Слабо налагяне на водата в блок защо?

• 10 823
  • 33
  •   1
Отговори
  • София
Моля да не се мести темата известно време, защото тук повече хора ще я видят.

В панелен блок 8 етажен до вчера имах намалено налягане само в банята ама доста, а в кухнята ужасно силно. От днес и в кухнята е по-слабо налягането, но в банята е ужас направо. Къде да търся причината? Имам чувството,че го намалят умишлено от някъде ама от къде да започна с издирването на проблема? Ще съм благодарна някой да ме упъти,че къпането си е приключение.  Hug Съседите срещу мен имат идеално налягане на същият етаж, ако има значение това

# 1
Вижте дали помпата не се разваля.

ПП - питай съседите под и над вас дали имат проблеми с налягането, не тези на същия етаж.

# 2
Да, който отговаря за абонатната да провери дали рециркулационната помпа работи. Освен това баня и кухня на един щранг ли са? 

# 3
Казусът ти е доста интересен. При нас се оказа, че е от тръбите. Полузапушени, сменихме ги. Топла, студена вода?
Топлофикация са отврат, но на Софийска вода винаги съм можела да разчитам. Един път се оказа, че някакъв си съседен строеж си прави каквото си иска. веднага, щом се обадих, разрешиха проблема.
Може някой съсед да си е включил неправилно пералня, миялна. 

# 4
  • София
На два отделни щрангове са баня и кухня. От абонатната ли да почна или от нашите главни кранове в мазето? Ако е от абонатната олеле там си правят май каквото си искат, защото не е в нашия вход а в съседният и този дето я поддържа уж не дава чужди хора да влизат в мазето им  #Crazy Тези под мене, които познавам и питах уж нямали проблеми,но те са възрастни и предполагам им е  все едно. Тези над мене и те казаха,че не било чаак толкова слабо добре им било ама не съм видяла лично и малко се съмнявам в думите.

# 5
  • София
Казусът ти е доста интересен. При нас се оказа, че е от тръбите. Полузапушени, сменихме ги. Топла, студена вода?
Топлофикация са отврат, но на Софийска вода винаги съм можела да разчитам. Един път се оказа, че някакъв си съседен строеж си прави каквото си иска. веднага, щом се обадих, разрешиха проблема.

Визираш Топлофикация за топлата вода ли? Ако да в кухнята топлата вода може да те наводни от налягане ( т.е. можеше до днес) Тръбите там бяха сууупер запушени сменени са и преди смяната налягането си беше също толкова силно както исега след смяната. Щрангове са сменени и в банята.

Строежи в близост нямаме и това си помислих също. За това стигнах до извода,че някой от псевдо икономий сигурно го намяла. Не знам защо на двата щранга има различе дебит вода, ако това мога да си изясня сигурно ще се светна от къде е проблема.  Ако проблема е помпа (хидрофор нямаме питах съседите ) би следвало да тече еднакво и на двата щранга по пътя на логиката това

# 6
Ох, Топлофикация пък какво общо има с налягането на водата в тръбите!?
Рециркулационна помпа се казва проблемът. Плюс онзи, който отговаря за абонатната и бърничка в нея, и се прави на важен!
Главните кранове какво ще ти помогнат, че не се сещам? Те или са отворени или затворени. А е добре да видиш наистина какво е налягането на водата на съседите под и над вас. Ама не те да ти кажат, а ти да го видиш и да го сравниш с вашето. Някой да е правил манипулации по тръбите тези дни? Не само във вашия вход, ами и в тези, с които сте на една помпа?

Също така, ако по потока на някой от щранговете има неправилно вързани пералня или съдомиална, докато работят дебита на вода намалява или от топлия кран тече студена вода. Изобщо става пълна каша.

# 7
  • София
Главните кранове ме съмнява някой да не си ги врътка както му изнася та дори и заради мизерията да намялява или увеличава налягането. За ремонти не съм чула да имало тези дни. Какво да гледаме на тази рециркулационна помпа? Ако викна водопроводчик дали ще има полза от него да проследи той нещата ? Какво може да се бърника по помпата?

# 8
Ами тази помпа или работи, или не работи. От нея зависи налягането на водата. Тя вече е работа на Топлофикация. Т.е. те отговарят и за нея в абонатната. В кой район живееш?

# 9
Бижу, аз нищо не разбирам, затова си има специалисти. Затова сравнявам. Соф. вода приемат заявката и вършат работа, а Топлофикация те...

# 10
  • София
Ами тази помпа или работи, или не работи. От нея зависи налягането на водата. Тя вече е работа на Топлофикация. Т.е. те отговарят и за нея в абонатната. В кой район живееш?

община Изгрев съм значи да звъня на Топлофикация ли?

# 11
Помпата за която споменават "запознатите" се слага на блокове с над 9 етажа...
т.е. проблема не е в нея, защото просто такава липсва.
Как е възможно да се дрънкат толкова много глупости от илитерати?  newsm78
А и щом съседите нямат проблем... то значи тръбите на страдащата са се позапушили. Наслоявал се е варовик през времето.. и ето ти един ден проблем с налягането.

# 12
... значи да звъня на Топлофикация ли?
Да. В отоплителния сезон има дежурни и събота, и неделя по райони. Обясняваш за налягането на водата и питаш може ли да се види рециркулационната помпа да не е изключила, защото човека, отговарящ за абонатната нищо не разбира, а събота и неделя всички са си вкъщи и водата едвам църцори - няма миене, да не говорим за къпане.
Трябва да имате място, на което стоят районните техници. Ако не го знаеш, питай на този телефон 970 99 32, но бъди упорита, че или дава заето или не се вдига сума време. Но тук не са техниците, това е диспечер. Там ще искаш телефона на вашите районни техници по местоживеене (като кажеш къде живееш).

Помпа, Фиатски, се слага във всички блокове, а тези над осем етажа са на два кръга, т.е. с дрве помпи за първи и за втори кръг! А тръбите на "страдащата" са сменени, ако забеляза. И това, което се наслоява с времето не е варовик, а чиста и чудотворна кал. Ако си сменявал тръби, то си видял, че вътре не са сталактити и сталагмити (т.е. варовик), а тлъста миризлива тиня.

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 12:03 от Бижy

# 13
...

Помпа, Фиатски, се слага във всички блокове, а тези над осем етажа са на два кръга, т.е. с дрве помпи за първи и за втори кръг! ...

Точно така  Peace

# 14
                            Вкъщи налягането е малко по-добре тази година (последен етаж), да не казвам чудесно, когато няма никой вкъщи. Сутрин да се изкъпеш обаче си е абсолютно приключение. Да звънне ли милото да видят помпата, че ще ми е съвестно ако разкарам хората напразно. Редовно случва и от крана за топла вода да тече хладка - студената винаги ни е наред. Помпата обслужва и двете води ли?
                           Иначе решихме донякъде проблема с водоспестяващ душ - той лъже, че налягането е по-високо.

Общи условия

Активация на акаунт