Как да установим аномалии и заболявания на плода - 1

• 97 385
  • 474
  •   1
Отговори
# 15
Имам вече първите непълни резултати от амниоцентезата. Няма Даун и няма тризомия не знам коя си.  Heart Eyes
Още няма резултати за пола, но аз си знам, че ще е момиченце.  Simple Smile
Останалото в сряда след празниците... надявам се.

# 16
  • София
Супер ДеймHug

Много се радвам за теб и бебечето!  Party

# 17
 newsm10 браво Dame ,четях за твоите притеснения и се радвам ,че всичко е ок Hug

# 18
  • Пловдив
Dame - честито мила, от тук насетне само положителни емоции   bouquet Hug

# 19
Здравейте момичета,

сега точно си гледам резултатите от БХС от интернет, ако разбирам правилно, може да се каже, че са добри, въпреки това смятам да си направя една консулнация със специалист другата седмица, но ви моля и вие да коментирате, специално за Даун ми е въпрсоса:

Резултат за бременната жена : 1 от 1000
Информация за консултиращия лекар: Биохимичен риск 1 от 2900, възрастов риск 1 от 1200

Някой знае ли защо са два резултата?
Предварително благодаря.

# 20
mamaalabala   не знам защо са два но ми изгреждат добре,аз днес ще ходя при моя доктор изследването ми е при него,и ако и на мен пише 2 резултата ще ти кажа утре кое да гледаш,ама най добре е да се консултираш с доктор

# 21
  • Пловдив
mamaalabala това си е стандартно, за лекаря се набляга на оцеката от биохимичния риск, а за майката се дава цялата средна стойнот. важното е едно - резултатите ти са добри, при такива не пращат на амнио.

# 22
Мерси за отговорите, това което все още ме притеснява е , че резултатът от ранната фетална морфология ми показа между 2,2 мм и 3 мм НТ /аз нещо не разбрах резултатът/ и 1 : 163 риск от Даун от граница 1 :747. Все пак малко се поуспокоих и ще си направя консултация другата седмица.

# 23
Dame,чудесна новина HugЛека бременност до края и на финала живо и здраво бебче Laughing
mamaalabala,резултата ти е добър,но консулт със специалист никога не е излишен.

# 24
  • Варна
Честито Dame , дано сега и момиченцето да ти се потвърди  от втория резултат Peace

# 25
Здравейте!

Моите резултати от БХС в 13 седмица са следните:

вашият риск за болест на даун е определен на 1 от 1200
в Информацията за консултиращият лекар:
биохимичен риск за болест на даун (т21) 1 от 190
възрастовият риск за болест на даун (т21) 1 от 900

Притеснява ме биохимичният риск 1 от 190 и високото ниво на човешкия хормон "бета хорионгонадотропин" = 143 при максимун 92. Утре ще ми ги разтълкува генетик, но някой знае ли нещо повече. На какво може да се дължи повишеното ниво на хормона и какво може да предизвика.  Confused

# 26
  • Пловдив
Здравейте!

Моите резултати от БХС в 13 седмица са следните:

вашият риск за болест на даун е определен на 1 от 1200
в Информацията за консултиращият лекар:
биохимичен риск за болест на даун (т21) 1 от 190
възрастовият риск за болест на даун (т21) 1 от 900

Притеснява ме биохимичният риск 1 от 190 и високото ниво на човешкия хормон "бета хорионгонадотропин" = 143 при максимун 92. Утре ще ми ги разтълкува генетик, но някой знае ли нещо повече. На какво може да се дължи повишеното ниво на хормона и какво може да предизвика.  Confused

такааа - моя риск беше 1:54 заради висок бета хорионгонадотропин, но не колкото при теб, а 7 пъти над нормата. Виж темата - опасна ли е амниоцентезата - там ще видиш всичко, което сме писали по въпроса и само мога да ти кажа да се успокоиш. Аз направих и амнио  и всичко беше наред. този хормон за това го дават в такива широки граници ми каза генетичката, защото бил много индивидуален и някои можело да не влизат в тези интервали (като нас). От къде идва - отговора им беше - от мен, от някоя жлеза, яйчник,... не ми стана много ясно. Всичко ще е наред  Hug

# 27
  • Sofia
Не знам защо влезнах да чета в тази тема, може би защото и мен много ме беше страх  Rolling Eyes
Мамаалабала, искам да те успокоя малко, когато ходих на ранна ФМ в 14 г.с. (а не в 13, защото нямаше часове), НТ също ми беше 3 мм. Много се бях шашнала, но докторката ми каза, че е нормално, тъй като съм пресрочила с цяла седмица, съответно и не е много надеждно изследването вече. После ми излезе БХС-то и там всичко си беше наред, след това си правих и ФМ в 22 г.с. и т.н.
Така че, споко! Резултатът от БХС ти е много хубав Simple Smile Всичко ще е наред!!! Отиди си на една консултация да те успокоят и си гледай спокойствието, че това е най-важното от всичко! Успех и сладко бебче на финала!

# 28
И аз съм много притеснена от този бета-хорионгонадотропин  177.5 е при мен,доктора дори го е подчертала с маркер и каза 4е я притеснява...

Посъветва ме да си направя втори скрининг 14-19 седмица,но аз не знам дали има смисъл нали тои има по малко проценти,и ми се иска да направя амниоцентеза.Трябва ли да ме е страх от това изледване?

# 29
yanin4eto, аз се реших да правя амнио, повече се притеснявам, отколкото да ме е страх, но това, което е важно за него е да не те е страх, така поне разбрах от инфото в сайта на НГЛ. Прочети информацията там и тук има една тема, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392439.0 , там много момичета са споделили опита си, пожелавам ти успех...

Общи условия

Активация на акаунт