ОКТОМВРИЙЧЕ май ще има зъбче, под венчето боцка ръбче!

• 11 844
  • 310
  •   1
Отговори
# 285
Параходче, хиляди благодарности за телефона   bouquet  bouquet  bouquet Аз звънях към 17 ч., ама явно е било късно, утре пак ще пробвам. Иначе писах и едно ЛС на Бу, та и от нея чакам отговор. Иначе и честото слагане на гарата е проблем, защото като има малко кърма, тя съответно тече по-бавно, бебка се дразни и въобще не иска да захапе. Свързвам го, разбира се, и с винаги лесно пускащия мляко биберон  Confused Често казано вече се бях почти отказала, ама все още има малка надежда в мен!

Севи,да и аз съм секцио ама още на втория месец като ходих на преглед ,докоторката ми каза че мога да започвам с упражненията и да продължавам да нося още колан,че коремчето ми беше отпуснато.Малко по малко почва да се прибира ама си трябва и помощ от моя страна,обаче не се насилвам с пресите 20-30 зорлем правя и най -много още толкова след 10мин,и това два пъти седмично най- много ,повече не смогвам а и не искам да се претоварвам.

Мерси за отговора, май скоро ще започвам и аз с упражненията, че така не става.

Арианка ще пиша веднага, когато имам отговор от някъде (МД или Бу).

# 286
Да се включа и аз с мнение за памперсите. Откакто с Pampers 3 се овлажняваха бодитата постоянно, започнах да сменям марките. Попаднах на Huggies 3 (от Кауфланд) - белите, които нарекохме "царевични" - е не бяха толкова зле, освен няколко бройки, които имаха боцкащ ръб на коремчето. После с Molfix 3 (пак от Кауфланд) се родих, но и те имат различни видове. Аз попаднах на Dry&Soft - http://www.hayatbg.com/index.php?page=prod&group_id=4&pr … 2&view_prod=2, които са удължени отзад и по-рядко имаме "пробив". Макар че вече омаляват и ще търсим четворка. Също ми донесоха Huggies 3 от хубавите - с ластичета, но пък Митето е вече наедрял и му стягат на крачетата.
Canbebe и Evybaby съм пробвала по бройка, също ми допадат, макар че последните са силно ароматизирани и може да доведат до обрив. А пък Slip&Play са много тънички и бързо се пълнят, съответно пропускат. Макар че нощем се събират 12 часа с 1 памперс и какъвто и да е, ще пропусне... Засега съм за MolfixSimple Smile Но ще пробвам и Libero.
А ето тук има подробно описание на всички марки у нас:
http://papa-bebe.com/pampersi.html

Дарина, и моето бебе не иска биберон, но и аз няма къде да ходя засега. В началото пиеше капки с кърма от биберон, но сега не ще и туй то. Нито залъгалка.

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 18:13 от kali_k

# 287
А ето тук има подробно описание на всички марки у нас:
http://papa-bebe.com/pampersi.html

Това не е описание на всички марки памперси у нас както си написала. Това е нечие крайно мнение по отношение на различните марки памперси. Най-вероятно е написано по молба на вносител на определен вид. Още един евтин рекламен трик.

# 288
...Все още не се върти от корем на гръб, но от 3 дена се набира да сяда! newsm78  Във ваната, в шезлонга седи на коремна преса със вдигнати крачета и глава и гръбче  #Crazy и пъшка, пъшка, че не може да седне съвсем - а аз почти не съм я държала седнала- явно от вътре и идва.. Има ли други бебчовци, които да правят така? не е ли малко раничко да седи?

Има, има ето го

# 289
Цитат

За АМ-с риск да стана досадна-приготвям според таблицата.
3 месеца-150мл вода-5 лъжици АМ. Независимо колко става в шишето,това не го гледам.Не знам как определяте колко вода да сложите за точно крайно количество 150мл. Е, като го налучкаш от няколко пъти вече се свиква,но пак си мисля ,че не се прави така.
Освен ако има разлика в приготвянето на различните видове АМ. Ние сме на НУТРИЛОН 1.Има даже и картинки за приготвянето му Mr. Green.
Но да не се задълбавам вече.Всеки сам си преценява за детето си. Peace
и аз ще стана досадна  Mr. Green но определяме колко вода да сложиме по таблиците на АМ-навсякъде пише колко вода към колко сухо мляко се слага, за да стане еди колко си течно мляко. а пък аз лично си пресмятам и междинни версии. Темата тръгна от там, че когато казваме колко мляко пие дадено бебе, повечето от нас/поне аз останах с такова впечатление/ гледат крайното количество.Например ако правим 100мл със 90мл вода и 3лъж сухо-казваме 4е бебето пие 100мл мляко/в случай, че го изпие  Wink, а не 90мл/все пак не пие вода, а крайния продукт.В случая 10мл не са от значение, но когато говорим за по-високите дажби или  сметнем колко изяжда за денонощие, се получават съществени разлики.

# 290
Съни, заповядай - http://xedra.wordpress.com/2008/07/27/dentis/
От това, което пише тука, оставам с впечатление, че това, което ти е казала зъболекарката, е напълно достатъчна мярка...

Мини минимои, забравих да ти благодаря за снимките!  Hug Ние сме били и адашки с теб.

Дано да сме били полезни!  Wink  Hug

Тедико, може и да е права педито ви. На моя приятелка синът е везна като нашите и порасна много чувствителен и с нежна душа. Трябва да я питам така ли се е стряскал като бебе  Simple Smile

Вярно е - таткото ни е Везни, а също и сестра ми (на която е и кръстен моя малчо), та и двамата са доста срамежливи и чувствителни и до сега като големи, въпреки че мъжа ми е вече на 28 год.  Thinking И са доста нерешителни  Везничките, ама като се решат завързват трайни контакти и стават общителни, стига да имат цел!  Wink

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 19:12 от mini_minimoi

# 291
  • Бургас
  bigdance2Честит рожден ден на мама Ka_li_na   bouquet  bigdance2

# 292
  • на Земята
Цитат

За АМ-с риск да стана досадна-приготвям според таблицата.
3 месеца-150мл вода-5 лъжици АМ. Независимо колко става в шишето,това не го гледам.Не знам как определяте колко вода да сложите за точно крайно количество 150мл. Е, като го налучкаш от няколко пъти вече се свиква,но пак си мисля ,че не се прави така.
Освен ако има разлика в приготвянето на различните видове АМ. Ние сме на НУТРИЛОН 1.Има даже и картинки за приготвянето му Mr. Green.
Но да не се задълбавам вече.Всеки сам си преценява за детето си. Peace
и аз ще стана досадна  Mr. Green но определяме колко вода да сложиме по таблиците на АМ-навсякъде пише колко вода към колко сухо мляко се слага, за да стане еди колко си течно мляко. а пък аз лично си пресмятам и междинни версии. Темата тръгна от там, че когато казваме колко мляко пие дадено бебе, повечето от нас/поне аз останах с такова впечатление/ гледат крайното количество.Например ако правим 100мл със 90мл вода и 3лъж сухо-казваме 4е бебето пие 100мл мляко/в случай, че го изпие  Wink, а не 90мл/все пак не пие вода, а крайния продукт.В случая 10мл не са от значение, но когато говорим за по-високите дажби или  сметнем колко изяжда за денонощие, се получават съществени разлики.

Има млека ,на които се гледа крайното количество(явно твоето е такова) ,има млека като нутрилона  и фризолака ,на които се гледа началното количество ,тоест водата.На тях не пише колко става крайното количество.Да не говорим ,че е  нормално за 3 месечно бебе да изпива между 150-170мл според апетита.Така ,че е излишно да продължаваме спора,за да не стане като въпроса за кокошката и яйцето. Кой както иска така да го приготвя. thumbsup

Честит рожден ден  Калина! smile3525

# 293
  • София
Ето малко януарски снимки от нас:
http://picasaweb.google.bg/marianakonstantinova/2009#

Аз спрях капките за колики щото си мислех че вече нямаме такива, а те ни връхлетяха с пълна сила. Горкото дете пак се присвива и пъшка от което не може да спи спокойно и киселее цял ден.  Rolling Eyes Пак почнах Еспумизана.

# 294
  • при любимите ми хора
http://picasaweb.google.com/galina.dimitrova1/MagdalenaJanuary#
Eto малко занимавка и от нас!
Майли,Мишето..страхотна... и тортата много добре изглежда,ммммм
тук е много готинка...кой знае какво ви готви,а http://picasaweb.google.bg/marianakonstantinova/2009#5290061527889660850
А смотаните колики ,да ви се махат по-скоро от коремчето...

# 295
ние същосме на ПАМПЕРС,обаче  последния път свеки ги донесе от Англия.е нямат нищо общо стези тук.поне аз тук не съм попадала на 3-ка с ластик.абе изобщо разликата е голяма.

Момичета,аз съм в голяма дилема с тояа захранване.знам,че повечето тук сте за късното,но аз просто не съм сигурна в нито едното от двете.може би просто защото има много спорове по въпроса.а естествено като всяка мама искам наи-доброто за детето си.педи беше казал,че след третия месец ще започнем и понеже наближава вече се чудя.мисля,обаче че има имами които вече са започнали захранването.как се чувстват вашите бебоци и какво мислите по въпроса офффф ако някой ми разбере обърканите мисли,но ще се радвам да поговорим по въпроса Hug

# 296
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
Аз също не мога напоследък да смогна да изчета всичко и съм все назад с четенето и не съм се включвала  Embarassed

сега малко по темите Simple Smile
С тия памперси и на мен ми е сериозен проблем, напоследък преобличам по 2-3 пъти на ден, нещо което не ми се е случвало изобщо, дори и когато се учех как се слагат памперсите  Crazy Уцелила съм гадния Хъгис и Памперс, които не вършат никаква работа и всичко ни е по гърба омазано  ooooh! Памперс наистина мирише непрятно от урината  Crazy мини_минимои, каква е цената на тези памперси в магазина, за който говориш, много по скъпи ли са, като не са "български"?    newsm78
радкакака, кой е този БГ  чай за лактация, който пиеш?

Подплънки и аз ползвам денонощно, защото като засуче Антония от едната гърда, другата потича, а сутрин след нощната пауза са ми подгизнали вече подплънките и са ми гипс гърдите /вече по малко де, ама ми се струва че и намаля пак заради тези големи нощни паузи  Rolling Eyes/ И аз в началото пробвах тези на НУК, но съм крайно разочарована, точно както описва  една мама /да ме извини, ама много четох и накрая забравих, кое кой е писал/ са като мокър парцал. Сега ползвам Чико и съм много доволна, никакво мокрене не се усеща, абсорбират големи количества, без аз дори да разбера  Laughing Като гел, който попива и не мокри изобщо гърдата  Peace

Не стигнах пак до край с четенето, отивам сега да си дочета  Laughing

За захранването и аз много се чудех, защото на курса, на който ходех ми казаха от 3 навършени месеца да започна да давам по малко, ама на мен нещо не ми се иска...вчера питах педиатъра какво мисли по въпроса и той ми каза да си продължаваме както досега само на кърма, рано ни било и това ми хареса, защото и аз повече клоня към по късното захранване, за щастие съм попаднала на такъв педиатър  Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 20:43 от jijibiji

# 297
  • Бургас
Майлили много сте пораснали Hug а ей на таз снимка сте страшно сладки с беболина
http://picasaweb.google.bg/marianakonstantinova/2009#5290062364362066530

Гале тая твойта прелест най ме кефи на ей таз снимчеца
http://picasaweb.google.com/galina.dimitrova1/MagdalenaJanuary#5 … 90841013758644562

Джиджи за българският чай доколкото знам няма специално име просто:
Лактогонен чай.Доста по-евтин е от другите,но за съжаление не във всяка аптека го има.
Аз го търсих в половин Б-с и накрая се отказах и си взех този на ХИП.

# 298
...С тия памперси и на мен ми е сериозен проблем, напоследък преобличам по 2-3 пъти на ден, нещо което не ми се е случвало изобщо, дори и когато се учех как се слагат памперсите  Crazy Уцелила съм гадния Хъгис и Памперс, които не вършат никаква работа и всичко ни е по гърба омазано  ooooh! Памперс наистина мирише непрятно от урината  Crazy мини_минимои, каква е цената на тези памперси в магазина, за който говориш, много по скъпи ли са, като не са "български"?    newsm78 ...

Не си записах точните цени, но бяха на цената на другите, примерно Хъгиса го сметнахме с продавача, че излиза на 0,36 лв/бр., ако не се лъжа. Но все пак утре ще мина пак и ще запомня цените по подробно.  Peace

# 299
Да ,българския чай се казва Лактогененно средство и е на марката "Здравец",верно трудно се намира аз случайно попаднах на него ,но марката е популярна и ако помолите някоя аптекарка или билкарка може да ви поръча.Струва 1,30 и една опаковка стига за около седмица,малко по-силен вкус има от Хип ама се свиква и определено на мен ми действа.

Общи условия

Активация на акаунт