Алтернативна козметика - тема 2

• 64 788
  • 801
  •   1
Отговори
# 390
Clairette тези неща които разказваш за кокосовото масло са нормални,би трябвало като го държиш в ръце да се разтопява и после е нормално да се втвърди,според мен не го слагаи в микровълнова. Peace

tini-mini аз слагам понякога няколко капки етерично масло в дозатора за омекотител Peace

# 391
Clairette тези неща които разказваш за кокосовото масло са нормални,би трябвало като го държиш в ръце да се разтопява и после е нормално да се втвърди,според мен не го слагаи в микровълнова. Peace

Аз имам проблем с какаовото масло, не с кокосовото олио  Peace . Иначе кокосовото се държи точно както го обясняваш, но другото е бетон, нито мога да го изкарам от кутията, ако успея се рони и изобщо не се размеква в ръцете ми, за мазане и дума не може да става.

# 392
Аз бих го разтопила на водна баня и бих прибавила, примерно зехтинов билков извлек или друг вид масло. Поне така направих с кокосовото, което също си е доста твърдо. Бях си направила смеска с царевично нишесте и сода, но беше трудно да го ползвам - трябваше с нокти да дълбая. Но като добавих мъничко зехтин веднага стана по-кашаво и на по-хладно (в коридора го държа) се сгъсти много по-малко, т.е. се използва вече лесно. Зехтинът съвсем малко е "изплувал" отгоре (като малка локвичка в единия край) - подобно на сусамов тахан, примерно.  Laughing
tini-mini аз слагам понякога няколко капки етерично масло в дозатора за омекотител Peace
Как? Директно капиш или в малко водичка? Всъщност, предполагам, че там като мине водата, ще обере етеричното масло - нали минава вода оттам?  newsm78  Не съм шпионирала принципа.  Laughing

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 02:43 от desi_sunshine

# 393
Как съхранявате растителните масла/олиа ,когато са неупотребявани и когато са употребявани.
Аз да си питам пак.Питам предимно за бадемово,сусамово...
Чудя се дали да го държа в хладилник newsm78 още преди да го отворя или може и просто на тъмно и хладно...
 newsm78 след отваряне задължително в хладилник ли трябва?

# 394
Цитат
Аз имам проблем с какаовото масло, не с кокосовото олио  Peace .
Clairette извинявай не съм разбрала  Blush снощи късно четох и не съм доразбрала Blush
desi_sunshine да директно в дозатора капя,без да разреждам водата,после отмива Peace

# 395
Bergkristall, какво точно масло слагаш? И не оставя ли мазни следи почекмеджето на пералнята?
Кюбит, благодаря за таблицата.   bouquet

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 11:16 от tini-mini

# 396
Цитат
Bergkristall, какво точно масло слагаш? И не оставя ли мазни следи почекмеджето на пералнята?
tini-mini нормално етерично масло слагам,не съм забелязала да ми оставя мазни следи.

# 397
...Аз имам проблем с какаовото масло, не с кокосовото олио  Peace . Иначе кокосовото се държи точно както го обясняваш, но другото е бетон, нито мога да го изкарам от кутията, ако успея се рони и изобщо не се размеква в ръцете ми, за мазане и дума не може да става.
                            Преди години ползвах какаово масло, съвсем леко е по-твърдо от вазелин примерно, а по-меко от балсам за устни на Нивея. Но на твърдо не съм попадала. Не знам на какво може да се дължи проблема, но дано се оправи по начина по-горе  Peace.

# 398
Клер, чак сега те чета.
Какаовото масло има ниска темп. на топене - 35 градуса - и би трябвало, ако е читаво да се разтопи в ръцете ти (също като кокосовото). На стайна температура трябва да е твърдо!
Извинявай за любопитството - ти за каква цел го искаш и коя марка си купила? Аз си търся някакво органично и чисто, но не искам да е на Палмър'с, че тяхното е с един прекрасен рейтинг.  Sick Отслабнах доста и ми се появиха стреч маркс на дупето.  Tired Имам хубаво масло от ший, но то не помага в случая.

# 399
Кюбит, това е мойто http://www.nowfoods.com/Products/PersonalCare/M003275.htm . Ужасно е твърдо, дори с лъжица и голям натиск не мога да го изкарам, рони се и е доста по-твърдо от кокосовото масло. Мирише супер  Crazy . Аз си купих кокосово и какаово, трябва ми нещо слънцезащитно, че нали ще пътувам и не бях сигурна в магазина кое от двете, а знам че и двете са добри за кожата така че си ги взех. Доколкото разбирам кокосовото е слънцезащитното. Взех си и този уж безвреден сънскрийн http://www.soleousa.com/#app=f8f5&e96f-selectedIndex=1&9 … 6-selectedIndex=1 , ще докладвам за него, дано се окаже читав  Peace Peace

# 400
Клер, направо ме отказваш да си търся какаово масло.  Confused На това пише, скуп аут и т.н., ако явно изваждането е проблем...  newsm78
Линкът за санскрийна не е читав, не го виждам.

# 401
Аз го видях от втория път. Много добре ми се стори. А детски продукти дали има на тази марка? Само, че не зная тук как ще го намеря.

# 402
Момичета никоя от вас ли не може да ми каже как се съхраняват растителните масла и олиа?

# 403
Здравейте, аз съм в търсене на полу-безвредни гримове (май загърбих романтичната мечта за напълно безвредна декоративна козметика Rolling Eyes ) и по този повод ще дам линк за домашно приготвена спирала:
http://www.ehow.com/how_4608159_make-homemade-mascara.html

# 404
Лилу, и аз съм на път да се откажа от безвредната декоративна козметика, т.е. не откривам такава... И затова се върнах на ширпотребата - два пъти по евтина е, а разликите в съдържанието са нищожни...Само количествата намалих драстично...

Да споделя сега моите впечатления от сухшя шампоан - особен е за ползване, пяна не прави, което много заблуждава за крайния резултат, но измива доста добре. Моята коса обаче не го понесе толкова добре - стана много суха, без блясък, като метла, и имам чувството че не е съвсем чиста, все едно съм била в прашна буря... Ще видим колко време ще издържи в приличен вид. С ширпотребата изкарва 5 дни...

Общи условия

Активация на акаунт