Коледа идва! - 2

• 84 378
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
ауууууу,какви вкусотии сте сътворили smile3501

kalinikol,по коя рецепта свекърва ти прави меденките,много хубави ми се виждат Peace

Някой получи ли  ooooh!и нещо от сайта на ТСМ, че съм си харесала нещо от там, да не се надявам излишно

ами душа,аз съм си поръчала,писах им даже ooooh!-но ни вопъл,ни стон,големи са мошенници #Cussing out #Cussing outти какво си хареса,да те копираме Mr. Green Mr. Green

# 616
Много ти благодаяр Мишел   bouquet  bouquet  bouquet

Отивам да правя рохлички значи Simple Smile Simple Smile :

# 617
  • София
По непотвърдени сведения марципан има на Кадемлия 6  Peace

# 618
Някой получи ли  ooooh!и нещо от сайта на ТСМ...
ами душа,аз съм си поръчала,писах им даже ooooh!-но ни вопъл,ни стон,големи са мошенници #Cussing out #Cussing outти какво си хареса,да те копираме Mr. Green Mr. Green

Може ли линк  bouquet?

# 619
  • София
По непотвърдени сведения марципан има на Кадемлия 6  Peace
Там продават бързосъхнеща и бавносъхнеща моделираща маса в опаковки по 5 кг.
Бадемов марципан в малка опаковка има в Метро.

Manzhelka, да те попитам за сладките с фъстъчено масло - усеща ли се кристалната захар, с която се поръсват, скърца ли между зъбите?

# 620

Някой получи ли  ooooh!и нещо от сайта на ТСМ, че съм си харесала нещо от там, да не се надявам излишно

Електронна везна си бях харесала, ама са несериозници тези явно Sad

# 621

Днес открих в Кауфланд натурален шоколад за кулинарни цели, цената е 1.69 за 200 грама, и хич не е лош. Сега смятам да осъществя всичките си кулинарно-шоколадови фантазии. Утре е ред на Брауни-то  Crazy

Става, аз го ползвах за глазура, никак даже не е лош.

# 622
Здравейте, мили дами!
От известно време следя темичката, събирам рецепти и от днес започнах с пробите за меденки. За мое учудване излязоха доста сполучливи, но за съжаление не съм записала ника на авторката на рецептата. Отчитам само една грешка - трябваше да са една идея по-дебелички, за да омекнат по-бързо.  Не съм ги украсявала още, но у дома толкова ги харесаха, че май няма да стигнат до украсата Laughing Най-вероятно ще направя още една доза. Формички за сладки си взех от Кауфланд - 9бр. - едни такива металнички, закачени са всички на ринг, за около 5лв. Много хубави фигурки стават Grinning

Имам едно питане - днес си купих топинг шоколад на Йотис, дали може да се използва за украсата на меденките  newsm78 Ако някой го е ползвал, моля да сподели мнението си, че утре ми предстои да правя и една тортичка, да не се изложа с него.... Blush
Благодаря ви предварително!

# 623
ауууууу,какви вкусотии сте сътворили smile3501

kalinikol,по коя рецепта свекърва ти прави меденките,много хубави ми се виждат Peace

Меденки на свекървата

1ч.ч.захар
1/2ч.ч.мед
2яйца
1-2 с.л.какао
1ч.ч.олио
1 ванилия 1ч.л.хлебна сода
Брашно колкото поеме

Подобни на меденките на Джема са само дето не ухаят на Коледа/канела/ Hug

# 624

Днес открих в Кауфланд натурален шоколад за кулинарни цели, цената е 1.69 за 200 грама, и хич не е лош. Сега смятам да осъществя всичките си кулинарно-шоколадови фантазии. Утре е ред на Брауни-то  Crazy

Става, аз го ползвах за глазура, никак даже не е лош.

и аз и бях хвърлила око Peaceне ги е срам #Cussing outнесериозници Crossing Arms Naughty

polin_a,за тебе винаги  bouquet-http://www.tcm.dir.bg/_wm/pbasic/?df=186&dflid=3

kalinikol,мерси много мила Hug

# 625
  • Варна
По непотвърдени сведения марципан има на Кадемлия 6  Peace
Там продават бързосъхнеща и бавносъхнеща моделираща маса в опаковки по 5 кг.
Бадемов марципан в малка опаковка има в Метро.

Manzhelka, да те попитам за сладките с фъстъчено масло - усеща ли се кристалната захар, с която се поръсват, скърца ли между зъбите?

Не, изобщо не скърца - правех ги точно по тази рецепта и ги препоръчвам горещо:
http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/

# 626
  • София
Момичета,

и аз започнах приготовленията за Коледа. Ето и линцеровите ми сладки, все още не сглобени. http://petyyaa.snimka.bg/cooking/koleda-2009-i-nova-godina-2010.451355

Приятна вечер.

# 627
  Момичета кажете от къде да намеря фондан !

# 628
Привет, момичета! Виждам, че меденките на Джули, днес са били доста обсъждани, та и аз реших да споделя своя опит. Може да съм полезна на някого. Направих 2 пъти по 1/2 доза. Спазвах рецептата точно, като естествено разделих необходимите продукти на половина. Понеже в рецептата се споменава, че тестото може първоначално да изглежда  сухо, се притеснявах, че с моя опит ще срещна затруднения, докато го угодя. За мое учудване, ми се получи много лесно. Първоначално го забърквах с миксера, с бъркалките за тесто, а после го доомесвах на ръка. Дори не съм усетила някаква сухота. Първия път, пекох на 160-170 градуса около 12 мин. и меднките ми станаха леко хрупкави. Втори път ги пуснах на 10 мин и си ги извадих мекички. Затруднения срещнах с украсяването, но мисля че е въпрос на тренинг.
Иначе, аз също си взех от шоколада за кулинарни цели, който спомена Интифада и смятам да го ползвам за звездичките с капучино.

# 629
  • Бургас/Пз
Имам въпрос за АНГЛИЙСКИЯ КОЛЕДЕН КЕЙК -  общо всичкото брашно лие 350гр? или 350 гр плюс още 6 лъжици на всяко яйце?  Blush Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт