Египет - трета тема

• 51 637
  • 705
  •   1
Отговори
# 210
Очаквах да бъде по пикантно но както и да е Peace

# 211
Asefa, съжалявам, че си се разочаровала. Предпочитам да съм скучна и информативна, отколкото клюкарка  Peace Знаеш къде да намериш сеир, пикантерии и скандали...Тук е Пътешественическият!

# 212
  • Стара Загора
Олд Спорт - информативна и изчерпателна както винаги  Hug
А лично за мен и увлекателна. Ще чакам продължението...

# 213
Джейд, с нов атрактивен аватар както винаги  Peace Явно пресата действа  Mr. Green
Ще продължа с удоволствие  Peace

# 214
  • Стара Загора
Джейд, с нов атрактивен аватар както винаги  Peace Явно пресата действа  Mr. Green
Ще продължа с удоволствие  Peace

Шукран Hug

Действа и още как, ама колко време ми отнема... Crazy
Честно да кажа, докато бях в Египет си мислех колко е жалко, че всички тия жени си крият косите, обаче откакто съм с новата прическа смятам, че всъщност това доста ги улеснява, и откъм време, и откъм разходи  Grinning

# 215
Абсолютно!Тъкмо ми подаваш тема за следващото ми писание - забраждането, митове и легенди  Peace
На всички ви лека нощ - аз се омагьосах вече с малко вино и много Майкъл  Peace

# 216
Олд Спорт, ти си неизчерпаема. Прочетох с удоволствие.   bouquet
Мен нахалството и фамилиарнечето на повечето мъже там не ме подразни изобщо, но това е защото съм живяла (отдавна) известно време в друга арабска държава и съм му свикнала (в случая не съм отвикнала явно:35: Joy). Даже ми беше интересно и приятно да си контактувам напр. с водача на автобуса по време на екскурзиите, с продавачи и т.н., защото от тях научих доста интересни неща точно от типа на твоя пост. Един пък ми благодари много сърдечно, че му обясних в цяла лекция защо туристи от толкова държави говорят руски, пък твърдят, че не са руснаци Joy Joy Joy
На мен, честно, ми стана кофти, когато подарих по една химикалка на момчетата от рецепцията, защото се скараха  кой е изгубил тази, с която пишат, а те само дето не я прескочиха (рецепцията) да ме разцелуват-то не бяха благодарности, то не беше чудо.....за две най-обикновени шарени рекламни химикалки. Стана ми кофти заради тях, стана ми кофти и заради мен си, защото много добре помня и детството, и най-хубавите ми младежки години, които минаха под същия знак....

# 217
Мда, Казабланка, знам аз  Mr. Green
Химикалите наистина са на почит. Преди и шоколадите бяха, но сега искат само кеш...Веднъж оставихме шоколади като бакшиш и като се прибрахме, човекът, който чистеше стаята ни издебна и започна да жестикулира, че не иска сладко,защото му били развалени зъбите, а иска пари...знам, че не беше само заради зъбите. Дадохме му и пари, и шоколад...Иначе на колегите съм носила шоколад и бисквити...по-бързите изядоха шоколадите, а другите се проклинаха, че не са дошли по-рано и хрупаха вяло бисквитите. Когато хората те приемат като приятел, а не като турист с пари, престават да са настроени използвачески и са много забавни и открити. Хора като всички хора..

# 218
  • София
Аз подарих на нашата екскурзоводка в Кайро едно мускалче с розово масло- жената остана очарована от малкото подаръче  Flutter А иначе бакшишите си вървяха сериозно за щяло и нещяло, но ги разбирам хората. Щом адвокатите работят за 2$ дневно, какво да правят обикновените хорица  Tired

# 219
Но пък съм възхитена от знанието но езици. Явно арабите като цяло са надарени. Задължително английски и френски или английски и немски от почти всички, широко разпространено беше и знанието на италиянски, руски и полски. Кой знае тази година дали ще видя я Египет , я Тунис, я Мароко - ама няма как с това местене........

# 220
Asefa, съжалявам, че си се разочаровала. Предпочитам да съм скучна и информативна, отколкото клюкарка  Peace Знаеш къде да намериш сеир, пикантерии и скандали...Тук е Пътешественическият!
Спорти  Hug
Нещо май не се разбрахме  Peace Аз не искам да се превръщаш в клюкарка заради мен. Очаквах да чуя неща които един турист не може да разбере. А това което си написала аз го разбрах (и видях още първия път ) И можеш ли да си представиш какъв шок  Shocked беше за мене първото ми ходене там, нямах абсолютно никаква информация какво да очаквам, не бях про4ела нито едно мнение или препоръка от хора които са ходили там. И о ужас още в автобуса (които трябваше да ни закара в хотела) екскурзовода арабин естествено запо4на да ми се обяснява в любов пред вси4ки и на вси4ко отгоре един господин доиде да ни превежда защото аз не знам руски Embarassed с риск да се повторя ще кажа пак УЖАС. Ще ми бъде интересно да споделиш (ако знаеш) колко плащат за арабска жена и колко за европейка? И още веднъж извинявай не съм искала да те засегна и не търся скандали и сеири  Peace  smile3525

# 221
Асефа, защо да си ме засегнала  newsm78 Аз не пиша специално за теб все пак. А, че си била така прозорлива и си научила всичко от първото си (едноседмично предполагам) посещение там - ми толкова по-добре, дай Боже всекиму  Peace
Не знам какво имаш предвид под колко плащат за европейка и за арабка...Европейките са безплатни..даже те им плащат,за да бъдат египтяните с тях (нали това писах). Сключват временен брак - orfi по тяхному - bed contract по нашенски, да им е чиста съвестта пред Аллах и така...Може и по-далеч да стигнат и да регистрират брака в съответното посолство както си му е редът...та съвсем да няма измъкване за жената след това. (Тук естествено не визирам стабилните бракове с чужденки; намират се и такива)

Бастет, по отношение на езиците нямат равни - учат на магия, в повечето случаи без да пишат и четат, но много бързо и безпроблемно. Де да можехме и ние така (при все, че смятам, че учим езици лесно в сравнение с други народи)  Peace
Адаш това с мускалчето е много вървежно, с него (и с розовата вода) можеш да обезоръжиш всеки  Mr. Green Hug

# 222
Но пък съм възхитена от знанието но езици. Явно арабите като цяло са надарени. Задължително английски и френски или английски и немски от почти всички, широко разпространено беше и знанието на италиянски, руски и полски. Кой знае тази година дали ще видя я Египет , я Тунис, я Мароко - ама няма как с това местене........
Вярно е това, жестоки са в това отношение. Навремето (в друга арабска държава) ходехме "колонията" българи в един магазин, за който руснаци ни бяха открехнали Joy Е, не, тия на 6-тия месец проговориха и български от контактите с нас. Евала. Точно в Египет момчето от тамошната тур агенция, при първата среща с мен, първо ме попита-на руски, на английски или на френски. Обаче в Тунис останах с впечатление, че освен френския, който им е безпроблемен естествено, с англйския и руския ги нямаше хич.

# 223
Свидетел съм как в Шарм проговориха руски буквално за една нощ...Допреди атентатите в Ню Йорк Шарм беше тера инкогнита за руснаците (стигаха само до Хургада, която беше като руска колония).  Непосредстевно сле датентатите обаче туристите драстично намаляха. Италианците (които пък имаха Шарм за втора столица  Grinning) се оказаха много плашливи и кракът им не стъпи там в продължение на няколко месеца. И така цените паднаха, пазарът се обърна към руснаците (които лесно не можеш да ги сплашиш) и те започнаха да прииждат. Съответно местните се адаптираха за часове направо...нямаше как иначе, ставаше дума за оцеляване  Peace

# 224
  • Beyond the Frontiers
Леле колко назад сме пропаднали.

За информация - Алма тур пуснаха цени за зимен сезон и в момента дават 5 % отстъпка при ранно записване.

Общи условия

Активация на акаунт