Египет - четвърта тема

• 72 742
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • Beyond the Frontiers
Супер съм щастлив Simple Smile леле много емоции в последно време, но за Египет просто нямам думи... не знам, накрая КЕ избухна Wink
Супер много се радвам, чета разказите тук, много са интересни. След 9 дена тръгваме  Hug
Интересувам се въпросът с дискоткеките как е? Simple Smile Поне 1-2 пъти да се отиде или не става, или просто нямат? Simple Smile

Mr. Green Mr. Green Mr. GreenПредставям си като се върнете, какво ще е.... Peace

Аз посетих една дискотека, намира се на пешеходната алея в Хургада, точно при супермаркетите, Пица Хът. Държеше я някакъв руснак. Вътре си е съвсем европейска обстановка и музика, ама цените  Shocked Shocked

Иначе повечето хотели на AI  имат вечерна анимация и обикновенно поне 1 ден в седмицата се организира и дискотека. Най-добре да се информирате на място в хотела.

# 31
  • Sofia
Като споменахте цените, отдавна се каня да питам...

Разбира се, много е относително, но все пак колко пари горе-долу да предвидя - не ми се иска да остана без, особено ако не мога да ползвам карта за плащане, но пък не ми се иска да помъкна някакви суми дето само да им бера кахъра как да опазвам.
Съвети?

# 32
  • Beyond the Frontiers
Tari Tasartir, зависи какви допълнителни екскурзии предвиждате. За мен те бяха основен разход. Сувенири за не повече от 50-60 долара взех, в това число са и картушите, една дебела книга от Пирамидите, които си бяха скъпи, другите неща 1-2 долара тук там. Поискайте си цени на екскурзиите и си сметнете.
Ще ви трябва малко пари и за деня, в който нямате храна в Кайро или на летището в Хургада/ цените там също не са ниски/. Peace

# 33
  • София
Tari Tasartir, ти беше с круиза, нали? Наистина зависи от човека  Grinning. Ние тръгнахме с около 500-600 долара /4-ма/ и кредитни карти  hahaha. Банка видяхме на 4-тия или 5-тия ден в Абу Симбел, а банкомат едва в Кайро последния ден  Mr. Green. До Абу Симбел ни стигнаха парите, но с мизерстване. Всъщност има допълнителни екскурзии в Асуан, които по желание се заплащат и на нас те ни "изядоха" парите. Мислихме си, че поне екскурзиите се плащат с карти/все пак ги плащаме на фирмата/, но уви  hahaha. ТЕЗ тур ни предложиха 3 броя. До Абу Симбел беше най-скъпата - около 70-80 долара на човек. Имаше вечерно светлинно шоу на остров с храм - около 40-45 и разходка по Нил с плаж и посещение в нубийско село/препоръчвам я/ за около 25 долара. Мисля, че ни бяха направили отстъпка от тези цени, защото се записахме на всички и то 4 човека. Нито в платените преди това обяди/Луксор, Кайро/, нито на кораба са включени напитките и в зависимост от това какво пиете са различни сметките. Ние не пием алкохол, а минералната вода не беше много скъпа. Само веднъж си купихме кока-кола и 1 бира за мъжа ми, но и двете бяха под всякаква критика и си продължихме с водата  Grinning. Но имаше едни руснаци/младоженци/, които при напускане на кораба платиха 750 долара за напитките  Shocked. Когато и да ги засичахме бяха поне с бира в ръка  Mr. Green. Освен за сувенири и бакшиши за друго пари не ти трябват - просто време за друго няма. В момента, в който те оставят след поредната екскурзия си толкова изморена, че не мислиш за друго освен за легло или шезлонг около басейна на палубата. Магазин за хранителни стоки успяхме само веднъж да видим и си купихме стек с вода, но и децата, които я предлагат на всяка спирка на кораба не я продаваха много скъпо/само трябва да се гледа дали е добре запечатана/. А за сувенири и ние платихме като  Galactic Voyager 50-60 долара, но все пак зависи колко обичаш да харчиш. Ние сме скромни в сувенирите  Grinning.

Сега се сетих, че или в Едфу или в Комомбо до храма ни водеха с файтончета. Да те предупредя - ходи си с екскурзовода и не ги слушай файтонджиите. Екскурзовода има грижата да им плати. На отиване всичко беше ОК, но при слизането файтонджията ни обясни как да го търсим по номера на файтона за връщането. Оказа се, че екскурзовода наема съвсем други и им плаща отделно, а който си намери стария файтон го изнудваха да си плати сам. Много радостни бяхме, че не си видяхме нашия  Grinning.

# 34
За анимацията - супер. В Кушадасъ имаше много хубава анимация всяка вечер Wink
За парите - ние сме на база ол инклузив 5 дни в Хургада и 2 дни без ол инкл. в Кайро. Но единият ни ден в Кайро при пирамидите е платен с хранене, както платихме и 50 евро вече за екскурзията.
Следователно ни остава един ден за храна да плащаме и екскурзиите в Хургада докато сме. Мисля с по 400-500 долара да тръгна. Сестра ми може да се изхвърля повече, затова ако закъсам (дано не) ще разчитам на нея.

# 35
  • Egypt
Искам да попитам- като натисна линка за манастира Света Екатерина, и ми се отваря първата страница на първата тема за Египет, три пъти я прочетох, но няма нищо за манастира или Синай  Thinking Исках да прочета повече, че едни приятели от Бг ще го посещават скоро.

# 36
Фаима, за съжаление сега погледнах и по-старите линкове наистина препращат директно към първа стр. на 1 тема...мнгоо кофти, но нямам представа защо и едва ли мога да направя нещо по въпроса. Ако имаш въпроси за манастира - питай, ще се постарая да ти дам синтезирано инфо. И без друго ще е необходимо да се ъпдейтне линка за другата тема  Tired
С две думи само - манастирът си заслужава посещението  Peace

# 37
Днес си изплатих цялата сума за почивката.
В сряда ще ходя да ми дадат пакет от документи и в събота летим  Hug Joy
Казаха ми, че в пакета от документи няма да има самолетен билет, защото ще летим с паспортите си.  newsm78

Някой, който е пътувал така, може ли да ми каже горе долу какво включва този пакет от документи.
Питах дали имаме запазени места за Алф Лейла Уа Лейла и жената от Аква тур ми каза категорично: Да.

Mr. Green Laughing Peace Praynig Hug Joy baby_neutral bowuu  bouquet

# 38
Хай честито  Peace Гледай застраховка да има, пък с билет, без билет - важното е да летите  Mr. Green И ваучер за хотела трябва да има....Другото да го кажат Галактик и Калея

# 39
  • Beyond the Frontiers
Документи:
- застрахователната полица
- ваучери за хотелско настаняване - за хотела в Кайро и за хотела в Хургада
- вместо самолетен билет само разпечатано разписание с имената ви - или по-точно нещо разпечатка на електронен билет. Всички чартъри, пък и редовните линии вече са така, спокойно. нужен е само паспорт.
- информация за пътуването - митнически изисквания, телефони за контакти на човека на летище. /не всички си правят този труд да дават тази информация/
Като цяло проверете дали са изписани правилно имената ви и то най-вече на застраховката + другите паспортни данни.

# 40
Резервирах самолетни билети и хотел в Шарм Ел Шейх, остава само да ги платя  Peace
Благодаря за помощта на всички, които ми дадоха насоки.  Hug
Летим от Истанбул с EGYPTAIR кацане в Кайро и от там за Шарм 10 нощувки.
Само, че ще трябва да почакам до датата защото е доста далечко Simple Smile

# 41
Galactic Voyager & Old Sport -  Peace мерси Simple Smile
Dolores - колко далекичко? Wink

# 42
  • Egypt
Олди, ами интересувам се например на колко километра е манастира от Кайро, как се стига, има ли там къде да се спи...

# 43
Фаима, ще ти отговоря малко по-късно  Peace
Долорес, на кой хотел се спряхте в крайна сметка?
Форски, стегна ли дисагите?  Mr. Green Ние се събудихме със сняг - тъкмо навреме; жалко, че вие го изтървахте  Tired

# 44
Олд, много ме е яд, че на Банско като бяхме не валя сняг, нищо де, беше прекрасно...
Във Варна и Габрово разбрах, че вали, но в София... уви.. искам да стане малко студено, че да забегна към Египет Simple Smile Дисагите винаги ги стягам 2 часа преди тръгване, което доста изнервя обстановката - не и мен обаче, защото знам какво да взема и никога нищо не забравям Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт