ПАНИРАНИ ПЪЛНЕНИ МАСЛИНИ
Ще трябват маслини от големите - без костилки. Пълнят се с пюре .Пюрето всъщност се прави чрез пасиране на :
1 глава лук
1 ск. чесън
1 л. магданоз
1 щипка черен пипер
2 с.л. зехтин
пушено месце (за нас пилешко или пуешко )
След като напълним маслините ги овалваме в брашно , яйце и галета. Пържат се до златисто .
БАДЕМОВИ ТОПчЕТА
Прави се смес от :
топено сирене
2 с.л. заквасена сметана
черен пипер на вкус
копър или магданоз
настърган кашкавал
пресован чесън
200 г. бадеми на ситно
От това се правят топчетата и след това се овалват в сусам , орехи или зелени подправки .. Може и от трите на едно правене - за разнообразие.
Сега една салатка
Може да се ползват консерви или да се варят сух фасул и грах.
печени червени чушки
кисели краставички
сварен морков
доматено пюре
магданоз
сол , зехтин , черен пипер
Чушките краставичките и морковите се нарязват , всичко се смесва .Пропорции и подправки - на вкус!
Ето и моя ШОКОЛАДОВ МУС
Разтопявам в микровълновата (или на водна баня ) 200 г. черен шоколад. Прибавям 3 жълтъка и бъркам с миксер. Отделно разбивам белтъците с 1 щипка сол на сняг. Смесвам постепенно двете , пак миксера бръмка. Готовоата смес слагам в чашки във фризера , камерата. Лесно, бързо и вкусно. Може да се поръсва после с орехчета , кокос , сметана ...
БИСКВИТЕНИ ПАСТИЧКИ без печене
Начупвам на дребно 500 г. бисквити.
Разбивам 4 чйца с 300 г. пудра захар, 100 г. какао , 200 г. маргарин, ванилия.
Прибавям бислвитите.
Разбърквам и сипвам в тавичка.
Посипвам с орехи на едро и настърган шоколад.
Престоява 24 часа в хладилника и след това се нарязва на пастички.
Снимки нямам , ще карате на фантазия или на опит ! Успехи