Как излекувахме зъбите на детето без зъболекар и лекарства

• 81 637
  • 523
  •   1
Отговори
# 135
И да питам защо препоръчвате кълнове от люцерна и слънчоглед, а не например покълнало жито и слънчоглед. Защото  ние си ги произвеждаме, а люцерна не съм пробвала и не знам дали ще ми хареса на вкус.
Честно казано, още не ползваме всеки ден покълнали семена а само поници от слънчоглед, люцерна, репички. Но работим по въпроса.

Между другото друг велик застъпник на правилното хранене и изчистване на тялото, д-р. Бернард Йенсен си отива на 93 години, напълно работоспособен, до последно давал лекции и пишел книги. Toй, като Уестън Прайс е обиколил цял свят в изследване на дълголетието и здравето на различни нации.
След като е работил с над 350'000 пациента в 60 годишната си практика като лекар, д-р Йенсен бил абсолютно уверен, че храната е единственото и най-силно лекарство и е казвал "Трябва да лекуваме пациента, не просто болестта"
Написал е много книги, включително и за живота му в долината Хунза. Ето една от тях: http://cleansing.beinsa.info/books/cleansing.pdf

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 21:37 от Людмил

# 136
Хубаво де, хранене хранене, ама за хигиената нищо не казваш. Искаш да ми кажеш, че ако се тъпче цял живот с кълнове, но нито веднъж не си измие зъбите няма да има кариеси и заболявания на пародонта ли? Докажи го. С най-голямо нетърпение ще те очаквам след не повече от 7-10 години със снимки на зъбите на Сами. Ама не такива снимки направени с личното фото, къде със светкавица, къде без. Има си специални апарати за такива снимки и освен тях ми се иска след време да видя и рентгенографии.
ако детето не яде рафинирани храни тоест бяло брашно , нишесте и захар няма лош дъх защото просто няма какво да остане и да се развали , целулозата на зеленчуците и плодовете и целулозата която има превес като процент в пълнозърнестите продукти естествено чисти зъбите . Детето ми има проблемни зъби кариес на ранното детство и съм опитала всички методи и на зъболекарите/тоест флуорид , гел , паста ,кислородна вода дори /,  и хомеопатия ,и режим на хранене, това което при него забавя процеса на разваляне на зъбите е дъвкането постоянно на морков , краставица или зеле , опита ми показа че най-добре чистят зъбите /дори по- добре от пастата за зъби/ и дъха след това остава задълго свеж . Тези три зеленчука са алкални и менят ph на устата така че емайла да не се руши  . А когато само е нарушен емайла преди да има нарушен дентин е напълно възможно да се възстанови/реминерализира/ емайла сам при подходящ режим/както е станало със Самуил/ , и за моето дете  лекаря беше убеден че ще се реминерализират зъбите му, ако спазвам препоръките му но уви , съветите му за почистване с кислородна вода само утежниха съсътоянието на зъбите му след това сама налучках верния път и така с краставици лятото , а сега със зеле и моркови спасяваме положението донякъде по- добър ефект даже имат от пастите за зъби твърдя го от опит .А месото не съдържа никакви необходими за зъба  минерали , лекар ми каза че като съм изяждала при първата си бременност по 1кг портокали на ден /само това и малко хляб защото от другите храни повръщах /съм приемала много повече калций , отколкото при втората когато ядях  много месо и сникърс /тогава това можех да ям / , резултата от  месото и сникърса е бил липса на калций в храната и загуба на калция, който съм имала в кръвта за да обработя излишната захар и белтъци.

# 137
Хубаво де, хранене хранене, ама за хигиената нищо не казваш. Искаш да ми кажеш, че ако се тъпче цял живот с кълнове, но нито веднъж не си измие зъбите няма да има кариеси и заболявания на пародонта ли? Докажи го. С най-голямо нетърпение ще те очаквам след не повече от 7-10 години със снимки на зъбите на Сами. Ама не такива снимки направени с личното фото, къде със светкавица, къде без. Има си специални апарати за такива снимки и освен тях ми се иска след време да видя и рентгенографии.
ако детето не яде рафинирани храни тоест бяло брашно , нишесте и захар няма лош дъх защото просто няма какво да остане и да се развали , целулозата на зеленчуците и плодовете и целулозата която има превес като процент в пълнозърнестите продукти естествено чисти зъбите . Детето ми има проблемни зъби кариес на ранното детство и съм опитала всички методи и на зъболекарите/тоест флуорид , гел , паста ,кислородна вода дори /,  и хомеопатия ,и режим на хранене, това което при него забавя процеса на разваляне на зъбите е дъвкането постоянно на морков , краставица или зеле , опита ми показа че най-добре чистят зъбите /дори по- добре от пастата за зъби/ и дъха след това остава задълго свеж . Тези три зеленчука са алкални и менят ph на устата така че емайла да не се руши  . А когато само е нарушен емайла преди да има нарушен дентин е напълно възможно да се възстанови/реминерализира/ емайла сам при подходящ режим/както е станало със Самуил/ , и за моето дете  лекаря беше убеден че ще се реминерализират зъбите му, ако спазвам препоръките му но уви , съветите му за почистване с кислородна вода само утежниха съсътоянието на зъбите му след това сама налучках верния път и така с краставици лятото , а сега със зеле и моркови спасяваме положението донякъде по- добър ефект даже имат от пастите за зъби твърдя го от опит .А месото не съдържа никакви необходими за зъба  минерали , лекар ми каза че като съм изяждала при първата си бременност по 1кг портокали на ден /само това и малко хляб защото от другите храни повръщах /съм приемала много повече калций , отколкото при втората когато ядях  много месо и сникърс /тогава това можех да ям / , резултата от  месото и сникърса е бил липса на калций в храната и загуба на калция, който съм имала в кръвта за да обработя излишната захар и белтъци.

Сами много обича морков и ябълка, това е по-добре от четката за зъби, зъболекарят ни го каза. Орехите и козето сирене, което му давахме беше от хълма, където е роден и където живеем. Така неволно спазихме правилото, което Уестън Прайс забелязва при световната си обиколка - когато хората се хранят само с храна добита в района, където са родени и живеят, те са здрави.
Между другото водата, която пием тук е от кладенец и е МНОГО варовита.

Добре е да добавиш и ленено олио. То помага калция да се транспортира до нуждаещите се места в тялото. От нациите, които ядат месо и имат здрави зъби, всички, без изключение ядат и костите/кокалите под формата на  бульон. Там е тайната на здравите им зъби, не в самото месо. Тези, които ядат риба я готвят заедно с главите и костите, а тези, които се хранят с бозайници варят бульон от кокали. При вегетарианците това може да е коприва, бадеми, кълнове от люцерна в комбинация с ленено олио.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 00:52 от Людмил

# 138
Стигнах до извода , че зъбите на човек се увреждат не само от лоша храна, но и от натрупаните отрови от храна, вода, въздух, ваксини, пломби и др.
Така е. Потвърждавам от опит.
За покълналото жито- много хубаво правите. То е супер храна.

# 139
Чудесно е да се храни човек здравословно, наистина никой няма да отрече, че много болести идват от лошата храна, но все пак профилактичен преглед поне веднъж годишно при стоматолог, се отразява само благотворно върху състоянието на зъбите (а и венците).
Моето дете има кариесни петна на всичките си млечни зъби, някои са станали кариеси, други - не. Причината обаче не е лошото меню, а това, че до 3-годишна възраст повръщаше постоянно и заради киселинността в устата са се появили кариеси, характерни за хората, стадащи от булимия. Първоначално го водех на зъболекар веднъж на 3-4 месеца, сега веднъж на 6, като последните 2 пъти нямаше нищо за оправяне.
Не съм съгласна, че кариес може да се излекува само с диета, за профилактика не говоря, там сигурно е възможно, макар че ако имаш лоша наследственост, зъбите ти ще се рушат, каквото и да измислиш.
Второто, с което съвсем не съм съгласна, е, че децата изпитват стрес от посещението при зъболекаря. Това ще е така ако родителят умишлено е създал такава нагласа. Лично аз съм взимала всеки път сина си с мен - да гледа как ми поправят зъбите и да види, че страшно няма. Още повече пък, ако се ходи навреме, няма да боли въобще. Боли като се занемариш и отидеш вече със сериозен проблем.
А тези сравнения на полинезийци с български тийнеджъри са просто смехотворни. Разбира се, че ще са различни. Хората в различните области на земята имат различни черти много ясно. Баба ми и дядо ми са на по 90 години, лицата им не се различават по нищо от нашите.
А тенденцията в еволюцията на човека е точно такава - увеличава се обемът на черепа, долната челюст и носът се стесняват, а краката стават по-дълги. Няма какво да се чудим, но и няма как да стане за 100 години видимо Simple Smile

# 140
Абе той Людмил е живял и с полинезийците и с праисторическите хора даже и ги е обследвал сериозно и му е ясно, че тези хора не познават проблемите със зъбите. Евала!  Давайте да се върнем назад към каменната ера и там ще ни е най-добре. Обаче продължавам да се чудя, защо не подкрепяте теорията си с факти, за да убедите и нас. А къпете ли ги тези деца? Сакън да не сте посмяли!
Извинявайте за резките изказвания, но честно казано ми е смешно и с нетърпение ще дочакам да минат няколко години и пак да си поговорим за оралното здраве на вашите деца.

# 141
Абе той Людмил е живял и с полинезийците и с праисторическите хора даже и ги е обследвал сериозно и му е ясно, че тези хора не познават проблемите със зъбите. Евала!  Давайте да се върнем назад към каменната ера и там ще ни е най-добре. Обаче продължавам да се чудя, защо не подкрепяте теорията си с факти, за да убедите и нас. А къпете ли ги тези деца? Сакън да не сте посмяли!
Извинявайте за резките изказвания, но честно казано ми е смешно и с нетърпение ще дочакам да минат няколко години и пак да си поговорим за оралното здраве на вашите деца.
Щом мащабните изследвания на трима доктори, нямат никаква стойност за теб, не знам какво ще те убеди.

Уестън Прайс е подкрепил със солиден снимков и фактологичен материал своите твърдения за дегенеративното влияние на неправилната диета.

60 годишният опит с пациенти и аналогични изследвания по всички континенти, извършени от д-р. Бернард Йенсен потвърждават заключенията на Уестън Прайс за важността на диетата. Написал е не една а десетки книги по темата.

Научните изследвания на д-р. Франсис Потенджър, извършени в продължение на 10 години върху влиянието на диетата върху 900 котки и 3 техни поколения също потвърждава твърденията на горните двама доктори. Резултатите са недвусмислени - групата котки хранени с рафинирана и готвена храна се израждат физически само след 3 поколения, стават агресивни и смъртността им е висока, докато другите на сурово мляко и месо остават в цветущо здраве и форма след 3 поколения.

А точно думата диета днес е табу в речника на докторите. Колкото зъболекари и доктори съм обиколил в живота си, било за болните ми зъби или другите ми болежки, не мога да ги преброя на всичките си пръсти и на краката и на ръцете. Никой от тях, нито един не спомена за правилно хранене. Какво да говорим повече??? Да живеят чичко Рокфелер и фармацевтичните му корпорации!

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 16:37 от Людмил

# 142
Здравейте колеги!
ФАКТ - правилното и рационално хранене е най-доброто нещо което един родител може да осигури на детето си.

Едно неможах да разбера от дискусията - какво пречи правилното хранене на оралната хигиена или обратното  newsm78. Според мен комбинацията им е най-доброто решение. Едва ли някой знае какъв вятър ще духне детето му в бъдеще, а моментът за създаване на навици е тъкмо в тази възраст.

Забелязвам , че пишете за неща които изобщо не са ви ясни (без да искам да обиждам някого). Изводи се правят след задълбочено проучване на даден въпрос и с определен набор от знания по темата. Вие прочитате по една статия в нета и още 20 мнения из форумите и правите гръмки и крайни изказвания.

Из мненията някъде прочетох за световната конспирация м/у зъболекари и евреи по отношение на кариесите и колко ненужни били зъболекарите  Laughing

Дали наистина си мислите, че образованието,професията и познанията ми се изчерпват с диагнозата ЗЪБЕН КАРИЕС  Joy
Гледам , че засягате и темата с лошия дъх (халитоза)
Без да влизам в подробности ще ви кажа, че по-малко от 1% (казуистика) са случаите в които прличината е в долните отдели на храносмилателната система. За сравнение 80% устата, а от тях 60% гърба на езика и т.н. И за мое учудване (човек цял живот си остава ненаучил  Laughing) летливите серни съединения които всъщност миришат се образуват не от въглеводородите а от аминокиселините от хранителните остатъци в устата тоест храни богати на белтъци.

Ако държите мога да цитирам автори, експерименти, клинични наблюдения и изследвания по засегнатите въпроси. 

# 143
Ако държите мога да цитирам автори, експерименти, клинични наблюдения и изследвания по засегнатите въпроси.  
Taка и не расбрах, признавате ли изследванията на д-р Прайс, д-р. Йенсен и д-р. Потенджър? Или не сте ги чели? Защото цялата тема се базира на техните изследвания, а не на ортодоксални научни обосновки.

# 144
А ти така и не каза какво пречи правилното хранене на елементарната хигиена?

# 145
Вече няма да се учудя много ако лекар или зъболекар ми каже, че татуировките са полезни за кожата...
Какво означава орална хигиена? Ползването на токсични пасти за зъби или запълване на зъбите с токсични пломби, които с течение на времето отравят целия организъм? Никой не е против оралната хигиена, но не е това начина!
Аз не избрах да следвам медицина, защото не ме бива да лъжа хората, че ги лекувам.
Колкото е вредна бялата рафинирана захар за зъбите, толкова е вредна и солта. Всички лекарства, включително хомеопатични, хранителни добавки с Е-та са вредни. Та хомеопатичните на Боарон са едни малки бели топчета, който съдържат 90% захароза. На лекар и зъболекар трябва да се ходи само когато човек не е успял да се справи сам с диета и билки. Понякога ходя само за да чуя различно мнение, а те ми дават рецепта, която отива веднага в кошчето за боклук. 
И да ви питам за полезни или вредни смятате бананите, какаото, кафяв ориз, кафява захар, хималайска сол?

# 146
А ти така и не каза какво пречи правилното хранене на елементарната хигиена?
Не пречи. Всъщност детето още от 3 месечна възраст по своя инициатива спазва Естествена Бебешка Хигиена, но за зъбите не мисля с наказания и принуда да го карам да ги мие, щом не иска. Ще почакаме докато пожелае.

# 147
Вече няма да се учудя много ако лекар или зъболекар ми каже, че татуировките са полезни за кожата...
Какво означава орална хигиена? Ползването на токсични пасти за зъби или запълване на зъбите с токсични пломби, които с течение на времето отравят целия организъм? Никой не е против оралната хигиена, но не е това начина!
Аз не избрах да следвам медицина, защото не ме бива да лъжа хората, че ги лекувам.
Колкото е вредна бялата рафинирана захар за зъбите, толкова е вредна и солта. Всички лекарства, включително хомеопатични, хранителни добавки с Е-та са вредни. Та хомеопатичните на Боарон са едни малки бели топчета, който съдържат 90% захароза. На лекар и зъболекар трябва да се ходи само когато човек не е успял да се справи сам с диета и билки. Понякога ходя само за да чуя различно мнение, а те ми дават рецепта, която отива веднага в кошчето за боклук.  
И да ви питам за полезни или вредни смятате бананите, какаото, кафяв ориз, кафява захар, хималайска сол?
Боже мой, вчера детенцето на съседите, приятелче на Самуил, се връща от детската градина и му носи вафла и сладкиш, които ТАМ раздават на децата  Shocked А чуйте това - в болницата в Горна Оряховица, в детското отделение се дават вафли на закуска - видях го с очите си. Shocked И това става не без знанието на лекарите там. Е, какво повече да говоря?????

Eто ви пример от ежедневието - фирмен магазин на Захарни заводи и до него стоматологичен кабинет. Ортодоксалната медицина и хранене са навързани като дупе и гащи - единият осигурява клиенти на другия, а пък медицинското съсловие се "отблагодарява" като НЕ учи хората, как да се хранят правилно.

# 148
Аз пък не съм била при зъболекар, който да не даде насоки за добро хранене, само че като гледам, според тебе няма да е здравословно, защото включва и месо, и сготвени зеленчуци, и млечни продукти.
А и паста за зъби. Какво значи токсична паста? Като си миете ръцете, сапун не ползвате ли, а шамоан за косите?
На зъболекар ходя профилактично - точно за да избегна продължителното и болезнено лечение  Wink А се храним с продукти от пазара и магазина, нямам село, откъдето да ми пращат зарзават и буркани и това съм го приела, че ще е така. Просто е невъзможно всички да отидем в планините и да си садим сами люцерна.

# 149
Не ми се вярва еволюцията да е причина за тясната долна челюст, защото при мен няма място къде да се подредят зъбите и някой бяха един върху друг. След като скобите не помогнаха, сложих коронки върху предните живи зъби и проблема се оправи.
В детската градина на децата ми попитах не може ли да премахнат от менюто вредните боза и маргарин, а те ми отговориха, че ХЕИ  задължава да ги дават поне 2 пъти в седмицата. Е, представете си какви хора работят в ХЕИ...
Какво означава орална профилактика? Защо ще задължават хората да ходят веднъж годишно на профилактичен преглед при личен лекар?

В книгите съм чела, че кърменето трябва да продължи до 1 година, защото след това кърмата ставала некачествена. Защо ли? Възможно ли е токсини от майката да преминават в кърмата и това да причини ранен кариес при продължително кърмене? Не може ли една кърмеща майка да изследва какво съдържа кърмата и ?
Едното ми дете го кърмих една година, а другото само спря да суче на 10 месеца и половина, защото не му харесваше вече кърмата. Защо ли?

Общи условия

Активация на акаунт