Никога не съм писала във форуми и използвам регистрацията на една приятелка в „БГ мама”.
Искам да се обърна с огромна благодарност от мое име и името на семейството ми, майка ми и баща ми към всички, които бяха и продължават да са до нас и ни подкрепят през цялото време, в което ни се случва тази трагедия. Първо разболяването на Тошко от рак, после смъртта на сестра ми при катастрофа и накрая неговата кончина. Моля се да се спре тази поредица от трагични събития в моето семейство, че болката и мъката е непоносима.
През тези месеци разбрах, че Тошко и Светла имат невероятни колеги и приятели, които не ни оставиха сами в тази трагедия. Благодаря и на всички, които са съпричастни и ни изказват съболезнования за загубата и помагат кой с каквото може. Това ми показа, че има още много добри хора на този свят.
Децата им Део и Били са много малки и ще помнят за родителите си това, което ние им разкажем. Събирам им всички материали, които публикуват приятелите на Тошко и Светла в интернет, за да знаят децата колко много хора са обичали и уважавали техния баща и тяхната майка. Ще се постарая да събера и съхраня всички снимки на Светла и Тошко от всичките им приятели.
Не знам как ще се справим финансово. Сигурно няма да е лесно и няма да мога да изпълня всяко детско желание, но това което никога няма да им липсва е любовта. Ще бъдат отгледани с много любов и нежност и ще се опитаме да не им липсва много силно майчината и бащината им любов. От тук нататък животът ми ще е посветен освен на отглеждането на моето дете и на отглеждането на любимите ми племенници.
Никога няма да забравя последните думи на сестра ми в болницата и как се молеше да и помогнем. За съжаление не можах да я спася, а само гледах как си отива, но мога да отгледам и възпитам децата и с любов. Това беше и последното желание на Тошко.
Само дано да сме живи и здрави, защото тази трагедия ме научи, че „утре” не съществува, има само „днес”.
Обичайте хората до вас и се радвайте на моментите прекарани с тях, защото утре може да ги няма! Всичко друго е без значение!
Още веднъж благодаря на всички колеги на Светла и Тошко, на всички спортисти от клубовете по таекуон-до и от другите спортове, които предприеха и тази кампания за събиране на помощи за децата, на всички които помагат кой с каквото има възможност, на всичките им приятели и на всички, който написаха такива мили думи за тях във форумите!
С благодарност: Мария

Бог да ги пази малките дечица и с ,каквото можем да помагаме,мили мами!
Реших да видите и вие дечицата
Служител на ДАЗД не знае правилното име на учреждението, където работи. Бихте ли дали повече подробности по коя точно Програма на Европийския съюз искате да включите децата?