Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 40 942
  • 808
  •   1
Отговори
# 480
  • Дивия Северозапад
easy, аз също мн се притеснявах как ще стане номера без ваксини, но ето , че нямахме никакъв проблем. Аз буквално на шега и по точно за да видя какво ще кажат като няма ваксини го записах на ясла. Щях да започвам работа, но така и нестана и сега все още съм си вкъщи. Да, обаче малкия е влюбен в яслата и за това реших да ходи. Пък, ако някой ден ми направят проблем за ваксините ще си го гледам и това е. Иначе неговите и двете г-жи са младички и мн готини и си мисля, че ако беше в другата група, където са 2 доста възрастни нямаше да го вземат. Исках да ти кажа да не се притесняваш и да не го мислиш толкова. Като му дойде времето каквото стане.  Peace

Само две ваксини ли му липсват, защото при нас липсват всичките. Педиатърката не ме е карала да подписвам отказ, при срещите ни с нея вече не говорим за това, жената ме моли да водя детето на консултации, защото в началото като се опита да упражни някакъв натиск, аз започнах да не водя малкия на консултация .... не знам докъде ще доведе всичко това.

# 481
Петлето, да за съжаление, късно взех да се интересувам и за това само тези 2 му липсват.  Peace И мен не ме е карал ЛЛ да подписвам нищо. На консултации също не го водя и спрях да го водя отдавна. Ходим само за бележки за яслата.  Laughing

# 482
Пентаксим кога става задължителна ваксина?
От 2010 г. - справка

# 483
На мен ми е любопитно друго: защо голяма част от народа казва грип като грип; няма да слагам ваксина; не вярвам в ефективността и, не сега само срещу нашумелия свински грип, ами като цяло срещу грипа; вярват, че се спекулира и че е трик на фармацевтичните компании...Та защо не се съмняват и в останалите ваксини, защо така безрезервно вярват, че има полза от тях и стриктно имунизират децата си; защо не си кажат, примерно, шарка като шарка. Питала съм ваксиниращи и смислен отговор не съм получила.
Има един лаф, това, което е настинка през пролетта е грип през есента.  Wink
Тези, които поставят ваксините са или конски паци или безскруполни нагълци. Отговор няма как да получиш.
Относно маските, не мога да се съглася с вас. Но всяка маска има своето предназначение. За свинският грип, например пролетта в щатите и Мексико казваха, че трябва да са #4, другите не стават (и това не по масмедиите).
Някой може ли да посочи, къде в Европейският съюз като закон (с линк), ваксините не са задължителни. Ако всеки от нас има този документ, може да го представя при необходимост и така няма да имаме проблеми пред тези, които изискват ваксини. Нали сме в Европейският съюз и нашите закони са подчинени на техните! Разбира се работата с петицията не бива да спира, а видях в интернет няколко, би трябвало да се обединят

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 13:44 от Camino

# 484
Camino, проблемът със задължителните ваксини е следният - в т.нар. Конвенция за правата на човека и биомедицината е записано, че за всяка медицинска интервенция е необходимо съгласие на лицето и то свободно може да откаже такава. Тази конвенция е ратифицирана от България, но Законът за здравето не е променен в частта за ваксинациите съобразно нея и те си остават задължителна медицинска интервенция.

Тези, които изискват поставени задължителни ваксини, са детските ясли и градини. Техните директори и служители работят с българското законодателство и в този смисъл хората не са виновни, че законът не е адаптиран към конвенцията. И да им размахваш конвенции и харти най-вероятно няма никакво значение за тях. Ако тръгнеш да ги съдиш за отказан прием на това основание ще спечелиш делото, но ще загубиш много време, средства и нерви. И когато го спечелиш, най-вероятно детето ти вече ще е станало ученик.

Ето затова е Петицията - за да се промени бг законодателство в съответствие с международните договори, които Бг е подписала и да се спазват правата на хората.

# 485
  • в матрицата
Grace,  страхотно си синтезирала проблема със задължителния характер на ваксините   bouquet

# 486
teddy, благодаря за успокоението   bouquet

# 487
На мен ми е любопитно друго: защо голяма част от народа казва грип като грип; няма да слагам ваксина; не вярвам в ефективността и, не сега само срещу нашумелия свински грип, ами като цяло срещу грипа; вярват, че се спекулира и че е трик на фармацевтичните компании...Та защо не се съмняват и в останалите ваксини, защо така безрезервно вярват, че има полза от тях и стриктно имунизират децата си; защо не си кажат, примерно, шарка като шарка. Питала съм ваксиниращи и смислен отговор не съм получила.
Имам приятелка ,която е вегитарианка ,занимава се с йога и въпреки това ми сподели ,че чела книга ,в която пишело ,че ваксините могът да причинят редица заболявания като алцхаймер ,аутизъм и т.н.И въпреки това ,тя предпочита да си зарови главата в пясъка ,защото по-вече се страхува от самите болести.Посъветвах я да прочете повече за самите болести ,както и за Германската Нова Медицина ,защото именно това на мен ми помогна в избора ми да не ваксинирам детето си.

Преди няколко месеца и тук беше голяма психоза около свинския грип,съобщиха за две бременни жени ,починали от свинския грип.Но дали ,защото ваксината струва окло 200 лв. ,и доста хора немогат да си го позволят ,дали защото дойде лятото ,но масовата психоза отшумя.На дневен ред е епидемията от морбили .Заболяли няколко затворника и епидемията е вече на лице.

# 488
.Заболяли няколко затворника и епидемията е вече на лице.
Ето това ми е интересно - как са заболели затворници? Нали нямат достъп до външния свят, а и най-вероятно са ваксинирани...има ли официално обяснение?

# 489
  • в матрицата
Ето това ми е интересно - как са заболели затворници? Нали нямат достъп до външния свят, а и най-вероятно са ваксинирани...има ли официално обяснение?
Е, все пак нали надзирателите им живеят във външния свят...не са чак толкова изолирани, едва ли е от ваксина в случая....

# 490

Някой може ли да посочи, къде в Европейският съюз като закон (с линк), ваксините не са задължителни.
Ето тук можеш да прочетеш синтезирано как седи въпроса с ваксинациите по света:
Линк към законите можеш да потърсиш и сама, ако знаеш езика на съответната държава.  Wink

# 491
Агнешка ,нали знаеш ,че съвременната медицина не дава обяснение кой как се разболял и защо .Те просто констатират болеста .В репортажа който гледах нямаше обяснение как се се разболяли ,обявиха ,че има епидемия.
Всъщност ето една статия ,която изнамерих току що http://www.pretorianews.co.za/index.php?fArticleId=5220018
Или се изпробва нова ваксина ,или някой затворник е решил да си отложи делото си .

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 20:02 от samuin

# 492
# 493
Свинския грип си е цялa индустрия. Хората са много креативни,веднага са намерили пазарната ниша  Grinning

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=250955

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=249298

# 494
Свинският грип в Украйна е лекарска лъжа, пиар и пране на пари
http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=427176

Най-накрая.Имало и здравомислещи хора.

Общи условия

Активация на акаунт