Египет - трета тема

• 51 597
  • 705
  •   1
Отговори
# 240
мисля, че ще ни устрои и двамата в известна степен  Flutter
И аз така мисля  Peace  Подводния свят на Червено море - още не съм чула някого, да е оставил безразличен. Ще ви хареса!  Simple Smile

# 241
Незнам защо,но на мен пътуването от
Хургада до Кайро ми се стори доста по-
леко отколкото от Хургада до Луксор,
нищо че е по-близко newsm78.

# 242
аз аладин го харесах защото в сайта на алфатур пише, че през пътя срещу него се намирал аквапарк титаник. много ме влече към тези аквапаркове мене....

# 243
Аладин е много хубав хотел.Титаник и
аквапаркът го видях само отвън,но
не ми направиха особенно впечатление.

# 244
а бихте ли описали долу-горе храната какво представлява? тази в хотелите имам предвид

# 245
  • Бургас/София
Това май си зависи от хотела. Ние сме били в Шарм, в Мелия Синай и в Хилтън Уотърфолс и на двете места храната беше в огромни количества и супер разнообразна. Телешкото е приготвено просто да си оближеш пръстите, обикновено по няколко различни начина. Има и пилешко и риба. Помня, че правеха и спагети пред теб и можеше да ти сложат каквото си поискаш към тях. Обикновено има страшно много сладкиши и плодове за десерт. Аз съм доста капризна, но храната много ми хареса. Единственото доматите бяха ужасно сухи и хич не ставаха за ядене. Алкохолът не е разпространен, само някакви местни бири (не особено добри). Нашите мъже само мрънкаха, добре че си бяха купили 2 бутилки уиски от летището в България.

# 246
Това май си зависи от хотела. Ние сме били в Шарм, в Мелия Синай и в Хилтън Уотърфолс и на двете места храната беше в огромни количества и супер разнообразна. Телешкото е приготвено просто да си оближеш пръстите, обикновено по няколко различни начина. Има и пилешко и риба. Помня, че правеха и спагети пред теб и можеше да ти сложат каквото си поискаш към тях. Обикновено има страшно много сладкиши и плодове за десерт. Аз съм доста капризна, но храната много ми хареса. Единственото доматите бяха ужасно сухи и хич не ставаха за ядене. Алкохолът не е разпространен, само някакви местни бири (не особено добри). Нашите мъже само мрънкаха, добре че си бяха купили 2 бутилки уиски от летището в България.
Ние бяхме в непретенциозен хотел в Шарм. Храната беше прекрасна - върнахме се с по някое килце отгоре  Embarassed Телешкото наистина е приготвено много вкусно. Пилешкото също. За закуска се чудиш какво да избереш - киселото мляко е много хубаво, по-различно от нашето, на сладкишите също трудно се устоява. Имаше тематични вечери - италианска кухня, рибна вечер и т.н.  Маслините, фурмите, хммммммм. За алкохола - местен в ол инкузива- става, само дето чашките им са малки  hahaha и трябва да се сипва по-начесто. Единственото място, където храната не ни хареса беше на вечерния круиз по Нил.

# 247
И в нашия хотел храната беше по- хубава от вечерята-круиз по Нил!  Peace
Имаше пиле и телешко, но доста подправяха с канела, а на мен на месото нещо не ме кефеше. Винаги имаше риба, спагети задължително. Много свежи салати, плодове, сладкиши доста. Имаше и нещо като готвени яхнийки, но по техен модел. Сиренето е разкошно  Crazy аз тук занимавах темата няколко страници с моето сирене  Mr. Green  картофите бяха пържени в зехтин - тежичко, но много вкусно. На закуска - омлети, яйца, колбаси. Абе, гладни няма да останете!  Simple Smile

# 248
Били сме в Хургада (давала съм отзиви) в Хилтън Ризорт, 5-звезден , ол инклузив. Храната беше превъзходна - вяскакви супи, аламинути, месни и безместни ястия, скара, много вегетарианска храна - салати, предястия, няколко вида хляб. За десерт - плодове, както и сладкиши, ориенталски и традиционни. Страхотни вина и бира - местни имам предви, които влизаха в ол инклузива. Беше включен и сладък бар следобяда - сокове, сладки неща, солени хапки, сладолед. Сутрин имаше и бар на плаза, който също влизаше с алкохолни и безалкохолни коктейли и топли напитки. Мисля, че се включваше и едно посещение през едноседмичния престой на платения ресторант. Влизаше фитнес, сауна, аеробика, баскетбол и прочие на плажа - ние посетихме няколко пъти (без сауната) и всичко беше ОК. Хотелският комплекс разполагоше и с няколко басейна, но не сме ходили там - бяхме все на плажа. Стаите са си Хилтън стандарт - имаше е топла вода, климатик, сейф в стаите безплатен, ежедневно почистване - разбира се правено от мъже и не бяхме особено хепи, защото се налагаше да се дообясняваме за ежедневната смяна на кърпите, естествено срещу бакшиш. Дава се и по една бутилка литър и половина вода. Доволна съм, въпреки че съм споделяла забележките си от друго естество.

# 249
  • Бургас/София
За храната на круиза по Нил съм съгласна - ужас, нищо не ядох.
Сега се сетих, че в Хилтън-а имаше и разни морски деликатеси и освен това пуйки на грил (може и да са били пилета, но сякаш имам спомени за нещо по-голямо), също и палачинки - приготвяни пред теб на закуската. Да отбележа и едни страхотни фрешове (сигурно сте ги коментирали и преди) от ягоди.

# 250
Леле, момичета, с повдигането на темата, пак отключихте неистовото ми желание да посетя отново и отново Египет, един час разглеждах пак офертите и мечтах, разглеждах с носталгия снимките от миналата година. Жалкото е, че нямаме възможност и таз година да посетим Египет, пуста финансова книза  Rolling Eyes

# 251
Охо, какво развитие е претърпяла темата докато аз работя  Peace
Приемам критиките за конвоя  Peace Нали не пътувам така (а когато съм пътувала преди, нямаше конвой освен до Луксор), затова и съм в грешка. Вземам си бележка  Blush
Храната сте я коментирали достатъчно - аз съм попадала и на хотели с недотам хубава храна, но в болшинството храната е била супер и е падало голямо дегустиране и преяждане  Twisted Evil

# 252
  • Beyond the Frontiers
Доколкото знам от декември няма конвой. Освен ако пак не са го въвели  newsm78

# 253
  • София
За храната на круиза по Нил съм съгласна - ужас, нищо не ядох.

За вечерната разходка в Кайро ли говориш или за круиза Луксор - Асуан? На нашия кораб храната наистина беше като за 5* за разлика от каютите и особено хавлиите  Mr. Green. И всеки ден ни изненадваха с нещо - барбекю край басейна и подобни. Освен това и изпълняваха прищявки - французойчетата не искаха да ядат ястията и им правиха пържени картофи и пици  Mr. Green

Доколкото знам от декември няма конвой. Освен ако пак не са го въвели  newsm78
Информацията ти е от по-скоро - сигурно си права.

# 254
  • Бургас/София
За вечерята-круиз по Нил в Кайро ставаше въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт