Как се прави този карамел?

  • 14 283
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 817
Искам да попитам как сладкарите правят карамела за тори и сладкиши, така че да не става твърд като камък след като изстине, а пак да си е течен. Знае ли някой какво му се прибавя, за да се запази в течен вид?
Много ще съм благодарна да ми отговорите!

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
сложи малко течна сметана.

слагай обаче по много малко, да не ти стане много течен Peace

# 2
# 3
  • Мнения: 817
Благодаря ви, момичета!   bouquet  bouquet  bouquet От толкова време искам да го направя този карамел, а не знаех как. Трябваше по-рано да се сетя да се обърна към вас.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 975
Карамелова заливка1/2ч.ч. захар,1/4ч.ч. кр. масло,1/4ч.ч. течна сметана.Карамелизира се захарта,прибавят се маслото и сметаната,бърка се докато всичко заври и стане еднородна смес.Оставя се да изстине и да се сгъсти.Тази заливка е към рецептата за един кекс,в поясненията към рецептата пише че карамела трябва да е изстинал а продукта който заливаме да е топъл но не горещ.

# 5
  • Мнения: 817
ellia, мерси за рецептата. Аз искам и за торта да го пробвам този карамел, предполагам, че ще стане добре. В едно заведени пък веднъж ми сервираха топло мляко с карамел и ужасно много ми хареса, но определено не беше от обикновения карамел. Ще го пробвам и с това предназначение.

Общи условия

Активация на акаунт