Две малки деца останаха пълни сираци

• 8 756
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте!
Никога не съм писала във форуми и използвам регистрацията на една приятелка в „БГ мама”.

Искам да се обърна с огромна благодарност от мое име и името на семейството ми, майка ми  и баща ми към всички, които бяха и продължават да са до нас и ни подкрепят през цялото време, в което ни се случва тази трагедия. Първо разболяването на Тошко от рак, после смъртта на сестра ми при катастрофа и накрая неговата кончина. Моля се да се спре тази поредица от трагични събития в моето семейство, че болката и мъката е непоносима.
През тези месеци разбрах, че Тошко и Светла имат невероятни колеги и приятели, които не ни оставиха сами в тази трагедия. Благодаря и на всички, които са съпричастни и ни изказват съболезнования за загубата и помагат кой с каквото може. Това  ми показа, че има още много добри хора на този свят.
Децата им Део и Били са много малки и ще помнят за родителите си това, което ние им разкажем. Събирам им всички материали, които публикуват приятелите на Тошко и Светла в интернет, за да знаят децата колко много хора са обичали и уважавали техния баща и тяхната майка. Ще се постарая да събера и съхраня всички снимки на Светла и Тошко от всичките им приятели.
Не знам как ще се справим финансово. Сигурно няма да е лесно и няма да мога да изпълня всяко детско желание, но това което никога няма да им липсва е любовта. Ще бъдат отгледани с много любов и нежност и ще се опитаме да не им липсва много силно майчината и бащината им любов. От тук нататък животът ми ще е посветен освен на отглеждането на моето дете и на отглеждането на любимите ми племенници.
Никога няма да забравя последните думи на сестра ми в болницата и как се молеше да и помогнем. За съжаление не можах да я спася, а само гледах как си отива, но мога да отгледам и възпитам децата и с любов. Това беше и последното желание на Тошко.
Само дано да сме живи и здрави, защото тази трагедия ме научи, че „утре” не съществува, има само „днес”.
Обичайте хората до вас и се радвайте на моментите прекарани с тях, защото утре може да ги няма! Всичко друго е без значение!

Още веднъж благодаря на всички колеги на Светла и Тошко, на всички спортисти от клубовете по таекуон-до и от другите спортове, които предприеха и тази кампания за събиране на помощи за децата, на всички които помагат кой с каквото има възможност, на всичките им приятели и на всички, който написаха такива мили думи за тях във форумите!

С благодарност: Мария

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 12:17 от мама Гали

# 31
Много майки питат за рожденните дни на децата. Деян е роден на 09.02.2004 г., а Биляна на 04.04.2008 г.

# 32
Много съжалявам за трагедията, сполетяла това семейство. Бог да упокои душите на починалите и да дава кураж на живите по трудния път, който им предстои  Sad
Момичета, искам да се обърна към всички с една молба. Нека не затрупваме семейството с носените дрехи на децата си. Който каквото може-по 10, по 20 лв., нека да изпратим по сметката пък близките на децата да преценят от какво имат нужда и да им го купят. Аз лично така смятам, че е най-правилно, не познавам дечицата и едва ли ще знам какво да им купя по-добре от тяхната леля или от баба им  Peace

# 33
Ужасна трагедия! newsm45 Бог да ги пази малките дечица и с ,каквото можем да помагаме,мили мами! Praynig

# 34
  • Сред обкръжението
Много съжалявам за тази трагедия! Животът е несправедлив! Понеже не знам с какво друго да помогна, освен финансово - ще се постарая да споделя със всички близки около мен и който с каквото може да помогне.

Моля ви, пишете от какво имат нужда двете малки ангелчета
 Praynig Praynig

# 35
# 36
Моля ви, не изпращайте носени дрехи!
Засега мисля, че има средства по сметките за да се облекат и обуят децата с няколко нови комплекта дрехи и обувки!
Снаха ми е препратила сметките на всичките си приятели  в Лондон и по света!
Аз ще внасям всеки месец, така че пари ще има, но доколко това ще е достатъчно.Мъката тепърва ще започва за милите дечица!

# 37
Нашите искрени съболезнования на роднините! От всички майки от  групата на Део в ЦДГ "Пролет".
Ще помогнем с каквото можем всички. Пожелаваме на тези сладки дечица много, много обич. Обичаме ги!

# 38
Съболезнования на семействата на Светлето и Тошко. Позхавах ги, невероятни хора, а децата им са направо ангелчета!
Сигурна съм, че всяко левче ще е в помощ.

# 39
 Благодаря на Avgusta , че ми изпрати снимки на децата  Hug  bouquet Реших да видите и вие дечицата   bouquet

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 13:26 от Хера

# 40
Ани, децата са прекрасни.

# 41
  • София
Милички невинни душички! Hug

# 42
Адрес няма как да ви бъде даден в темата. Визирах вече по-горе, защо. Регистрирайте се и се свържете на лични с Ani_Ani.

# 43
  • на правилното място, в точното време
здравейте случайно попаднахме на темата с моятя колежка работим в агенцията за защита на детете в София искаме да ги посетим дечицата на място за да ги включим в нашата програма за подпомагане на Европейския съюз оставете ни адрес за да помогнем реално на децата целувки на дечицата от кака Мими и Зоя.

newsm78 Служител на ДАЗД не знае правилното име на учреждението, където работи. Бихте ли дали повече подробности по коя точно Програма на Европийския съюз искате да включите децата?

# 44
Здравейте искаме да отидем при децата и  да им помогнем но никаде не виждаме адрес само някаква пощенска кутия и банкови сметки  много е съмнително че става въпрос само за пари човешката помощ не се измерва само в банкови сметки... НЕ ИЗПРАЩАЙТЕ ПО БАНКОВИ СМЕТКИ ПАРИ МНОГО ЧЕСТО СА НА ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА  Отидете на място при хората ако ги има и им помогнете с каквото можете...
Естествено ,че няма да сложа адреса им на видно място именно заради такива нагли доброжелатели като вас, които даже от тази трагедия нямат срам да пишат подобни простотии..Много от хората които писаха в темата  познават починалите им родители , но явно вие не сте си направили и труда даже да прочетете.Нини е права ,че е недопустимо да се ходи при децата в колона все едно  са в зоопарк...Баба им ,дядо им и леля им ще преценят с изпратените пари от хората какво да им купят , не вие да им казвате какво да се прави..Айде моля ви се ,аман от такива като вас , форума заприлича вече на кошер с новодошли откачалки

Общи условия

Активация на акаунт