маймунската тема

• 133 830
  • 974
  •   1
Отговори
# 240
Питай ме после защо не исках аз да разказвам....и защо го направих тук.

# 241
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Последния постинг в каква връзка е? Не виждам общо с темата за раждането във ЮАР. newsm78

# 242
Последния постинг в каква връзка е? Не виждам общо с темата за раждането във ЮАР. newsm78
Ако прочетеш внимателно всичко може би ще разбереш.

# 243

Разбирам, че искаш да си полезна на хората, но има нещо подозрително и  в двата случая, които описваш.

Първо, не знам коя педиатърка е била поддръжник на изключителното кърмене преди 20-тина години у нас (гадая само на колко е сестра ти), ни никъде при храненето на поискване не се препоръчва бебето да реве от глад - напротив, слага се веднага на гърдата, и така се стимулира производството на повече мляко, така че бебето не гладува. В твоя случай си мисля, че става дума за хранене на режим - не веднъж тук сме говорили за вредите от него. Така че може би ти не си чела достатъчно във форума и не си много запозната.

Второ, да, един горещ душ помага за потичане на млякото и избягване на мастит - но това се постига за ден  - два, ако няма ефект и бучките стоят - естествено че отиваш на лекар, защото явно причината е другаде. Не знам как приятелката ти е изпуснала нещата и много съжалявам за загубата. Но наистина случаят няма нищо общо с това, за което се говори тук. 

# 244
Изобщо не става дума за хранене на режим, а за постоянно хранене, но просто кърмата си е била недостатъчно. Не всичко е въпрос на четене и предположения.
Втория случай го разказах по повод постинг за поливане на бучки с гореща вода и нищо за консултация с лекар. Не че моята приятелка не ходи на лекар, но това е друга тема.
Форумът все пак е за кърмене, а под "маймунско" се има предвид именно постоянното носене на новороденото и възможността да суче винаги, когато е гладно.
Написах всичко именно за повече информираност, а не за да дебатирам.
Остани си подозрителна, но имай и едно на ум. Всичко хубаво.

Последна редакция: вт, 25 апр 2006, 10:22 от welasi

# 245
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Ако прочетеш внимателно всичко може би ще разбереш.
Аз всъщност прочетох постинга много внимателно няколко пъти. Много внимателно и редовно си препрочитам тази тема, защото ми показва един нов свят. Но така или иначе не намерих общо между постинга ти и темата. Страшно съжалявам за загубата на приятелката ти.
Единственото което предполагам е, че имаш предвид да не се абсолютизират нещата и си права- повечето от нас всъщност са на мнение, че кърмата не е панацея, а кърменето не трябва да е с цената на всичко. По конкретните случаи: Ако наистина си чела внимателно във форума нееднократно е обръщано внимание, на това, че душа трябва да е приятно топъл, а не горещ, защото кожата и порите реагират на врялата вода като при болка и вместо да се отворят каналите се свиват. За вредите/ползите от кърменето върху майчиня организъм, когато майката има проблем може да поговориш с една от мамите тук, която е с пролактеном. Също така за случая със сестра ти - можеш да се убедиш, че няма крайни по отношение на храненето на бебето. Наскоро имаше тема за една малка Елена, която не искаше да суче и не наддаваше-ще дам по- долу линк за да прочетеш какви са отговорите на повечето кърмачки (много от тях смятани за заклети)-отговорът беше- "Нахранете детето! Независимо дали с изцедена кърма или АМ!!!"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=91362.0
 Много от нас са крайни по отношение на собственото си решение да кърмят, но мисля до сега лоши съвти никой не е получил от този форум.
В крайна сметка аз не виждам смисъл в постинга ти- поне не в тази тема.

Видях предишния постинг след като публикувах моя, но както и да е- написаното си запазва смисъла.

# 246
  • Bristol
Не може 3 месеца детето да гладува и педиатъра да не забележи!!! Това е абсурд!!!
Моето първо дете беше "системно недохранено" Confused Плачеше много, аз го кърмех упорито, но от стрес и недохранване кърмата ми намаляла драстично втория месец. Когато отидох на консултация педиатърката веднага забеляза, че малкият гладува. Беше се родил 4 кила, а на 2 месеца тежеше 4200. Тя ме успокои, че сигурно от скоро не му стигала храната, защото ако е от няколко седмици е щял да падне под родилното тегло. Не мога да повярвам, че в описания от теб случай 3 месеца никой не е забелязал. Ами те ребрата на моят се бяха показали, бузите бяха изчезнали, а за 3 месеца не мога да си представя на какво щеше да прилича  Crazy Затова са и консултациите. Има норми за наддаване и като се види, че детето не наддава или наддава много малко, логично е да ти светне лампичка, че нещо не е наред.

# 247
Нали точно затова казвам, че няма "винаги" и "никога". Всичко е възможно, но го разбираме чак когато ни се случи. Наддавала е съвсем по малко, ревяла е непрекъснато, въпреки това педиатърът е казвал да не се дохранва, за да се увеличи кърмата.

# 248
Нали точно затова казвам, че няма "винаги" и "никога". Всичко е възможно, но го разбираме чак когато ни се случи. Наддавала е съвсем по малко, ревяла е непрекъснато, въпреки това педиатърът е казвал да не се дохранва, за да се увеличи кърмата.

Пак не виждам общото с конкретната тема. Нито виждам някоя от нас да размахва с пръст  "винаги" и "никога". Виждам лекарски грешки в първия, може би и във втория случай. Каквито знаем много, но не е тук мястото и времето да ги обсъждаме.

# 249
Аз пък все се надявах една тема да си остане незасегната от спорове, ама нъцки Confused Welasi, да не ни излезе име на недружелюбни, но наистина не си намерила правилното място за примерите, които даваш. Запази си ги като съвет към някоя мама, а не в тема, в която си говорим за съвсем различни неща.
Още повече, че кърменето не е лъжица за всяка уста. Явно повечето съвременни майки намират личното си време за по-важно, а това разбира се е избор на всеки. Пък и в крайна сметка това е форум - всеки си прави сметка дали да вярва и да се доверява. Аз лично на момичетата имам 100% доверие, а познавам и част от тях лично. Знам кой къде чете и съм убедена в достоверността на информацията. За много неща им вярвам повече от на лекарката ми, защото за нея съм природно чудо, а за тях - нещо нормално.
И ноистина постовете ти не са за тук.

# 250
Пък и в крайна сметка това е форум...
...И ноистина постовете ти не са за тук.

Понеже предпочиташ да не са истина ли?
Най-малко съм искала да споря "нъцки", просто се надявах, че поглеждайки настрани някой може да види нещо, което не е забелязал. А тези, които не виждат смисъл просто да спрат да ги дъвчат.

# 251
Не, мила! Ни най-малко не предпочитам да не са истина. Всъщност нищо не предпочитам. Само казвах, че не са за тази тема, дано не си разбрала, че не са за този форум. Нямах това предвид. Казала съм и в предния си пост - запази си ги за тогава, когато някой иска съвет, за да опровергаеш нещо..., но тази тема разисква съвсем различни неща.

# 252
  • Стара Загора
...просто се надявах, че поглеждайки настрани някой може да види нещо, което не е забелязал.

Добре де, но защо точно в тази тема  newsm78
Можеш спокойно да си пуснеш твоя, в която да разнищиш "негативните" страни на кърменето и "опасностите" свързани с него.

# 253
Аз да отбележа, че за да закърнее стомаха бебето трябва да не е яло нищо. А ко просто яде малко това няма как да стане. Явно проблемът на сестра ти е бил от друго естество.
В тези форуми никой не би те посъветвал да недохранваш детето си с месеци. Няколко дни най-много!
И всички са наясно, че има случаи в които не може да се кърми.
А какво общо имат примерите ти с раждането в ЮАР?  newsm78

# 254
...Внимавайте с употребата на думи като "винаги","никога" и т.н.
 по настояване на наша близка-педиатър, майка ми до третия месец не й е давала нищо освен кърма. Три месеца непрекъснат рев от глад, а...
.... Не че моята приятелка не ходи на лекар, но това е друга тема.
Кой и къде ги употребява? newsm78
Да! Лекарите често грешат! Точно ние няма да хукнем да ги защитаваме...  Wink
Не ми е ясно кой би си оставал детето непрекъснато да реве от глад при условие, че има алтернатива...

Общи условия

Активация на акаунт