Раждане вкъщи - 3

• 46 575
  • 715
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте Simple Smile

когато разбрах, че съм бременна за втори път, моментално бях вдъхновена да чета за естествено и активно раждане, съответно разбрах, че тук в България това е почти невъзможно.... знам какво се случи първия път - пак беше уж нормално, знам какво видях в болниците на откритите врати и отношението на персонала...просто няма как да се накарам да ида там...поне сега така си мисля Simple Smile

честно казано съм сигурна, че малчугана ме накара да се разровя и взема това решение Simple Smile

Пожелайте ми успех и късмет:) преди малко видях, че е паднала тапата и вече усещам от време на време контракции, макар че май по-често са предизвикани от сина ми, който нещо тия дни много иска - мамо ам-ам!

живи и здрави!

Всички сме с теб! Пълна вяра и пълен напред!

# 391
Вярата в способностите на Самуил също даде плодове - разрешаваме му още от началото да прави неща, които по правило са забранени за малки деца, като например да налива сам горещ чай от чайник в чаши, без да прелеят и да се изгори, да борави със стъклени чаши, нож, вилица, брадва, да работи с горещи уреди, да играе на водата и прочие "опасни" неща. Всичко, разбира се под наш надзор. Той се справя отлично.
И това не е късмет или безотговорност, в които мнозина, поради неразбиране, ни укоряват.

Има и обратен ефект, когато хората се тревожат за теб или не ти вярват - това може да те срине, да те провали. Затова, когато раждаше Самуил бяхме само ние двамата, никой не знаеше, дори най-близките.

не искам да ви се меся в хубавата раздумка за "естествения начин на развитие на нещата", но ти пожелавам най-искрено да не съжалите в тази си вяра в способностите на самуил. белите стават много бързо дори под надзора на родителите и повярвай на опита на хора минали по този път, не зависят от увереността в способностите. едната вяра не гарантира липса на злополуки. успех, людмиле, for samuel's sake, пожелавам ти да си прав!
Няма, няма страшно. Да не се отклонявам много, но няма неща, които стават "отвън", независимо от нас и "случайно". Събитията в живота се привличат от вътрешната ни нагласа. Например, човек, който има страх от кучета много по-често от останалите се натъква на такива... докато престане да се страхува.

Toзи феномен вече се признава и в научните среди, виж http://ludmil.multiply.com/reviews/item/1

Последна редакция: нд, 05 апр 2009, 13:32 от Людмил

# 392
  • ул. "Мечтание"
Вярата в способностите на Самуил също даде плодове - разрешаваме му още от началото да прави неща, които по правило са забранени за малки деца, като например да налива сам горещ чай от чайник в чаши, без да прелеят и да се изгори, да борави със стъклени чаши, нож, вилица, брадва, да работи с горещи уреди, да играе на водата и прочие "опасни" неща. Всичко, разбира се под наш надзор. Той се справя отлично.
И това не е късмет или безотговорност, в които мнозина, поради неразбиране, ни укоряват.

Има и обратен ефект, когато хората се тревожат за теб или не ти вярват - това може да те срине, да те провали. Затова, когато раждаше Самуил бяхме само ние двамата, никой не знаеше, дори най-близките.

не искам да ви се меся в хубавата раздумка за "естествения начин на развитие на нещата", но ти пожелавам най-искрено да не съжалите в тази си вяра в способностите на самуил. белите стават много бързо дори под надзора на родителите и повярвай на опита на хора минали по този път, не зависят от увереността в способностите. едната вяра не гарантира липса на злополуки. успех, людмиле, for samuel's sake, пожелавам ти да си прав!

Най-великите открития са напарвени от хора, които не са знаели/вярвали, че тези неща са невъзможни.

А относно другото - висейки нон стоп над главата на детето също не можеш го опазиш. От опит го казвам (или по-скоро от опита на бабите на сина ми). Като се замисля колко неща не съм забранила на детето си и колко от тях са забранени на другите деца... честно да си кажа ми става жал за дечицата... И мога само да потвърдя опита на Людмил. Оставили сме го да намери къде са границите на способностите му и ако щеш ми вярвай, но до сега нито веднъж не ги е прескочил. Разбира се падал е, удрял се е, събарял е разни неща върху себе си. Като го гледам как се мята из леглото си като бесен, свят ми се завива. Но осъзнавам, че той е преценил, че там е меко и безопасно и ако се пльосне по лице например, няма да го заболи. За сметка на това на опасни терени е изключително внимателен... Безброй примери мога да дам.
Просто децата имат уникалин способности, които ние отдавна сме загубили, или по-скоро са притъпили в нас, поставяйки ни изкуствени граници на това какво може и какво не може.

# 393
Били  Grinning Много любов ви изпращам  Heart Eyes От друго нямате нужда Simple Smile
Наистина децата сами избират как и къде да се родят, ако тази възможност не им бъде отнета от родители или лекари.

# 394
И аз ти изпращам любов, Били!   bouquet

# 395
Били  Grinning Много любов ви изпращам  Heart Eyes От друго нямате нужда Simple Smile
Наистина децата сами избират как и къде да се родят, ако тази възможност не им бъде отнета от родители или лекари.

Нито родителите, нито лекарите, нито който и да е не може да промени тяхното решение, защото те са избрали родителите си, те са избрали и начина по който да се родят, нищо че ние тънем в неведение 9м Simple Smile

Били  Hug

# 396
Били  Peace
Най-прекрасното посрещане ви пожелавам.

# 397
Били, леко и успешно!  Hug

# 398
  • Варна
Били, имаш и моята подкрепа, всичко да мине така, както го искаш!

# 399
Bili пожелавам ти прекрасно раждане!  Heart Eyes

# 400
  • usa
няма неща, които стават "отвън", независимо от нас и "случайно".

има, има... но и аз да не се отклонявам. ти вярвай, аз не възнамерявам да ти преча Peace.

# 401
  • София
Били е родила вкъщи вчера рано сутрин Grinning.

Хармония и безкрайно щастие на порасналото ви семейство, Били  bouquet!
Чакаме да разкажеш Hug

# 402
  • Варна
Еее, браво на Били! Да е здраво и щастливо порасналото семейство!   bouquet

# 403
Да са живи и здрави всички и да расте щастливо и усмихнато дете! baloni

# 404
Еее, обичам я тази тема  Heart Eyes Grinning Най-хубавите новини са тук!!!

Били, ЧЕСТИТО!!! Много любов! Hug Heart Eyes Grinning

Ива, теб официално ще те обявим за добра фея-вестителка  Grinning Sunglasses Благодаря много, че сподели тази прекрасна вест   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт