Алтернативна козметика - тема 2

• 64 792
  • 801
  •   1
Отговори
# 375
Рецептата със свинската мас е следната: 500гр свинска мас се сгорещява и се добавят четири шепи невен и се пърже няколко минути. Разбърква се и се сваля от котлона.Съдът се покрива и се оставя един ден да престои.На следващия ден сместа леко се затопля после се прецежда и се изсипва в стъклено бурканче. Може би ще го направя не на водна баня,защото така или иначе кокосовото масло ще трябва няколко минути да се пърже с невена.

# 376
Здравейте и на вас. Дано темата е още активна и въпросът ми си намери мястото в нея. Дали някой може да ме посъветва относно новия експеримент, който възнамерявам да опитам - мога ли да смеся глицерин с етерични масла, което  да използвам като подхранващ и ароматизиращ разтвор без отмиване за косата си без да се налага да ги смесвам с базови масла, тъй като много омазняват косата? Благодаря предварително Simple Smile

# 377
escape86, според мен е по-добре да разредиш глицерина - с вода или някакъв билков извлек. Иначе не виждам проблем да се смеси с етерично масло Peace

# 378
Норчи, много добри комбинации Peace Heart Eyes

За маслото с невен- моето е в бадемово олио (две шишенца на Икаров) с 6-7 дребни цвята невен, нарязах го с ножица. Стоя три дни само и прецедих добре. Hug Първия път не послушах, като ми казаха за трите дни и го държах 14, в зехтин. Стана, обаче миришеше УЖАСНО. Confusedи го изхвърлих. Втория път го оставих една седмица, после многократно прецеждах и пак понамирисваше, ползвах го все пак.
Ефектът от него е страхотен при чувствителна кожа- на дъщеря ми това е нещото, което помага най-много, тя прави дерматити и кожата и изпръхва от какво ли не. Дерматолог и изписва мазила с променлив успех. Маслото с невен помага най-много.
На моята слънчева алергия също.

Ето малко и от мен за етеричните масла:
На 50 мл. базово слагам 10 до 17 капки етерични. Чела съм за до 25 капки етерични, но на мен ми идват повече, пък и зависи от капкомера Grinning
За бременни, опасността, мисля е от предозиране, и някои от стимулиращите да не предизвикат контракции... newsm78 Обикновено като сме бременни сме много чувствителни към аромати. На мен ми прилошаваше от парфюми, които преди ми бяха любими. Харесвах и си търсех да си душа естествени аромати на плодове и някои подправки, които всъщност са етерични масла , та въпроса май е в дозата пак...

Дезодорант съм си правила от:
50 мл. олио от гроздови семена( като по-леко базово)
и етерични
5 капки от бял равнец
4 капки здравецово
3 капки исоп
2 капки лимон
2 к. хвойна( не винаги)

Етеричните масла по принцип имат антисептично действие, забавят развитието на бактериите, които причиняват разлагането на потта, което е причина за миризмата и. Мисля да пробвам като базово масло за дезодорант масло от жожоба.
Маслото от жожоба е уникално, всъщност то е течен восък. Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с висши алкохоли. Практически не гранясваИма добра попиваемост във всички видове кожа, вкл. мазна.Съсдава върху  кожата предпазен, подхранващ филм,без да пречи на жизнените и функции.Не предизвиква никакво дразнене и алергична реакция, затова често се използва в козметика за почистване на кожата, особено около очите.Добавено към готови козметични продукти значително увеличава срока им на годност.

# 379
Някой има ли впечатления от  http://www.brevoil.com/bg/about.php и  http://www.wellnessstyle.bg/innerAirProduct.php?catId=97

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 10:01 от nor4y

# 380
escape86, според мен е по-добре да разредиш глицерина - с вода или някакъв билков извлек. Иначе не виждам проблем да се смеси с етерично масло Peace

Много благодаря за съвета Grinning

# 381
Здравейте! Преди време попитах тук каква пудра и/или фон дьо тен ползвате. Получих съвет за минерална козметика. Потърсих и намерих продукти на Lumene, представени като минерални, без талк и позволяващи на кожата да диша. Харесах си една пудра с арктически аметист, в състава няма талк, но има метил-, бутил- и изобутил- парабени. Та включвам се пак с молба да споделите конкретни марки, които ползвате и са по-малко вредни или безвредни. Успешен ден!

# 382
Момичета, не съм ви доизчела последните 1-2 страници, но исках да питам - обувките да ги почиствам директно с парафиновото олио, нали -  не е нужно с вода преди това, самото олио си почиства, ако има кал и т.н.?
А също и да ви питам - имате ли представа дали рициновото масло мога да го употребя в козметичен крем за лице - за мазна кожа? Не е ли много тежко (поне така каза аптекарката днес като се поинтересувах за него, но, да си призная, не разбрах какво има предвид всъщност  Blush)? Не ми е останало време да се поровя в гугъла за него. Всъщност бях наотворила линкове, но не ми остана време да ги прочета и малката междувременно изключила лаптопа. Доколкото успях да погледна става за мазна кожа за лице и коса най-вече май, но това бяха разни маски, а за крем не можах да придобия впечатление дали е подходящо.  newsm78
А етеричните масла - мислех, че са опасни за бременни заради плода, нали са опасни по принцип за децата до определена възраст, с някои много малки изключения - ако не се лъжа чаеното дърво няма проблем, за други не се сещам в момента.

# 383
Обмислям да си забъркам нещо като тоник за около очите и за лицето, от какво бихте ме посаветвали да го направя?
Рициновото масло си е тежко в буквалния смисъл - много е гъсто с тежка миризма. Ползвах го миналата зима за маслена баня, както и за маски за коса. Трудно се измива и не мисля че е подходящо за крем.

# 384
Как съхранявате растителните масла/олиа ,когато са неупотребявани и когато са употребявани.

# 385
Моля дайте ми съвет какво мога да ползвам за ароматизиране на прането. Омекотетители отдавна не ползвам. Може би нещо от етеричните масла?  Thinking

# 386
Моля дайте ми съвет какво мога да ползвам за ароматизиране на прането. Омекотетители отдавна не ползвам. Може би нещо от етеричните масла?  Thinking
                             Харесвам етеричното масло от портокал. Има го и на цена 2.50 лв.

Повечето етерични масла контрахират матката и затова трябва стриктно да се избягват. Но пък някои се ползват точно за това при раждане, или поне аз така разбрах от сайта на... сайта на... зачатие беше май? Ей сега ще погледна.

# 387
...сайта на... зачатие беше май?...
                            Не е зачатие, вероятно е биберонбг, но цял ден не мога да го отворя и да пусна линк към табличката. Там има табличка за всяка билка и евентуалните и негативи.  В някои случаи билките са ок, но маслата - не.

# 388
# 389
Някой има ли опит с какаово масло? Купих си онзи ден, отварям го -на камък ooooh! , по-точно нещо като бучици, абсолютно невъзможно за мазане  Rolling Eyes . Върнах го в магазина, едвам си намерих друга кутия в друг магазин имаше само от същата марка. Отварям го в нас- същата работа-твърдно на бучки. Реших да се пробвам да го разтопя в микровълновата...доста трудно но се разтопи-директно течно стана. Откачих, но реших, че и така ще става за ползване. На следващия ден отварям кутията- от течно пак на камък беше станало, държах го на стайна температура.
Аз ли бъркам нещо...или съм случила на кофти партида? Ако го разтопя пак до течно и смеся с нещо дали ще успея да постигна кремообразна консистенция?

Общи условия

Активация на акаунт