Отговори
# 90
  • София
 Какво означава "на който му се налага винаги има начин" . Моята приятелка заради която влизам тук, защото няма компютър,  вече е в неплатения отпуск ,не защото  не иска да се върне на работа, а защото не й приеха никъде детето  миналата година и е със статус чакащ n-ти брой. Ами  ако не го приемат и на градина какво става тогава...

# 91
Мацки, сега ходих до Люлин, за да платя данъци (не бях ходила до общината от 3-4 години). Познайте къде се помещава част от администрацията на Община Люлин....... - в сграда на детска градина Shocked!
Ето това е един прекрасен пример за "огромните усилия" от страна на Общината за увеличаване на местата в детските градини. Направо не мога да повярвам!!
A какво ще кажеш за ТАЗИ СТАТИЯ.......ако й се вярва...в Младост предстои да се открият още 2 детски градини за следващата учебна година ?

- ето така изглежда въпросната Данъчна служба.. имаше обещания,че ще бъде освободена след 30 юни.. http://www.segabg.com/online/article.asp?sid=2008111100040001201.......както мога да ви уверя, сградата си стои все още като Данъчна служба Младост и НАП..
И не са само те..
А така изглежда в момента бившата детска градина в която се помещава "Социални грижи" за район Младост..

Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 19:54 от *щурчо*

# 92
Много ми е чудно къде ще се открие тази нова градина в Младост 3??? 25 години живях в този квартал и освен мястото между Младост 3 и Горубляне не виждам къде другаде  #Crazy

# 93
  • София
Извинявам се ако се повтаря питането ми....
 Има ли някакво движение по-въпроса с критериите за ДГ?
 Не е ли малко късно вече?

# 94
Ето още "малко" обещания от общината от миналата година...http://sofia.dir.bg/2008/02/11/news2651814.html......

# 95
Ето ТУК още малко инфо за друга запустяла детска градина... - сградата на бившата 52 детска градина..в Младост..в която е имало 350 МЕСТА.....

Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 19:11 от *щурчо*

# 96
Много ми е чудно къде ще се открие тази нова градина в Младост 3??? 25 години живях в този квартал и освен мястото между Младост 3 и Горубляне не виждам къде другаде  #Crazy
Както всички знаем, общинарите не са особено в час със собствените си имоти, и..нищо чудно да са имали впредвид Младост 2 или някой съвсем трети квартал.. Аз лично не съм особено запозната с Младост 3, но..обещавам да се поразходя и там и да ви информирам, ако съзра детска градина, която е не по предназначение.. Ето малко инфо и за бивши ОДЗ-та в други райони http://www.gradski.bg/show.php?storyid=329791

А ето и малко частни детски градини и училища в сградите на бивши общински такива :

- ЕСПА и

МЕРИДИАН 22

Нищо лично, но..при такси над 3000 евро за детска градина на дете, би следвало въпросните частни учебни заведения да са успели да си построят собствени сгради, а не да ползват общинските такива срещу жълти стотинки на кв. м...

Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 19:03 от *щурчо*

# 97
  • софия
Оххххххх, май пак сме там, от където тръгнахме, но все пак гласувах.
Приемам повечето критерии, като според мен някои от тях трябва да бъдат по-ясно дефинирани. За мен 2 от критериите включват абсолютно всички и това ги обезсмисля (не правим социологическо проучване) - ако не си едното, си другото :
"работещи родители, социално осигурени"
и
"социално слаби семейства, регистрирани в служба "СП"". За мен тук условието трябва да е (ако изобщо го има като критерий): Да не са трайно регистрирани, т.е. не повече от 3 години или не повече от 1 година преди раждане на детето, което кандидатства напр. (или ако има някакво законово определение за трайно регистриран в служба "СП", но не ми се търси в момента. Нека тези, на който това им е работата и за това им се плаща го направят).

За студентите не съм много убедена, че трябва да е критерий.

"Деца, с родители, работещи в системата на народната просвета" Подкрепям тук критерият да е не в системата по принцип, а в ОДЗ или детска ясла.

Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 20:37 от zvanche

# 98
  • Sofia
Оххххххх, май пак сме там, от където тръгнахме, но все пак гласувах.
Приемам повечето критерии, като според мен е редно някои от тях трябва да бъдат по-ясно дефинирани. За мен 2 от критериите включват почти абсолютно всички. Ако не си едното, си другото:
"работещи родители, социално осигурени"
и
"социално слаби семейства, регистрирани в служба "СП"". За мен тук условието трябва да е (ако изобщо го има). Да не са трайно регистрирани, т.е. не повече от 3 години напр. (или ако има някакво законово определение за трайно регистриран в служба "СП", но не ми се търси в момента. Нека тези, на който това им е работата и за това им се плаща го направят).

да права си. Аз затова не отбелязах второто.

# 99
Записвам се да следя темата.

# 100
  • София
Гласувах за
деца със специални образователни потребности
многодетни
Сираци и полусираци
родители, или дете от семейство с инвалидност от 71% до 100%

Другите са ми абсурдни да са предимства....
А най-добре да работят по премахване на корупцията в областта, която си действа с пълна сила.

# 101
  • София
Какво означава "на който му се налага винаги има начин" . Моята приятелка заради която влизам тук, защото няма компютър,  вече е в неплатения отпуск ,не защото  не иска да се върне на работа, а защото не й приеха никъде детето  миналата година и е със статус чакащ n-ти брой. Ами  ако не го приемат и на градина какво става тогава...
Това означава, че твоята позната е могла да отиде в някоя ДЯ и да подаде документите на място. Щом е в неплатен отпуск, значи детето още няма навършени 3 години.
Аз моето дете по тази причина съм го записала на ясла (от както е навършила 1г.) и всяка сутрин от Зона Б-19 ходя до западен парк, оставям я там в 7ч. и тръгвам за Младост-4, за да мога в 8  да съм там (нямам личен автомобил). Ето това означава, че винаги има начин. А за критериите напълно подкрепям кangel  Peace.

# 102
Да напомня, че в работната група сме казали за студентите, че е важно или и двамата да са редовни студенти, или и дввамата да са работещи, или един работещ и един студент редовно, или изобщо да няма такъв критерий. Освен това смятаме, че ако няма критерий за работещи /осигурени и т.н. родители, да няма и за студенти.
Относно критерия за работещи в системата на нар. просвета- толкова ревностно се защитава този критерий, че дори нямаше нужда да го обсъждаме. Просто е ясно, че се приема и толкоз. Ако не се приеме- същите деца ще влизат като специални случаи и толкоз.
Относно критериите за породени, близнаци и т.н.- имат някакво виждане от общината в малко по-обединен вид.
За адрес- също.
Изобщо нещата претърпяха развитие...в анкетата не е добаен критерият "лотария".
Нали ви дадох да четете...

# 103
  • София
Чудя се как още не са се сетили да искат предимство и за общинските служители  Thinking.

# 104
  • София
За протокола - следните 2 критерия смятам за несправедливи, както са формулирани, затова не съм гласувала за тях. Но веднага бих ги подкрепила при алтернативна формулировка:
- Постоянен адрес (бих подкрепила постоянен ИЛИ настоящ)
...

Затова наличието на адресна регистрация ТРЯБВА да е задължително условие, но не е редно да се дискриминира пост/настоящ. Ама като си пееш, Пенке ле...

С тази формулировка за постоянен адрес са ощетени много семейства, които живеят под наем, а реално пак си плащат данъци и такси

Подкрепям!

С риск да бъда наругана ще кажа, че наистина изискването за постоянен адрес е неразбираемо и некоректно за мен.
Живея от 10 години в София, но тъй като нямаме жилище тук, не рискувам да сменя постоянния си адрес, тъй като квартирата не е никога сигурна. Затова постоянният ми адрес е в друг град. Имам документи за регистрация на временен адрес в София за всичките тези години. Мисля, че е редно да се признава и временният адрес.

П.С. А колко съм се чудила как децата имат постоянен адрес... Предполагам, че става въпрос за адреса на родителя? На единия? На двамата? Моля да извините невежеството ми, не очаквам отговор, за да не спамим темата, но тепърва започвам да изчитам материалите по въпроса. Както се вижда, наш Буболечко е още Нероден Петко, но това с постоянните адреси ме притесни, тъй като няма кой да ни помага и ще разчитаме на яслата само.

Общи условия

Активация на акаунт