ОКТОМВРИЙЧЕ май ще има зъбче, под венчето боцка ръбче!

• 11 843
  • 310
  •   1
Отговори
# 300
Момичета нашата бебка трудно си дига главата като е по корем аз от скоро я слагам, ама и е трудно, знам че ще се справи по нататък .Има ли други като нас

# 301
Нинка, на каква повърхност я слагаш? Нашия като е на матрака направо, понеже е малко по-мек, забучва главата, ама като е на по-твърдичко ще си счупи врата...така си вдига главата и изкарва едни ейй такива очи   #Shocked
А тоя чай на Хип за кърмачки не мога да го намеря във Варна. От магазина на ХИП казаха, че няма внос и не знаят кога ще им доставят. И аз търся тоя бг чай, засега безуспешно.

# 302
Аз мисля да захраня м/у 5ти и 6ти месец може би към 5 1/2. Но ако усетя голям интерес от бебчо и признаци- че може да си обръща главата ако не му хареса, да не избутва автоматично лъжицата с език, да не му достига 1л мляко на ден и подобни, може и по-рано, но за себе си съм решила не по-рано от 4 1/2 месеца.
Изчетох де що има по нета, но така и не реших с какво да започна, май бебчо ще си реши.Стигнах до извода, че и трите варианта са ОК-оризова каша, зеленчук или плодово пюре.Малко ще се разпростря, но ето предимствата и недостатъците-пейстнала съм от пост на Косе Босе (въобще ми се струва, че дава адекватни съвети  Peace
От гледна точка на детската физиология няма решаващо значение коя е първата храна.
Затова педиатричните организации препоръчват както оризова каша, така и плодови или зеленчукови пюрета.
И са прави във всеки случай.
Зависи от избора на родителите, местните педиатрични традиции, културните фактори и т.н.

По-важно от избора на първа храна е:
- подходящата възраст за захранване
- да се дава достатъчно мляко

Възможни варианти на захранване според възрастта:
На 6 м. може да се започне с каша, плод или зеленчук.
На 4 м. често се препоръчва кашата да е първа храна.
Между 4 и 6 м. някои схеми препоръчват основно  каши и плодове, а зеленчуците се включват след 6 м.

Захранване на деца на АМ
Не е съвсем вярно твърдението, че децата на АМ е добре да се захранят на 4 м., а кърмените на 6 м.
Изборът дали да се започне на 4 или 6 м. зависи от други фактори и индивидуалния случай - не от вида на млечното хранене.

ЗЕЛЕНЧУЦИ
За
- имат по-неутрален вкус (в сравнение със сладките плодове)
- слаб алерген (картоф; тиквичка; тиква; морков)
- разнообразен витаминен и минерален състав
- колкото по-рано се въведат, толкова по-лесно се възприемат
Против
- зеленчуковата целулоза е сравнително тежка
- някои дечица ги възприемат по-трудно заради вкуса

ПЛОДОВЕ
За
- имат сладък вкус като млякото и това прави прехода по-лесен
- подходящи са само нискокиселинни плодове - напр. банан или авокадо
- бързоусвоими захари, добра калоричност
Против
- плодовите киселини са сериозен проблем за нежното стомахче, дори в по-късна възраст
- детето може да изгради предпочитание към сладникавия вкус
- не могат да заместят хранене

ОРИЗОВА КАША
За
- слабоалергенна
- щадяща за крехкото храносмилане
Против
- кърмата/АМ са богати на въглехидрати и няма нужда първите храни да са зърнени
- не толкова разнообразен витаминен и минерален състав
- евентуално може да запича

# 303
Здравейте!
И аз да се оплача и да ви питам някои неща.
1. Сев , и аз съм в твоето положение за кърменето. Уж в началото имах доста, ама доста нерви брах заради постоянните акъли на свекитата и заради това мисля че ми намаля кърмата. До скоро дохранвах,  ама сега сме изцяло на АМ защото като го сложа на гърда и като не пуска почти нищо и много се ядосва и реве. На мен цикъла ми дойде, ама пък като стисна гърдите и все още текат по няколко капки мляко. Има ли наистина шанс да си възобновя кърмата? Моля помогнете ми! Чувствам се адски виновна пред детето си  Cry
2. Да ви питам какво е положението с биберон - залъгалката? Ние вече ревем за него, което не е много добре  newsm78
3. За захранването - аз след 2  мес започнах да давам сок. Сега давам морков  или морков + ябълка, по 20мл на ден, понякога пропускаме дни. Вие давате ли и как и по колко?
4. За АМ - ползвам НАН, слагам 150мл вода + 5 лъж АМ
5. За памперсите - ползвах досега Памперс, ама сега сме на Дайперс и съм супер доволна, купих ги от Метро, не са ми изпуснали, имат ластик отстрани и са мекички, и не са ароматизирани.
И да ви се оплача - още не са ми паднали вътрешните конци, явно не може организма ми да ги изхвърли. Ще ходя тия дни при докито да ми ги махне с упойка, че ме наболяват. Срамота е да родя нормално и 4-ти месец вече да не мога да си обърна подобаващо внимание на мъжа....
Ако се сетя друго ще пиша.
Спокойна нощ и целувки на слънчицата ви  Hug

# 304
А ето тук има подробно описание на всички марки у нас:
http://papa-bebe.com/pampersi.html

Това не е описание на всички марки памперси у нас както си написала. Това е нечие крайно мнение по отношение на различните марки памперси. Най-вероятно е написано по молба на вносител на определен вид. Още един евтин рекламен трик.

Благодаря за разяснението...

# 305
  • Lovech
Здравейте!
Относно въпроса на Лиянка за захранването се включвам. Преди няколко теми поставих подобен въпрос, тогава май само Параход ми отговори, което ме навежда на мисълта, че или не сте решили кога и с какво да захранвате, или тези, които са захранили, не искат да споделят. Моето мнение, с  което не желая да ангажирам никой, е че ще започна захранване през петия месец, т.е. навършени пълни четири и започнат пети, с каша. От всичко прочетено из нета и от разговорите с моя позната лекарка алерголог разбрах, че не е най-важно коя точно от изброените от Адина храни ще е първа, а наистина детето да е готово за нея. Лично аз предпочитам кашата, защото е най-неангажираща, лесно се приема от детското стомахче, а и не на последно място защото големият ми син я прие много добре и се надявам сега да се случи същото. По-нататък вече, през шестия месец ще включа зеленчуци, и чак после - плодове.
За сокчетата, пак скоро писах, бях против, но започнах сок от круша, защото много рядко ака бебчо. Убедих се обаче, че не му помогна, и не му давам всеки ден. Още повече,че домашните круши свършиха. Засега с други сокчета няма да бързам.
Това е засега. Ще ни заключат темата, аз нямам никаква идея как се пуска нова, и затова спирам да пиша!  Hug

# 306
  • София
Неди, радкакака, мерси, ще видя дали ще имам късмет да си намеря от този чай, ако не пак Хип  Hug
Минимои, мерси, няма нужда да проверяваш, това което сте сметнали ме ориентира достатъчно. Питам, защото аз си бях взела един пакет Памперс произведен за немския пазар и цената беше 50 лв. за 62 бройки...наистина разлика от небето до земята, ама скъпичко ми идва, имайки предвид че сменям памперс на всеки 2-3 часа  Rolling Eyes

галакса, ние сме точно обратното с биберон залъгалката, изобщо не мога да я залъжа, на момента плюе, не минава номера, иначе чайче от шише с биберон пие понякога, но биберон не...от една страна ме радва, но от друга понякога ми се иска да се успокои с биба, ама не, само с цица става номера  Mr. Green

# 307
Здравейте!
И аз да се оплача и да ви питам някои неща.
1. Сев , и аз съм в твоето положение за кърменето. Уж в началото имах доста, ама доста нерви брах заради постоянните акъли на свекитата и заради това мисля че ми намаля кърмата. До скоро дохранвах,  ама сега сме изцяло на АМ защото като го сложа на гърда и като не пуска почти нищо и много се ядосва и реве. На мен цикъла ми дойде, ама пък като стисна гърдите и все още текат по няколко капки мляко. Има ли наистина шанс да си възобновя кърмата? Моля помогнете ми! Чувствам се адски виновна пред детето си  Cry
2. Да ви питам какво е положението с биберон - залъгалката? Ние вече ревем за него, което не е много добре  newsm78
3. За захранването - аз след 2  мес започнах да давам сок. Сега давам морков  или морков + ябълка, по 20мл на ден, понякога пропускаме дни. Вие давате ли и как и по колко?
4. За АМ - ползвам НАН, слагам 150мл вода + 5 лъж АМ
5. За памперсите - ползвах досега Памперс, ама сега сме на Дайперс и съм супер доволна, купих ги от Метро, не са ми изпуснали, имат ластик отстрани и са мекички, и не са ароматизирани.
И да ви се оплача - още не са ми паднали вътрешните конци, явно не може организма ми да ги изхвърли. Ще ходя тия дни при докито да ми ги махне с упойка, че ме наболяват. Срамота е да родя нормално и 4-ти месец вече да не мога да си обърна подобаващо внимание на мъжа....
Ако се сетя друго ще пиша.
Спокойна нощ и целувки на слънчицата ви  Hug

Галакса, недей да бързаш с махането на конците по принудителен начин. В родилното не те ли посъветваха да се миеш със отвара от смрадлика? И аз родих нормално и ми направиха епизиотомия (която благодарение на д-р Василева от "Тина Киркова", вече не усещам и все едно не са ми я правили, а да не говорим че мъжа ми го огря още на 30-тия ден след раждането  Wink )  На мен конците ми паднах всичките на 20-тия ден от раждането на бебчо, защото моята докторка, която ме изроди и ши след това, ме накара от следващия ден след раждането да се мия със смрадлика при всяко ходене до Веце-то.
Ефекта е поразителен, мястото зараства за дни, без никакви болки и опъване, вследствие на което падат и конците. Вярно че аз имам само един вътрешен шев и четири външни, но все пак в родилния дом си кърмех малкия седнала по турски (което иначе е трудно за родили мацки), на 20-тия ден си карах колата, която е спортна със супер ниски и вдлъбнати седалки и нямах никакви болки, е, с изключение на деня в който родих.  Laughing

# 308
  • на Земята
За захранването Шивани подметна ,че е намерила нещо ,но къде изчезна  и тя ?!newsm78
Шивани ,ако четеш публикувай моля те статията,че ни стана интересно какво си намерила Praynig
А захранването не се ли почва първо със сокчета бе хора,или не е задължително newsm78

# 309
За захранването Шивани подметна ,че е намерила нещо ,но къде изчезна  и тя ?!newsm78
Шивани ,ако четеш публикувай моля те статията,че ни стана интересно какво си намерила Praynig
А захранването не се ли почва първо със сокчета бе хора,или не е задължително newsm78

Не е задължително да е със сокче. Може със сок, може с пюре, а може и с каша. Всеки си избира. Аз колкото четох по въпроса 2 мнения еднакви нямаше Wink

# 310
Ей, мами, заповядайте в новата темичка , позволих си да я пусна аз, за да не ни заключат.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт