Отговори
# 210
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ЖАСМИНЧЕ   bouquet ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ УСПЕХИ И СБЪДВАНЕ НА ТОВА КОЕТО СИ ПОЖЕЛАЕШ  newsm59  party023 Tada Gift

# 211
Монда - добре дошла и благодаря за интересния разказ.
а за колбасите астарта е права, но наистина на децата понякога им се иска като на другите, затова аз взимам от определен вид колбаси, но за да не става реклама ще ги пратя с ЛС. но тези в консервите никога не ги купувам.
а кохл се слага, за да са големи очите и гъсти и тъмни миглите (та нали уж е от саудитско, а там ужким са най-  Praynig - суеверия, ама ходи се разправяй де).  Laughing

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 15:49 от hadil

# 212
Май пропуснах да кажа за Алаат Самаан- или Крепостта на Симеон край Халеб.
"През пети век един отшелник прекарва в размисъл и молитви тридесет и шест години от живота си, възкачен на стълп сред пустошта на шестдесет километра северно от Халеб. Мястото на неговото стълпничество бързо се превръща в обект на поклонничество. Малко след смъртта му император Зенон построява около стълпа на Св. Симеон Стълпник най-голямата християнска базилика през онази епоха. Днес Калаат Саман е една от най-важните забележителности на Сирия. Базиликата, арките, лоджиите и баптистерията, брулени от всички ветрове, поразяват с хармоничната си архитектура. Целият район около Халеб до турската граница крие в маслинените горички, примесени с рожкови и сакъзови дървета, множество мъртви византийски градове. Който се интересува от историята на Византия, би трябвало да посети Сирия, която прилича на музей на открито за византийската архитектура.
Църкви, манастири, християнски храмове се намират разпръснати из цялата страна. Най-известните от тях след Калаат Саман са разположени в околностите на север от Дамаск. Манастирът в Сейдная, посветен на Богородица, е строен от император Юстиниан. Градчето Маалула има привилегията да се намира в центъра на район, където все още се говори арамейски, езикът на който е говорил Христос. Тук се намират и двата големи манастира - "Мар Саркис" (на Свети Сергий) и "Мар Такла" (на Света Такла)"
Оттам се отправихме към Дамаск. Като всеки голям град- задръствания ( моля, да не ги сравнявате със софийските), таксита без климатик( за да отидем до джамията на Омеядите предпочетохме да си оставим колата където намерим място и да отидем с такси дотам), клаксони и гюролтия. Отидохме до сука, който се оказа по- добър от този в Халеб, разгледахме джамията , обиколихме града с колата и побързахме да се изнесем оттам. Вечерта пристигнахме в Дараа, но целта ни беше Босра. В Дераа- средна хубост. Малък град, всички жени- забрадени, алкохол никъде не се сервира. Наложи ми се да си купя лак за нокти, че моя беше някъде из багажите- казаха ми,че е мислия невъзможна. Никой не ползвал лак  за нокти и затова не се продавал ( направих връзката, че  не е  като червилото- преди всяка молитва- да се измива
Отидохме също и до един от мъртвите градове- Сержила. Пътуването до там беше продължително, из една пустош... По едно време спрях и попитах едни мъже, които бяха спрели на пътя( отбили встрани) и похапваха нещо на крак. Бяха с галабии, като фаляхин, но с един нов Пасат, който много не ми се вързваше. Единият дойде, обясни ми накъде и да караме..и вика: Абе карайте, аз ще ви заведа до разклона. Какъв ти разклон! Той ни води над 50 км... и аз се чудя какви са тия добри хора, толкова да се отделят от пътя , за да ни заведат. Спряхме, показаа ми къде са руините...и вече без колебание, се доближи близо до прозореца ми и вика" Купувате ли стока?" Аз в първия момент си помислих ,че ни е помислил за търговци. " каква стока?"- питам аз. И той...Киф шу бдаеа...бда3а! При което аз вече си помислих,че  ми предлага наркотици, като ни видя ужденци. И му казвам- не, нищо, не  искам, ние сме туристи, дошли сме да разглеждаме.
- ма как така само да разглеждате..затова ли бихте толкова път? Не търсите  ли монети, плоки с надписи..
Напуши ме на смях. Даже малко се успокоих.
-Не, мерси, нищо не търсим, не разбираме от ткива неща, само идваме да разгледаме.
При което той недоумяващо ни пожела успех и се метна в колата.
Сержила си заслужаваше пътя. Много добре съхранен ранно християнски град от 4-5 ти век. Ясно се виждат бани, църкви, на места има и запазени мозайки

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 17:34 от monda

# 213
  • по пътеката
mонде, добре завърнала се!  Hug Peaceкато дебела попивателна съм , та после пак съм да 4ета, много ми е  интересно! друго е като си била ве4е там и да сравняваш! ние смес силен вятър и слънце на кутийки, но е готино на фона на о4авания дъжд три дни! Crazy

# 214

честит рожден ден Ясмин-нека всяко твое желание бъде мое пожелание

монда страхотни пътеписи  Heart Eyes

Това е за сега ,че чакам гости ,а по късно мисля да ходя да се постригвам.Така че майко ще се чуем след Перла   bowuu

белбейче и аз съм на ИТВ.
За саламите до сТ Загора има 2 завода за пилешки продукти,обикновенно тяхна продукция купуваме.

# 215
4естит Рожден Ден, мила ясмин!
Много много любов, топлина и щастие за теб и любимите ти хора!

Монда
, интересен разказ  Peace 4акаме продължението!

А какво става с форума, цял ден не се отваряше, едва сега успях  newsm78 Друг дали е имал подобен проблем

Салам и кремвирши от години не съм яла, Според мен са неподходящи не само за деца, но и за всеки човек, която държи на качеството на храната, който приема.  Peace В тях има всичко друго, но не и месо  Outta Joint ooooh!
Не мисля, че в арабско е по–различно. Поне моят приятел е научен да  яде  само прясно месо (никакви колбаси) именно защото в семейството му не вярват, че в колбасите има истинско месо.  Peace

Аз тъкмо получих по пощата първата книжка на Тоденхофър за Ирак – Анди и МаруаPeace Намерих си четиво за уикенда! Макар и да знам, че ще ме натъжи  Sad Реалността някъде там е толкова жестока, а най–големите жертви са децата, невинни и беззащитни.  Sad
Но именно за това не може да си затваряме очите. Трябва да говорим за тези неща, да се опитваме да променим фактите.  Praynig  Peace

# 216
Момичета попитах ви принципно решението на проблема.То ясно че в салама има всичко друго но не месо. Не си представяите че сега съм се 'рнала да давам на бебо салам и кренвирши  Laughing.
 Деска пусними инфо за това какво точно и как да го направя( купуване, договори и т.н0.Мерси предварително   bouquet
Монда, много интересно е цялото пътуване с теб и аз се пренесох на по- топличко  Grinning  bouquet

# 217
Най-отдалеченото място, което посетихме, беше Босра. Намира се на около 30-на км, от Дараа и 2-3 км. от границата с Йордания.  Едно момче, на около 16 години ни взе от центъра и ни разходи с файтон из целия град, показвайки ни всички забележителности. Забележително е, че в къщите от римско време, все още живеят хора, играят деца.
От там, се отправихме към Ливан. Още от границата, разликата беше очевидна. Всички на границата говореха английски и френски , можеха да четат на латиница и работеха в далеч по-нормални условия. Много бързо ни обработиха, за разлика от бавенето на сирийската граница ( разстоянието между двата пункта е около 5-6 километра).и вечерта пристигнахме в Захле. Родината на Арака и най-добрите мезета. Там спокойно си поръчах къббе ние, за разлика от Сирия, където не посмях, освен в един препоръчан ресторант в Hotel Royal Palace в Касаб, но не можеше и дума да става за сравнвние. Ливанската кухня е съвършена!В Захле има една местност- Барун, покрай реката, в която са разположени най-хубавите ресторанти. Прохлада, отлична кухня, красива природа. Вечеряхме с над 15 мезета, серврани с арака и то само защото бяхме много изморени иначе съм стигала над 30 мезета  в Захле. На сутринта тръгнахме към Бейрут. Живописно сппускане, кедрови гори, безупречна чистота. В Бейрут тук-таме някоя несъборена сграда напомня за войната , но като  цяло градът е изцяло обновен с  красиви, модерни сгради. Отидохме до Хамра- загубила голяма част от едновремешноя си чар, но все пак приятна улица. Движението е къде-къде по-организирано. Обяснявам си го с факта, че 90 % от ливанците са живяли в чужбина и не им е чуждо подаването на мигач и спазваето на предимство, а което и дума не може да става в Сирия.Като стинахме до Vune...отново исках да пуснна обява: Спешно заменям 2-3 апартамента в центъра  на Варна за за апартамент в Жуни. Там е истината. Чистота, красота, хубаво облечени млади хора, страхотни заведения, бутици, магазини, ресторанти, кацнал над морето, този район на Ливан  си остава мой фаворит. Населен  с християни и тук-таме новодошли мюсюлмани.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 18:12 от monda

# 218
http://picasaweb.google.bg/mail2monda/Syria#
tuk ще качвам снимките
ще продължа в понеделник, като се върна от София. Скапах се от пътуване!

# 219
честит рожден жасмин!!!Успех във всичко с което се захванеш.
Късмет във всичко, което не зависи от теб.
И сбъдване на всичко, за което мечтаеш.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 22:20 от reni31

# 220

Добро утро на всички  Hug  bouquet

От снощи съм късокосместа блондинка  Laughing довечера като се върна ще кача снимки.
Лек ден на всички   bouquet

# 221
Здравейте на всички!Съжалявам  че ви се набърквам в темата,но имам по-специално въпрос към Надя и също така да кажа нещо за момичето от Кувейт ЦВЕТИ!
Надя не Ви познавам но изчетох доста от старите теми и разбрах че сте майка на Елена.Доколкото си спомням Елена дойде 1 година след Цвети в Кувейт и започна работа много след като Цвети беше напуснала,нали така??Но ако твърдите че са колежки ОК така да бъде.

Колкото до статията ....има някои грешки.Накратко: мъжа на Цвети правеше отчаяни опити да излезе с която и да е българка от групата на Цвети,но за щастие неуспешни.Та любовта му/им е под въпрос.Единствената която се съгласи да излезне с него беше тя(Цвети),като след това има наглостта да каже че всички момичета са сваляли мъжа и най-нагло и са му създали лош имидж.В самия процес на излизане ТЯ самата си задаваше въпроса защо излиза с мъж когото не харесва.И после изведнъж си смени религията и след това се омъжи.Държа да е ясно че тя не си смени религията заради брака,не не!ТЯ каза че това е ппавата вяра и затова го прави.А защо се омъжи за този "талибан"(по нейни думи) само тя си знае.
Не виждам къде е любовта която е описана в статията при положение че те се познаваха много малко преди брака.
По мои лични впечатления Цветанка/Халима си имаше психически отклонения,но няма да споделям детайлите,защото не е уместно.
Още преди 7 години аз знаех че Цветанка ще свърши точно по този начин.И ще ви кажа защо: когато прие Исляма (от единия ден за другия) Халима стана адски арогантна и надменна в отношенията си с останалите българки.Изолира се тотално.И имаше наглостта да ни каже че ние всички ще гориме в ада защото сме християни/неверници,а тя ще отиде в рая,и че ние сме по-долни от най-долните,а тя праведната мюсюлманка е най-великата.И всичките му там простотии които се говорят от правоверните мюсюлмани на нас неверниците/християни.ОЩЕ ТОГАВА ПЪРВАТА МИ МИСЪЛ БЕШЕ: това момиче един ден ще свърши сама,оставена и без детето си,защото БОГ ще я накаже.И така и стана.
Съжалявам я!!!!

Тук са писали и други момичета от Кувейт както видях,даже едното е от нашата група с Цветанка и тя може да потърди думите ми.
А колкото до това че е търпяла тормоз..да така е било ,но тя сама си го потърси.и сама се натресе.От днес за утре се жениш за арабин без да го познаваш добре и него и семеиството му пък после...ауууу защо така стана.Еми...така става!!

Пожелавам ви приятен ден и безоблачно бъдеще на всички  Grinning

# 222
МОНДА страхотно разказваш. Радвам се че си си прекарала страхотно!!!
ДОНЯ качвай снимките да те видим блондинка
КАТ ДЕ ЛУНА мисля си че никой не заслужава такава съдба каквото и да е направил или казал. Това може да се случи на всеки независимо от постъпките му.
Лек ден на всички!!!

# 223
привет,  bouquet
Монда  bouquet
Кат де луна, добре дошла, защо не разкажеш твоята версия на историята, без да класифицираш.Ти си била очевидец и почти участник в тази история.
Също да те попитам няма ли как да помогнете на момичето тъй като вие сте там , близо до нея?
Дон Койоте , мерси за кафето но даи да е малко по- силно  Laughing че от както си спим с бебо в едно легло за събуждане ми трябва да изпия конска доза кафе  Laughing

# 224
nikito71 аз не казвам че тя или друг го заслужава,а 4е мисълта която тогава на момента ми доиде в главата всъщност стана реалност.

Belbey за щастие аз не съм отдавна там,и няма да мога да и помогна

Общи условия

Активация на акаунт