маймунската тема

• 133 844
  • 974
  •   1
Отговори
# 255
Е добре. Попаднах случайно на темата и я прочетох, но наистина я прочетох. Реших, че малко информация, различна от тази с която разполагате, няма да навреди, а някога на някого може и да помогне. И без да сте запознати, започнахте да изказвате мнения, предположения, констатации, че и абсолютно неадекватно мнение от какво може да закърнее стомах. Ама никой не е всезнаещ, а още по-малко застрахован от беди. Така че, стискам ви палци да не ви причернее пред розовите очила някой ден.
Не се хабете да пишете, повече няма да ви досаждам.

# 256
Страхотна тема!!!
 smile3501 smile3501 smile3501
Съжалявам, че чак сега я открих..

# 257
Е добре. Попаднах случайно на темата и я прочетох, но наистина я прочетох. Реших, че малко информация, различна от тази с която разполагате, няма да навреди, а някога на някого може и да помогне. И без да сте запознати, започнахте да изказвате мнения, предположения, констатации, че и абсолютно неадекватно мнение от какво може да закърнее стомах. Ама никой не е всезнаещ, а още по-малко застрахован от беди. Така че, стискам ви палци да не ви причернее пред розовите очила някой ден.

То това за теб повече важи - без да си запозната с целия подфорум, с темите, които се обсъждат, почваш да раздаваш предупреждения и да стряскаш народонаселението с някакви трагични и много поучителни случки. Заповядай, сподели наблюденията си - но нека поне са на място, когато се дискутира именно кърменето, недаването на добавки и т.н. Без съмнение ще има полза за някого.

# 258
Е добре. Попаднах случайно на темата и я прочетох, но наистина я прочетох. Реших, че малко информация, различна от тази с която разполагате, няма да навреди, а някога на някого може и да помогне. ...
... Така че, стискам ви палци да не ви причернее пред розовите очила някой ден.
Не си мисли, 4е си само ти, която 4етеш наистина.
За мен разли4на информация е това, което ни предоставя Деси. Вси4ко друго е дъвкано и предъвкано. А за розовите о4ила, крайно време е да ги сложим.

# 259
Къде съм лапала мухите досега та не съм видяла тази тема?
Гледам маймунска тема и се чудя какво е това... а то какво било,толкова прекрасно,вълшебно...
И аз като други мами я изчетох на един дъх,доплакваше ми се на моменти,други ме разсмиваха и от снощи съм в едно приповдигнато настроение.
Деси супер е всичко,което си написала!!!
Обичам този форум Wink

# 260
Къде съм лапала мухите досега та не съм видяла тази тема?
Гледам маймунска тема и се чудя какво е това... а то какво било,толкова прекрасно,вълшебно...
И аз като други мами я изчетох на един дъх,доплакваше ми се на моменти,други ме разсмиваха и от снощи съм в едно приповдигнато настроение.
Деси супер е всичко,което си написала!!!
Обичам този форум Wink
И аз!  Two Hearts Two Hearts newsm76 txtloves Heart Heart Eyes
Извинявам се за офф-а ,ама тази тема още докато бях бременна ме накара да се влюбя във форума въобще.
Деси ,паметник ще ти вдигнем скоро май...  Mr. Green  tooth

# 261
невероятно наистина! иде ми да си разпечатам постингите на Деси и да си ги окача като паметки из къщи  Joy. както някой вече беше казал- открих цял един нов свят. благодаря за което!   bouquet

# 262
Страхотна ( и позитивна) темичка! Браво Деси!! Аз даже се чудя ти защо не се включи в темата, която пуснах за немедикаментозните и нетрадиционни методи за обезболяване. Опитвам се да пускам темички за позитивна настройка на майките и превеждам ( като съм по-добре) статийки. Ще е безкрайно полезно ако и ти се включиш и и пуснеш материалчета по въпроса!
Още веднъж поздравления!!! Чак сега я открих тази темичка за съжаление Simple Smile  bouquet

# 263
Страхотна ( и позитивна) темичка! Браво Деси!! Аз даже се чудя ти защо не се включи в темата, която пуснах за немедикаментозните и нетрадиционни методи за обезболяване. Опитвам се да пускам темички за позитивна настройка на майките и превеждам ( като съм по-добре) статийки. Ще е безкрайно полезно ако и ти се включиш и и пуснеш материалчета по въпроса!
Още веднъж поздравления!!! Чак сега я открих тази темичка за съжаление Simple Smile  bouquet
И аз сега я открих и то благодарение на препратен ми линк към една моя друга тема. А мама Деси така увлекателно разказва, че оставам с впечатление че съм асистирала раждането й. Hug Върна ме назад към приятните спомени от моето раждане, което е подобно на твоето (изключвам плажа, ненагласения багаж и мама която раздава команди на български в болницата  Grinning ).   bouquet

# 264
  Много интересна тема!

Четох, четох и реших и аз да ви споделя моите раждания, доно да са ви интересни:

С първото ми дете, бях прочела много книги и бях решила, че ще раждам без болка. Laughing като започнаха контракциите наистина бяха много слаби като при менструация и така цял ден аз си се разхождах, ходих при докторката ми и тя ми каза да не бързам да ходя в болницата. И така мина деня аз ядох, даже ми се прияде зелева салата и накарах свекито да ми направи. Не бях ходила на курсове обече се мъчех да дишам правилно и т.н. Около осем часа вечерта вече нашти не ме изтърпяхме и ме пратиха в болницата. И аз със бодра стъпка с усмивка на уста отивам да раждам, след познатите български процедури ме оставиха на едно легло и така.Накъде към 1 часа вече контракциите станаха много болезнени, дойде доки видя ме и каза че скоро няма да раждам и отиде да спи, в 3 и30ч аз вече виех от болки и болките бяха непрекъснати, дойде акушерката да ми се кара "много викаш" викам "МИ МНОГО МЕ боли" И тя ела да те видя. Бързо вика то излиза и така почнах да напъвам, когато аз реша след 30 мин имах бебе какот си беше кърваво , макар че аз нямах разкъсвания, ми го сложиха на корема и така му отрязаха пъпната връв. Като влязох да раждам наистина спря да ме боли.

С второто същата работа. В 7 ч вечерта почнаха едни контракции през 5 мин и като мензис. Сутринта отивам в болницата, доктора вика що не се разходиш и аз заведох Криси на гради , и си се прибрах. Така цял ден до 5 часа през това време бях започнала да кървя, акушерката каза че е от разкритието изчаках да стане време да взема детето от градина и тогава отидох в болницата, и след 1.3 мин родих, нямаше време за клизми и тем подобни. Контракциите пак си бяха много болезнени, е този път не виках. Самото раждане продължи 10мин без разкъсвания и др.

Та мисълта ми е, че можи би си до човек. Laughing

# 265
Деси, безкрайно много ти благодаря за вдъхновяващата тема, вчера я открих не знам как и не спрях да чета докато не я изчетох докрай и преразказах повечето ти постинги на мъжа ми. Той също е много добре настроен към всичко това. Честно казано ме е страх от раждането в България и няма как да не ме е страх като знам какъв ужас е в БГ болниците. дано само имам късмет да отида в последния момент (мечтата ми), че да не ми слагат клизми, системи и други подобни работи от които изпитвам паника. мисля че раждането наистина трябва да е прекрасно изживяване и дори и да има болка, тя да не е причинена от стреса от лекарите и грубото отношение на медицинския персонал. Нямам пари да си платя за лекар по избор и затова се страхувам, но дано ако не за първото, то за второто дете нещата започнат да се променят тук и ги няма тези презорвания от страна на медицинския персонал--да те режат когато няма нужда, да те натискат и други подобни глупости. Природата си знае своето, създадени сме така че да можем да раждаме. Още си спомням първия ми преглед при държавен лекар в началото на тази ми бременност--като ми вземаше секрет и беше много груб и ме заболя, той ми се скара--а как ще раждаш! После се опитваше да ме накара да съм го изберяла той да ме израждал... Мерси! Отчайват те от началото, а после да си спокоен като раждаш. Е как? Тепърва ще проучвам въпроса дали има по-добри условия за раждане в Пловдив, макар и да ме съмнява. категорично против съм изкуствената храна ама знам ли какво ще ме направят... Дано имам късмет и успея да наложа каквото искам... Стискайте ми палци! 

# 266
Деси, безкрайно много ти благодаря за вдъхновяващата тема, вчера я открих не знам как и не спрях да чета докато не я изчетох докрай и преразказах повечето ти постинги на мъжа ми. Той също е много добре настроен към всичко това. Честно казано ме е страх от раждането в България и няма как да не ме е страх като знам какъв ужас е в БГ болниците. дано само имам късмет да отида в последния момент (мечтата ми), че да не ми слагат клизми, системи и други подобни работи от които изпитвам паника. мисля че раждането наистина трябва да е прекрасно изживяване и дори и да има болка, тя да не е причинена от стреса от лекарите и грубото отношение на медицинския персонал. Нямам пари да си платя за лекар по избор и затова се страхувам, но дано ако не за първото, то за второто дете нещата започнат да се променят тук и ги няма тези презорвания от страна на медицинския персонал--да те режат когато няма нужда, да те натискат и други подобни глупости. Природата си знае своето, създадени сме така че да можем да раждаме. Още си спомням първия ми преглед при държавен лекар в началото на тази ми бременност--като ми вземаше секрет и беше много груб и ме заболя, той ми се скара--а как ще раждаш! После се опитваше да ме накара да съм го изберяла той да ме израждал... Мерси! Отчайват те от началото, а после да си спокоен като раждаш. Е как? Тепърва ще проучвам въпроса дали има по-добри условия за раждане в Пловдив, макар и да ме съмнява. категорично против съм изкуствената храна ама знам ли какво ще ме направят... Дано имам късмет и успея да наложа каквото искам... Стискайте ми палци! 
Галенце,майна ,няма късмет!  Wink  Настрой се още от сега ,че каквото кажеш това ще става ,иначе няма да успееш да ги надвиеш.  Hug
Това ще е твоето раждане ,на твоето дете.   Naughty
Съветвам те да намериш начин да вкараш таткото вътре ,за да може да ти защитава позициите ,тъй като понякога могат да спекулират с безпомощността ти. Е ,при мен не успяха де, ама аз бях готова направо да се бия ,ако нещо не стане по мойта.  Mr. Green
Също  така си бях направила списък какво искам и какво не искам по време на раждането си , но докторката ми беше много cool person , така че нямаше нужда да я убеждавам много много.С акушерката си противоречахме  доста повече ,тъй като се видяхме за пръв път по време на раждането. Но в крайна сметка ,тя си остана безгласна буква.
Много ще ти помогне ,ако успееш да си намериш предварително доктор и да знаеш ,че той ще те изражда и туй то.  Успех ти желая и ЛЕКО раждане! Пожелавам ти да бъде истински празник за теб ,както беше за мен.   bouquet   bouquet   bouquet

# 267
Да ви поздравя и аз за страхотната тема. Тези неща много ме вълнуват в момента и с мъжа ми ги коментираме често. Не знам дали аз съм му промила мозъка с моите идеи, но и той е напълно съгласен че в БГ болниците, лекарите провеждат "геноцид" и проявяват подсъдимо отношение към родилките в този толкова важен за тях момент. За абсурдните процедури много се изписа и няма да ги коментирам и аз. Надеждата ми е, че ще услея да си извоювам някои от "привилегиите", които са нормални неща според разказа на Деси. Стискайте палци всичко да е наред, защото единственото притеснение на нашия бъдещ татко е да не се обърка нещо и всички доктори да скочат срещу нас, че едва ли не, ние сме винови.

# 268
След всичко ,което прочетох до момента имам само 1 въпрос: Има ли възможност да се имигрира там в момента?
А вие с мъжа ти как го направихте(ако не е тайна,де)?

Проглуших ушите на мъжа ми заради тази тема! А кой само повтаря „99 лв. телефон”.  Joy  Вече имаме развитие от снощи ме пита, как се имигрира там!!!!
Искаме и ние да си гледаме децата по този начин.

Най-голямо впечатление му направи факта, че и съпругът на Деси е присъствал на раждането и нямало кръв. А после като маймунче на клона...Monkey

Поздрави и дано някой ден и в България нещата се нагласят добре...или документите и емигрирането да стане по - лесно. А тук който иска да стои...а ние с мъжа ми ще правим бебета в ЮАР

Последна редакция: пт, 28 юли 2006, 16:06 от истинска

# 269
Тук нещата стоят по същия начин, по който ги е описала Деси, а именно:

1. В болниците се ражда с помощта на акушерка, лекар се появява само при излизане на бебето; слагат апарати за следене на тоновете, мушкат системи, не дават да ядеш и пиеш, правят епизиотомии, цезарови сечения с повод и без повод. Да, имаш право да откажеш всички тези неща, но първескините обикновено са твърде уплашени и предпочитат да са в болница, с епидурал, с монитор и прочее. Държат те 48 часа след раждането, ако е вагинално.

2. В т. нар. родилни центрове (които са частни) раждането се счита не за болестно състояние, от което майката трябва да бъде избавена, а за нормален процес. Затова и атмосферата е като домашна - раждаш на практика в спалня, в която има и баня с джакузи. Ако си гладна - ядеш. Ако си жадна - пиеш. Сама си избираш позата - ако искаш ходи патешки и раждай; до теб винаги има акушер/ка, който/която само хваща бебето. Не те насилват, не те третират с досада, не кълцат, не шият, не бият упойки. Около 2 часа след раждането те пускат да си ходиш, а на следващият ден идва една от акушерките да види майка и бебе дали са добре и дали се справят. Дори редовните прегледи по време на бременността протичат по коренно различен начин в сравнение с тези в лекарски кабинет: отделят ти по час за първите 2 срещи и по половин за всяка следваща; можеш да се обадиш с въпроси по всяко време на денонощието.

Общи условия

Активация на акаунт