Подадохте ли молби за винетки?

• 121 168
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Аз подадох документи за винетка в края на юни и ни казаха, че до седмица-две можем да си получим винетката. Вчера отидох и наистина ми я дадоха. 

# 526
Аз подадох документи за винетка в края на юни и ни казаха, че до седмица-две можем да си получим винетката. Вчера отидох и наистина ми я дадоха. 

Ами Честито мила Simple Smile
аз ходих отново ми беше казано, че се чака прословутата наредба...годината мина..нервите ми и те  #Crazy

# 527
  • София
Е,най-накрая.
http://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces
Наредбата е факт.Още днес отивам да си искам винетката!!!
http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=6E11 … 27281?idMat=54731

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 10:49 от olivena

# 528
Е,най-накрая.
http://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces
Наредбата е факт.Още днес отивам да си искам винетката!!!
http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=6E11 … 27281?idMat=54731

Хайде де, вече отдавна ги взехме нашите, радвам се, като чета постовете за получени винетки.
Това беше целта!

# 529
Здравейте, и аз днес разбрах, че дават вече винетки и в Бургас. от 1седмица било, ама никой не те осведомява, ако не отидеш да питаш...
та питанката ми е какви документи ми трябват?
служителката ми изреди няколко, ама със сигурност ще пропусна някой, а не ми се разкарва пак до др край на града. Странно, но не ги раздават в клоновете по местоживеене, ами само в централния...  Thinking

# 530
1. Копие от акта за раждане на детето с ТЕЛК
2. Копие от ЕР на ТЕЛК
3. Копие от големия талон на автомобила
4. Копие от малкия талон на автомобила
5. ЛК на родителя за справка

Попълва се молба и след една седмица получавате винетката  Simple Smile ,
която важи до края на януари 2012 г.
И ние подадохме документите и получихме винетката от социалните на "Трапезица".

# 531
  • София
1. Копие от акта за раждане на детето с ТЕЛК
2. Копие от ЕР на ТЕЛК
3. Копие от големия талон на автомобила
4. Копие от малкия талон на автомобила - на мен не са ми искали
5. ЛК на родителя за справка

6.Копие от Застраховка гражданска отговорност - ако е на разсрочено искат и копие от самата полица, т.е парвоначалната вноска + текущото плащане.

# 532
Ние подадохме преди сума ти време, но все още не сме я получили...колко време е нормално да се чака?

# 533
Ние я получихме една седмица, след като подадохме документите.
Проверете лично, те едва ли ще се обадят, че вече можете да си я вземете.

# 534
Искам да попитам освен копията Оригинали носите ли,дали ще искат че няма кога да се разкарвам пак?

# 535
Вече минаха повече от 2 седмици, към месец може би, и не, на втората седмица не беше готова...

# 536
Искам да попитам освен копията Оригинали носите ли,дали ще искат

На нас лично не ни искаха, но е възможно във всеки град да е различно. Например, виждам, че някъде не искат копие от малкия талон, но на нас в Бургас, задължително ни искат.

# 537
Привет! А знаете ли дали има изискване за собствеността на колата? Тази, която караме в момента не е нито на мое, нито на мъжа ми на името. Дали ще е проблем?

# 538
Задължително трябва да е на името на единия от родителите, при условие че са в брак. Ако не са в брак, трябва да е на името на майката на детето с ЕР на ТЕЛК.

# 539
... при условие че са в брак. Ако не са в брак, трябва да е на името на майката на детето с ЕР на ТЕЛК.
Това не е вярно! Четете закона. Да ви покажа винетката получена без родителите да имат брак? Колата е на името на бащата... Wink

В закона пише:
"Чл.10В ал. (2) (Нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) При условията на ал. 1 от заплащане на винетна такса се освобождават лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст."

По-нататък в допълнителните разпоредби т.30 гласи:

"30. (нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) "Лица или семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст" са:
а) родител/родители (осиновител/осиновители);
б) семейство на родини и близки или приемно семейство, в което децата са настанени по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето
в) настойник или попечител, в случаите, когато и двамата родители са неизвестни, починали или лишени от родителски права."

Ако попадате в някоя от точки а, б или в никой няма право да ви откаже!!!
Надявам се да съм бил ясен за всички.

Общи условия

Активация на акаунт