDTA, CARBOMER, CYMBIDIUM GRANDIFLORUM  FLOWER EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, XANTHAN GUM, TROMETHAMINE, CYANOTIS ARACHNOIDEA  ROOT EXTRACT, RAEONIA ALBIFLORA  ROOT EXTRACT, POLYSORBATE 20, LINALOOL, BHT, SMITHSONITE  EXTRACT, LIMONENE, BERTHOLLETIA EXCELSA PERICAPP  EXTRACT, CITRONELOL, GERANIOL, BUTYLPAREBEN, METHYLPARABEN, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, ASCORBYL PALMITATE, ERIOBOTRYA ARONICA LEAF EXTRACT, ETHYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN,  PALMITOYL PENTAPEPTIDE-3, CITRIC ACID.
Какво мислите?
Този май по -бива

# 432
Ci, какво е мнението ти за тази статия:
http://www.safecosmetics.org/article.php?id=307
пише общо взето, че нанотехнологията не е особено изследвана и не е ясно дли има странични ефекти, препоръчват да избягваме?
Софи също беше писала че не използват наночастици, освен титаниев диоксид.
как можем да познаем дали даден продукт ги съдържа? в съдържанието не пише... пък и по консистенция няма да можем, ако е смесена с други неща?
Мисля има голяма доза истина в тази статия: доста нови като технологии, и с приложения внай-различни сфери. За козметиката също е новост, и разбира се, не е изследвана докрай, ама то кое ли е?
Няма как да се установи дали нещото съдържа в себе си нано-частици или дроплети, ако не е изрично написано. Сложните емулсии със сигурност съдържат в себе си микроемулсии, аз някои ги знам как са, но... само може да се предполага.
Писах иначе за наноемулсиите. Винаги е нож с 2 остриета, на едно нещо оказва благотворно влияние, но вреди на друго, 2 или 3. То и лекарствата са така, повечето.

# 433
имаше една тема за тъмните кръгове/сенките под очите - бях пуснала линк към един крем (може би се води дори лекарство, не знам)  Hylexin : http://www.bremennlabs.com/hylexin/
довечера

# 434
Някой да пусне нова тема!

Общи условия

Активация на акаунт