Египет - трета тема

• 51 633
  • 705
  •   1
Отговори
# 225
Добре, че я избута напред темата    bouquet От няколко дни се каня да пиша и не ми остава време. И сега нямам, де. Но като е по-напред има шанс да намеря  Peace

# 226
 Peace
Записвам се и отивам да чета назад... но явно доста имам да наваксвам.
Египет е интересна дестинация. Никога не сме ходили там. Всъщност сме били само в Гърция и Турция.
Шарм по-луксозен курорт ли е от Хургада?
Най-добре е първо да почета, а после да задам въпроси, за да са по-компетентни все пак  Mr. Green

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 08:47 от Merlinski

# 227
За съжаление Алма Тур предлагат само Хургада, няма поне за сега Шарм. Чакам с нетърпение офертите на тур операторите за Шарм, но по рано от октомври като гледам няма да има чартъри Whistling

# 228
Мерлински, да - Шарм е по-луксозен от Хургада (макар, че в последните години и тя доста се разви). И да - почети назад, има много инфо...Добре си дошла в темата! Peace

# 229
искам да попитам няколко неща:

1. харесала съм два хотела в Хургада - Али Баба и Аладин, колебая се между двата, но чух, много страшни неща за 4 звездните хотели - нямало вода, имало буболечки и т.н. вкл. в хотелите в Кайро и задължително трябва да си доплатя за 5 звезден в Кайро, вярно ли е това?

2. Пътуването Кайро - Хургада с автобуса било ужасно, да не говорим, че ми споменаха, че автобуса бил с военен ескорт, което поне в мен предизвика веднага асоциация за терористи и минни полета, та да доплащам ли за самолет между Кайро и Хургада?

3. Всъщност ще съм благодарна за препоръка за някой хотел, да е отделен комплекс, не близо до града, да е спокойно, и храната да е хубава, естествено да няма проблем с климатиците и да е на първа линия

# 230
Рене, и теб бих посъветвала да погледнеш първа страница на темата - има линкове към мнения за хоетли и в Кайро, и в Хургада, и в другите курорти, както и полезно инфо по всякакви въпроси.
Пътят Кайро -Хургада  е дълъг (към 6 часа), карат доста екстремно, но иначе там не се пътува с ескорт - само до Луксор така се пътува. Терористични атаки са причината за това, но не бих казала, че са масови...точно толкова опасно е да си някъде другаде по света. Всеки сам решава, но фактът, че Египет продължава да е една от най-масовите туристически дестинации е красноречив. Иначе мини и прочие екстри - няма да попаднеш на такива, освен ако не се запилееш в пустинята около Ел Аламейн :0 което няма как да стане просто.
Ако искаш да си спестиш време - запази си полет Кайро-Хургада.
Повечето хотели са оформени като самостоятелни комплекси. Али Баба например си е много приятно място, с хубав плаж...Ще се включат и другите да ти препоръчат хотел  Peace
В Кайро хотелите са доста скашани - ако държиш всичко д ати е наред, можеш д адоплатиш, но имай предвид, че там точно 5 звездните хотели не си отговарят на категорията, освен ако не заложиш на международна верига. Предвид това, че в хотела си само за едното наспиване и душ - не си струва да се хвърлят луди пари (според мен), но можеш да намериш нещо прилично - виж отзивите на 1.стр  Peace
Това с много страшните неща за 4* хотели ме разсмя...може и да има такива случаи, но като цяло обслужването и всичко останало и в болшнството хотели е на светлинни години от това у нас (примерно)  Peace

# 231
Ние бяхме в 3* в Хургада. Имахме топла вода, работещ климатик, бяхме на първа линия, със собствен плаж, огромна територия на хотела, красива градина.... без буболечки и насекоми...   За мен това са митове и легенди. По- скоро е въпрос на късмет и на проучване, не на брой звезди.

В Кайро бяхме в 4*, доста по- кофти от 3* в Хургада беше, но не е било страшно. Пак имахме топла вода, нямахме инсекти...

Пътуването с автобус е с конвой, не е стряскащо, не е притеснително, само отнема доста време. Може със самолет, за да спестите време, не за друго.

Сега прочетох Олд Спорт и искам да допълня. Ние, в едната посока бяхме с микорбус и без ескорт, но беше изключение, както ми стана ясно после. В другата посока Хургада - Кайро си бяхме керван от поне 10 автобуса и микробуса, с конвоя и всичко.... Не си права Олд Спорт  Peace

# 232
аз прегледах първа страница, но няма кой знае колко много отзиви за хотели. ще прегледам и старите теми.
благодаря ви

# 233
Рене, хотел можеш да провериш за отзиви от туристи в www.tripadvisor.com   www.holidaycheck.com   Доста богати сайтове на информация.

# 234
  • София
До Кайро и ние бяхме с конвой(както и на всякъде другаде  Grinning). Доста бързо караха. Аз бих го предпочела, защото макар и от автобуса може още нещо да се види. Конвоите, бяха много големи- десетки автобуси, а не 10. Нашето пътуване беше през деня, но някои са нощно време. С Алфа тур нямахме избор за хотела в Кайро, защото не можели да събират от много места туристите за екскурзията в Кайро(наистина времето беше крайно недостатъчно). Но там нямаше и време да се оглеждаме какъв е хотела - стигнахме в 22часа и в 8 сутринта бяхме закусили и вече го бяхме напуснали. Иначе хотела беше Катаракт Пирамидс и може би беше 5 *  newsm78

В Хургада спахме в 4 * и не бяхме много очаровани от храната - бедна и еднообразна, но за друго не сме имали проблем. Преди круиза по Нил ни настаниха в основната сграда, а след това в бунгало/самостоятелна масивна къщичка/ почти на плажа. В бунгалото, заради мястото и защото е наравно имаше мравки, но беше по-тихо и по-просторно. Освен това бунгалото беше апартамент за 4, а в основната сграда бяхме в съседни стаи с децата. Познати бяха в 3 * и те нямаха оплаквания. Те много се радваха на храната, въпреки че не бяха АI. Но е на късмет. Не мога да ги препоръчам все пак тези хотели, защото специално ги избрахме в самия град, за да го видим и него в единствения ден в Хургада. Аладин го видяхме само отвън докато събирахме туристи за круиза. Самостоятелен комплекс, доста шарен и кичозен, но то си е типично за района  Simple Smile.

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 10:53 от tania tda67

# 235
  • София
Рене, ние също пътувахме с ескорт от Хургада до Кайро, но аз въобще не съм се притеснявала от този факт, просто го приех нормално, щом така са решили да го организират-значи е по-добре.
Там туриста е цар, пазят го, обслужват го отлично и в един 3- звезден хотел ще се държат с вас по-добре отколкото тук в 5- звезден примерно.
Буболечки изобщо не съм видяла в хотелите, но не мога да ти препоръчам нашия в Хургада, защото не е на първа линия, но беше огроооомен комплекс и само веднъж намерихме време за плаж в Хургада, а и ходихме на екскурзийки. Те се организират ежедневно - круиз до екзотичен остров, до Ел Гуна, екскурзия до Луксор, сафари и т.н. Ако мислите да се включите активно в тях, няма да имате много време за плаж в Хургада  Peace
За всичко останало момичетата са ти отговорили перфектно.
Има някои неща, които са нетипични за нас, но това е чара на Египет.
Тръгнете с положителна настройка и всичко ще е наред  Simple Smile

# 236
Рене,
на еднакво положение сме с теб - и аз чета цяла сутрин темите за Египет  Wink
Научих доста и интересни неща, но предимно за страната, нравите, културата /благодаря на всички, отделили от времето си, за да споделят   bouquet /. Сега искам да прегледам самите цени и хотели. За момента съм се спряла на Sunny Days El Palacio Hotel, но не намерих отзиви на първа страница.

В момента дилемата е Египет или Тунис. Не знам дали темата се разводнява с подобен въпрос, а и вероятно пишещите тук са пристрасти  Mr. Green Задължително ще посетим и двете дестинации живот и здраве. Но коя първо?!
Набирам инфо все още....

# 237
Имаше тема Египет или Тунис, ето я
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=405415.msg11554384#msg11554384

не е дълга, но все пак хвърля някаква светлина, има мнения, макар не много.

# 238
  • София
Merlinski, и ние много се чудихме и още се чудим за Тунис, но от това, което четох туризма в Египет е по-развит от Тунис. И тези, които първо са били в Египет са малко разочаровани от Тунис. Но всичко е много субективно. Освен това зависи и дали отиваш да се печеш на плажа или заради екскурзиите. Историята на Египет не може да се сравнява...

Сега видях, че Пина ти е посочила темата.

# 239
Благодаря, момичета!  Hug
Ами опитваме се да постигаме равновесие с цената на компромиси, защото аз искам да видя свят и различни култури, а съпругът иска почивка, удобства и море...  Laughing Затова се насочвам към Египет, мисля, че ще ни устрои и двамата в известна степен  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт