Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 958
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 660
Следващия месец след 15-то число ще си получите детските за този  Peace

# 661
  • София по рождение
Мама на Марти   bouquet

# 662
незная каде да питам и кого за бележките от личния лекар за детски надбавки детето ми е на 10 години преди 5 смених личния лекар и сега когато отидох да взема бележка се оказа 4е на компютара липства имунизацията от 6 годинки и немогат да ми издадат бележката освен ако не отида сега да я направя та вапроса ми е редно ли е имунизация която е за 6 годишни да се прави сега и ако вече е направена защото личната ни не е сигурна тъи като ние си ходим редовно на лекар и на профилактични прегледи как да постъпя прече ли нещо на детето  защото в компютара нещо става и нашата лична лекарка не е сигурна имали я или не

# 663
Служителките, които приемат документите масово (не всички) са некомпетентни.
НЕ Е ВЯРНО! Масово НЕ са некомпетентни. Напротив!
Навсякъде обаче, не само в социалната  област има и изключения.

Е, тъй де, и Рени е написала, че не всички са такива. Има и изключения.......

Този расистки и фашистки праг срещу получаването на детски, трябва да се махне. В нито една друга страна от ЕС и НАТО НЯМА такъв праг ...

Чрез безбройните документи и бюрократични формалности, хиляди АБСОЛЮТНО НЕНУЖНИ  служители в АСП, сами си създават работа. И стават много КОМПЕТЕНТНИ,  но на практика върху вредната материя, как да се раздават парите на данъкоплатците, на паразитите. Маха се този праг и всички документи и сложности падат наведнъж.

И тогава служителите и служителките от АСП, стават ненужни (каквито винаги са били ), излизат на улицата и почват да си търсят работа. Тогава ще ги видите колко са КОМПЕТЕНТНИ.

# 664
Много злоба има в мнението ти, и освен това подсказва едно - колко некомпетентна си по отношение на работата на социалните работници!
Това, което ти смяташ, че правят те -е всъщност само една много  малка част от това, което вършат в действителност. Но отчети за работата им няма да ти давам!

# 665
  • Linz
Подкрепям мнението на Загрижен и не виждам злоба в него. Това е истината.
За сметка на това служителката, която ми прие документите на 12-ти беше изпълнена със злоба. Целта й беше да ме върне, но нямаше начин, защото документите ми бяха перфектни. И понеже не намери за какво да се хване, започа да крещи и да обижда... били сме "ненормални", тия дето подаваме молби за детски. И всичко това след като ме пращаха няколко пъти "за зелен хайвер"- да си вадя нова банкова сметка, да вадя ненужни бележчици и други приумици на служителките, които са на гишето. Ето това е ненормалното! Излязох разплакана от там заради всичката злоба и унижения, на които ме подложиха (предимно от служителката, която ме караше да пиша, че съм неомъжена), все едно им прося пари като някоя циганка. Мъжа ми ме видя в това състояние и отиде да си поговори с началника им, който се е чудел как да оправдае "заблудите" им... понеже нали са много компетентни!
Само ако имах запис на приема на моите документи... на въпросната служителка щеше да й трябва адвокат!

Но относно твоята злоба...
Е  точно такива без доходи, ще ги проверяват в най скоро време. Естествено, че няма как да проумеят социалните, как се осигурява някой, който е с фирма и  в същото време няма доходи. За какво тогава го прави- заради пустият престиж -вероятно, че е с фирма? ooooh!
...а толкова си далече от истината! Това, че някой се осигурява не означава, че има доходи. И това, че фирмата е на печалба не означава, че собствениците й прибират парите. Помоли някой счетоводител да ти обясни нещата.

Цитат
Всички те са нормални хора и не са там за да търпят, ругатните на хората.
А това е направо култово! На фона на това, на което аз бях подложена. И на високият праг на търпимост, който имам.

# 666
РЕНИ документите и всичко свързано с детските надбавки, нямат общо с решение на даден служител.
Ако си била обидена, подай жалба за некоректно отношение. Но постовете на така наречения "Загрижен ",  винаги са тенденциозни и с расистко звучене.

# 667
  • Linz
Ролята на служителя е да приеме документите и да даде входящ номер. Въпросната служителка точно това отказваше, въпреки, че всичко ми беше изрядно- документите ми бяха преминали през двойна проверка.
Началникът вече е запознат с това за какво са ме връщали и за отношението на служителите си.

# 668
  • София по рождение
и аз като Рени се сблъсках с една такава служителка-нервна и лоша, аа между другото входящ номер не ми дадоха  Thinking каза ми само да отида след 20-на дни, сега да не ме върне пак... ooooh!

# 669
Ролята на служителя е да приеме документите и да даде входящ номер. Въпросната служителка точно това отказваше, въпреки, че всичко ми беше изрядно- документите ми бяха преминали през двойна проверка.
Началникът вече е запознат с това за какво са ме връщали и за отношението на служителите си.

Тяхната роля е и да проверят, дали документите са коректни и пълни с информацията, която се изисква  Peace
Въпросът е, че има и такива служители, които просто са си проблемни хора.

П.С. На мен никога не са ми давали входящ номер

# 670
  • Linz
Да де, това имам предвид- да ги провери и да ги приеме, ако са коректни.
Проблемни хора има не само сред служителите на Социални грижи, но поне моите впечатления са, че там са повече. Иначе съм попадала и на изключително любезни и отзивчиви хора на държавни длъжности и винаги ми правят много приятно впечатление... но за съжаление са по-скоро. А толкова ли е трудно да поздравиш, да се усмихнеш и да се отнасяш с другите така, както би искал да се отнасят с теб?!

За получаване на решението не ви ли искат входящ номер? Явно навсякъде е различно. На мен пък за първи път ми поискаха личната карта на мъжа ми (аз пък попитах къде пише, че трябва да се носят и двете лични карти и понеже никъде не е упоменато, не настояха).

# 671
Е  точно такива без доходи, ще ги проверяват в най скоро време. Естествено, че няма как да проумеят социалните, как се осигурява някой, който е с фирма и  в същото време няма доходи. За какво тогава го прави- заради пустият престиж -вероятно, че е с фирма? ooooh!

Какво има за непроумяване?
Нима няма изключения и напълно редовни данъкоплатци, които за някакъв период от време действително нямат никакви доходи, а имат само разходи от въпросната фирма?

# 672
РЕНИ не, само по име ми дават решението (срещу документ за легитимация) и никога не са ми искали личната карта на съпруга ми. Все пак парите се превеждат на майката, а бащата си записва личните данни в декларацията и я подписва.

# 673
Върнете се назад във форума и вижте колко майки се оплакваха от подобно отношение, каквото описва Рени. Отказват да дадат входящ номер. Държат се като някакви завоеватели, нови  яничари. Плашат майките, връщат ги постоянно поотделно за нови документи, вместо да им дадат списък с всички книжа, които да донесат наведнъж. Същия случай е и с Джуличка, на която вместо да вземат молбата, са я увещавали че няма да получи помощ. Тоест няма нужда да я подава ...

Целта е колкото се може по-малко българки да получават детски. Да се смачка докрай и бездруго нищожната ни раждаемост. Служителка в АСП в този форум преди време сподели, че са ги предупредили, да не се интересуват коя с кого спи. Става въпрос за "самотните" мургави майки. Иначе отиват на улицата ...

Миналата година майка с две деца, дъщеря на мои познати, подаде документи за детски в София. Там има постоянен адрес. Не е подписала брак с мъжа, с който живее. Родителите и имат хотел в Карлово. Но тя самата няма нищо - нищо не се води на нейно име. И не работи.

ПО СИЛАТА НА ТЕЗИ ЗАКОНИ - тя подава документи за детски като "самотна майка с нулев доход бруто", която не притежава нищо.
Но в Софийското АСП ПРЕДВАРИТЕЛНО са проучили случая, нахвърлили се върху нея със заплашителни думи, че за неверни данни ще я вкарат в затвора. С какво право написала "нулев доход бруто" Майката се уплаши, не подаде молбите и сега не получава детски. Няколко пъти я увещавах, но те ме гледаше много уплашено и мълчеше.

Та такава е задачата поставена на АСП - колкото се може повече българки да бъдат сплашени - и сами да НЕ ПОДАДАТ молби за детски и помощи
...

# 674
В момента ми говорите празни приказки. Аз имам 2 имота на мое име, но това няма отношение към детските надбавки. Манипулационните ви постове са агресивни и с нищо не помагат на жените тук. Ако зависеше от мен, бих направила акция да ви забранят достъпа до сайта.

Общи условия

Активация на акаунт