маймунската тема

• 133 871
  • 974
  •   1
Отговори
# 270
  • София
здравейте!
е, моето раждане не мина без рязване и забрана да ставам от леглото повече от час преди да родя... ноооо, едно от нещата, което ме държеше да не се паникьосам бе точно тази тема... да зная за естественото раждане!!!!!!!!!!!!
благодаря за което Wink

живи и здрави всички!!!
ще се радвам да чуя още нещо от отези страни далечни Wink

# 271
Bili-san, би ли разказала защо не ти даваха да ставаш и не успя ли да се пребориш? И за какво рязване говориш - епизиотомия ли?

# 272
  • София
здравей!
и двете неща се случиха по баналната причина - едно си баба знае, едно си баба бае!
ама как така ще се разхождаш, тук не се практикува така! непременно трябва да ти следим тонове и контракции...   аз като отидох, бях само с 1 см разкритие и те непрекъснато разправяха как има още сума ти време, контракциите щели да станат още по-силни, а аз не можех да ходя когато идваха! 
като ме включиха на тоновете разбраха че са доста силни и редовни контракциите, а като им казах че бебо излиза ,те - ооо спокойно ти само не напъвай - има време, обаче на третия път като извиках `мааамооо` - всички се събраха около леглото да ми се карат, само дето док ме провери по гадния си начин и каза ооо ама тя е права.....
слава богу от влизането в болницата до раждането минаха  само три часа,... исках да ида колкото може по-късно, за да не се налага следването на техните съвети... сега съжалявам единствено, че таткото не беше с нас, но болницата, която избрах не си и помисля за това..е това е бял кахър - бебето беше непрекъснато с мен!!!! още кат го родих и го сложиха на корема ми и се пробвахме да засуче - докато ме шият долу ( да епизиотомията). а после не сме се разделяли!!!! исках да сме заедно Simple Smile

живи и здрави Simple Smile

# 273
  • София
Bili-san, а коя е болницата?

# 274
Хайде към Африка,а????

# 275
  • София
Bili-san, а коя е болницата?

втора градска. избрахме я защото бебето може да е при теб от самото начало - макар че понякога трябва да си поискаш, щото някои от сестрите си мислят, че родилката трябва да почива без бебето си поне първата и втората нощ... на жената от съседното легло, която роди през деня, й дадоха лапето два часа след като дойде в стаята, а на втората нощ мина една от сестрите и го взе, за да си почивала майката, та тя после като се усети що й го взеха, отиде да си го вземе Wink
другото, което ми хареса там е че бях три дни с бебо, без никакви посетители в стаята (тъй като е забранено), а това ми е първо бебе и цялото ми съзнание бе насочено към него - суупер интересна връзка се получи - осъзнах я чак като се прибрах у дома и ни обкръжиха други хора...

живи и здрави!!!

# 276
другото, което ми хареса там е че бях три дни с бебо, без никакви посетители в стаята (тъй като е забранено), а това ми е първо бебе и цялото ми съзнание бе насочено към него - суупер интересна връзка се получи - осъзнах я чак като се прибрах у дома и ни обкръжиха други хора...

Интересен поглед върху нещата. Аз бях ядосана, че не мога да споделя радостта си с никого и че трябва да показвам беба през решетките на прозореца. Също и че ме лишиха от сутрешното ми кафе и че един ден си отгладувах (след раждането ме гонеше вълчи глад). По този повод май така и не можах да надскоча виждането си, че там след раждането е малко като в затвора. Надявах се да са го променили вече...

# 277
  Четох тази тема, доста преди да родя и си мечтаех да се включа и аз
с нашия най-хубав ден. Grinning Ако може, ще споделя.
  Аз хукнах към болницата при първия симптом, както ме бяха учили в
курса - изтекоха ми водите. Нито успях да се изкъпя (закъдето бях тръгнала),
нито се бях наспала (сутринта рано посрещахме майка ми), за капак се бях
наплюскала здраво на вечеря. Joy  Ама на кого да му пука, че да се роди
детето една седмица преди термина е в реда на нещата. Приеха ме мило,
облякох си тениската и зачакахме, защото нямах разкритие. Пратих мъжа ми
и майка ми да се наспят вкъщи, а мен ме сложиха да спя в една стая с друга
мама и бебенце, но аз не можех да спя от вълнение, а и колежката хъркаше
страшно. Mr. Green Разхождах се по коридора. По някое време усетих, че
контракциите се засилват и решиха да ме преместят в родилната зала.
Само че разкритието беше само 2 см и трябваше още да чакам. Разхождах се,
опитвах се да спя, но не ставаше. Към 5 сутринта вече не издържах на скуката
и се обадих на моите хора да идват. И така, все си мисля, че ако бяха останали
при мен, всичко щеше да стане по-бързо - когато дойдоха, се развеселих,
разприказвахме се, смяхме се, съпругът ми ме поддържаше да се връткам на
гимнастическата топка и след един час бебето беше вече навън. Отначало
исках да раждам седнала, но много ме боляха тазовите кости и не можех да седна,
както трябва, затова полегнах на една страна с надигната облегалка на леглото.
Благодаря на акушерката за безценната и помощ!   bouquet
  Гушнах си бебка и поседяхме в залата още час. Не искаше да суче, заспа. Grinning
  Най-хубавото нещо ме чакаше в стаята - постелиха специално за бебето
на моето легло и закриха с дебела кожа и чаршаф вдигащата се облегалка
от едната страна на леглото - за да може да спи ТО при мен! РАЗКОШ! Heart Eyes 3 дни
само се гушкахме, хранихме, целувахме, просто чудно.
  Ами, това е!  Hug

# 278
прочетох темата преди да родя...но!!! при мен не минаха нещата гладко....подобно на анна в. но с ужасни болки...оказа се ,че главата на бебчо е 36 см/ оптимума/ а моя таз бе малък...пищенето бе безкрайно,болката също...натъпкаха ме с успокоители и пак нищо...при раждането ми се разцепи клитора и към момента нямам никакво усещане при секс...ами това е! темата ми помогна единствено да се въргалям по пода без да ми кажат думичка акушерките...това помогна донякъде!

# 279
прочетох темата преди да родя...но!!! при мен не минаха нещата гладко....подобно на анна в. но с ужасни болки...оказа се ,че главата на бебчо е 36 см/ оптимума/ а моя таз бе малък...пищенето бе безкрайно,болката също...натъпкаха ме с успокоители и пак нищо...при раждането ми се разцепи клитора и към момента нямам никакво усещане при секс...ами това е! темата ми помогна единствено да се въргалям по пода без да ми кажат думичка акушерките...това помогна донякъде!

Много неприятно , че при теб са се стекли така нещата. Дано следвашия път да е по-добре ( ако искате разбира се още дечица) Praynig
Ти съветва ли се с лекар за пластика?
Моята девойка беше със 38.5 см глава  Laughing само за сравнение да ти кажа, аз мислех, че баткото с 35.5 е много, ама направо черно ми се видя  Laughing

# 280
тандури,ти нормално раждане ли имаше с тази глава 38 см?

# 281
тандури,ти нормално раждане ли имаше с тази глава 38 см?

Абсолютно Simple Smile Дори мога да ти пусна да видиш разказите ми за това Simple Smile
Само не оставай с впечатлението, че съм някоя едра булка  Joy Аз съм 157 висока, като раждах бях 65 кг. Ама голям зор беше, 40 минути напъвах, нямам епизиотомия и на 2 час бях като кон. Много по-бързо се възстанових от предното, когато бях с епизиотомия.

# 282
Здравейте,
искам да попитам някой знае ли дали и как може да се съхрани плацентата някак си и у нас - моята док-ка принципно е съгласна да ми я даде, но не знам как да я съхранявам, а и няма сигурност, че ще я заровя на място, където няма да се отсече дървото и това значи...сещате се.
???????

# 283
  • София
Какво значи това???
А ти защо си я искаш плацентата?
Просто ми е любопитно...

# 284
Лара, прочети първите няколко странички с разказите на [desi]....писах й на лични, но нея хич я няма...

Общи условия

Активация на акаунт